Articolul precedentFiul de rege care a ajuns la închisoare
  Articolul următorȘapte arte

  Grija absolută a lui Dumnezeu

  Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi. (Geneza 1:3-5)

  Ne-am bucurat din plin de acea zi! Călătoria cu mașina de la Phoenix la Canionul Antelope a fost cea mai pitorească excursie în care am fost. Eram înconjurată din toate părțile de frumusețe. Părea că toată zona era cufundată în canioane, kilometru după kilometru. Frumusețea fiecărui canion care ne apărea înainte ne uimea.

  După o călătorie de cinci ore cu mașina și o încercare plină de aventuri pentru a ne cumpăra bilete pentru Canionul Antelope, încet-încet frumoasa experiență din acea zi se apropia de final – cel puțin așa credeam.

  Ultima oprire? Horseshoe Bend (meandrul Cotul Potcoavei). Am reușit să prindem un loc de parcare, literalmente ne-am strecurat prin șirul de mașini oprite pe lângă șosea. De acolo, ne-am început călătoria spre meandru.

  Drumul până acolo a fost mai lung decât ne așteptam, dar am fost însuflețiți de entuziasm, deși plimbarea era prin nisipul deșertului și pășeam mult mai greu decât pe pământul tare. Am ajuns într-un loc de unde puteam zări Horseshoe Bend, o porțiune a fluviului Colorado în formă de potcoavă și care înconjoară o formațiune stâncoasă.

  Soarele se pregătea să apună, așa că am pornit înapoi spre mașină. Lumina mi-a pătruns în ochi când am încercat să îmi pun mâinile în formă de inimă, cu soarele în mijloc, pentru a face o poză, dar fără izbândă! În fața noastră luna, aproape plină, se zărea deja în așteptare printre nori în timp ce noi priveam soarele care se ascundea după orizont.

  M-am gândit la cât de minunat este Dumnezeu, pentru că ne poartă de grijă în fiecare zi din viața noastră.

  Totodată sunt recunoscătoare că Dumnezeu, în toată înțelepciunea Sa, a creat și a pus în ordine soarele și luna ca să lucreze atât de bine în sinergie una cu cealaltă, încât atunci când una se ascunde la orizont, cealaltă deja este pe cer pentru a ne oferi lumina de care avem nevoie!

  Ce Dumnezeu al minunii! Ce Dumnezeu al grijii absolute!

  Nadine A. Joseph-Collins

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....