Articolul precedentNoi căi
  Articolul următorȘapte jucători în echipa de handbal

  Părul care a înflorit

  Ca să vă fac să vă aduceți aminte de lucrurile vestite mai dinainte de sfinții proroci și de porunca Domnului și Mântuitorului nostru, dată prin apostolii voștri. (2 Petru 3:2)

  Ceea ce îmi place cel mai mult primăvara este să văd florile în copaci – în cireși, în peri, în corni și în pruni. Îmi place să călătoresc cu trenul în statele sudice, cu ochii lipiți de geam, încercând să identific copacii înfloriți.

  Când am cumpărat ultima noastră casă, în curtea din spate era suficient spațiu, așa că m-am gândit că ar trebui să plantez un pom fructifer. Ezitam între un măr, un piersic sau un păr.

  Sau oare să plantez viță-de-vie? mă întrebam.

  În acel moment am primit o broșură de la o pepinieră. Am observat o reclamă pentru un păr, unul care putea face cinci soiuri de pere într-un singur pom! Așa că am hotărât să plantez un păr.

  An după an am așteptat să văd pomul rodind. În cele din urmă am văzut că se dezvolta o pară. Dar în loc de cinci tipuri de pere, pomul a produs un singur soi. Nu m-a deranjat acest lucru, deoarece perele erau mari și recolta a fost bogată. Am avut suficiente încât să le dau prietenilor și vecinilor.

  Totuși, mă plângeam că nu am un păr care înflorea, așa că am continuat să admir perii înfloriți din alte curți. Niciodată nu m-am uitat pe geam iarna sau la începutul primăverii, dar, spre surpriza mea, când m-am uitat pe fereastră în 2016, ce era în fața ochilor?

  Părul meu era plin de flori! Întotdeauna am crezut că doar perii decorativi aveau flori albe și frumoase, nu și cei care dădeau rod.

  Aproape cincisprezece ani am admirat copacii plini de flori ai celorlalți, fără să știu că și eu aveam același lucru în grădina din spate!

  Versetul de astăzi ne îndeamnă să fim atenți la ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Darurile Sale pentru noi includ învățăturile pionierilor noștri, ale prorocilor din vechime și ale apostolilor, a căror credință în Hristos i-a ajutat să reziste în încercările prin care au trecut.

  Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul timpului, ar fi bine să ne reamintim că Isus este același ieri, azi și întotdeauna și că El ne va susține.

  Vashti Hinds-Vanier

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....