Articolul precedentMuncile lui Sisif
  Articolul următorȘapte altare ale lui Balaam

  Și dacă?

  Știți bine lucrul acesta, preaiubiții mei frați! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie. (Iacov 1:19)

  Cu ceva timp în urmă am participat la un congres al profesorilor dintr-o țară străină. Eu și colegii mei am călătorit toată ziua, ajungând acolo seara târziu.

  După o foarte lungă așteptare la hotelul unde urmau să aibă loc întâlnirile, am fost informați că nu mai era spațiu pentru noi. Eram obosiți și doream să ne odihnim. În timp ce așteptam ca organizatorii să găsească o soluție, unii dintre colegii mei s-au plâns de lipsa de profesionalism a celor de la hotel și de rezervările peste capacitatea lor de cazare. Se vedea că erau foarte supărați.

  Totuși eu eram recunoscătoare că am ajuns în siguranță și m-am rugat în tăcere să fim conduși la camerele noastre cât mai curând. Era aproape miezul nopții când un domn care s-a ocupat de situație încercând să găsească o soluție ne-a spus că urma să fim duși la un hotel din apropiere.

  Nu a trecut mult până când am ajuns la noua locație și au fost făcute aranjamentele ca să fim cazați în camerele noastre. Spre marea mea surprindere, bărbatul care a făcut aceste aranjamente pentru noi s-a prezentat și ne-a spus că frecventase colegiul la care predasem eu cu mulți ani în urmă. Chiar m-a strigat pe nume și a mai spus că el și soția lui fuseseră elevi la un curs pe care îl predam eu. În acel moment nu am putut să nu mă gândesc la cât de important este să ne comportăm în așa fel încât să Îl reprezentăm pe Hristos, indiferent de circumstanțe. Dacă aș fi fost nepoliticoasă și lipsită de empatie cu privire la situația de la hotel? M-aș fi putut plânge de lunga așteptare după o călătorie obositoare, de aparenta lipsă de organizare și de faptul că ore întregi nu ni s-a spus nimic despre ce se întâmpla.

  Am fost bucuroasă că am așteptat răbdătoare și fără să mă plâng. Ce mesaj aș fi transmis, dacă nu aș fi fost asemenea lui Hristos în comportament? Oare domnul G. mi-ar mai fi spus că mă cunoaște? Sau i-ar fi fost rușine să afirme că mă știe?

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut ceea ce trebuia în acea situație. Mă rog sincer în fiecare zi ca Dumnezeu să îmi dea, prin Duhul Sfânt, înțelepciunea și înțelegerea necesare pentru a-I fi pe plac în tot ce fac. Nu este întotdeauna ușor să te controlezi când simți că nu ai fost tratat corect, dar Dumnezeu poate să îți dea puterea de care ai nevoie în acel moment.

  Zilnic mă rog: Doamne, ia Tu viața mea și ajută-mă să trăiesc pentru Tine, astăzi și întotdeauna!

  Carol Joy Fider

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....