Articolul precedentLupta cu pofta de mâncare
  Articolul următorȘapte coline celebre

  Fii lumină!

  Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (Ioan 8:12)

  „Uimitor! Cât de minunat! Niciodată nu am mai văzut așa ceva. Este atât de frumos.” Acestea au fost cuvintele pe care le-am spus eu, soțul meu și mama mea, ca reacție la ceea ce vedeam. Vizitam Carolina de Nord și coboram muntele cu mașina, pentru a merge în vizită la sora mea și cumnatul meu. Era luna mai, adică sezonul licuricilor. Soțul meu a hotărât să oprească pe marginea drumului ca să vadă dacă nu cumva putem vedea câteva dintre aceste uimitoare creaturi minuscule.

  A oprit farurile de la mașină. Ce am văzut a fost un adevărat spectacol de lumini! Îți tăia respirația și am rămas uimiți și fermecați. Deja trăim în Carolina de Nord de câțiva ani și, cu toate că încă vedem licurici și sunt frumoși, niciodată nu am văzut un asemenea spectacol de lumini cum am văzut în acea noapte, cu mulți ani în urmă.

  Experiența aceea îmi reamintește că Isus este Lumina lumii și că El I-a învățat pe urmașii Săi să fie o lumină pentru ceilalți. Sunt foarte binecuvântată că de la o vârstă tânără m-am îndrăgostit de Isus, că am înțeles ce a făcut El pentru mine și pentru întreaga omenire, chiar dacă la acea vreme eram doar un copil. Părinții mei creștini și-au arătat lumina lor pentru Isus învățându-ne, pe mine și pe sora mea, cum să îi iubim pe semenii noștri și să nu îi judecăm. Îmi amintesc că ne spuneau: „Niciodată nu poți ști prin ce trece celălalt până când nu umbli în pantofii lui și nu ajungi să vezi lucrurile din perspectiva lui.” Ce lecție valoroasă, care mi-a rămas în minte chiar și acum!

  Matei 5:14-16 ne spune să fim o lumină pentru lume, astfel încât oamenii să Îi poată da slavă lui Dumnezeu. M-am împiedicat de multe ori, în călătoria mea cu El, dar El întotdeauna mă ridică și mă asigură că mă iubește și că este cu mine. Cât de minunat este Dumnezeul căruia Îi slujim! El este și cu tine. Ba, mai mult, El ne-a dat fiecăruia daruri pe care le putem folosi pentru a le arăta celor din jur dragostea Lui. Chiar dacă în viață ne confruntăm cu provocări, lumina noastră poate străluci puternic, astfel încât ceilalți să poată vedea cum ne raportăm la acele provocări ca niște creștini.

  Să fim cu toții la fel ca acei licurici care au luminat cerul atât de puternic în acea noapte și să fim lumini pentru ceilalți, arătându-le dragostea lui Dumnezeu și vorbindu-le despre Isus. Într-o zi, curând, El Se va întoarce și ne va lua acasă. Ce zi glorioasă va fi!

  Jean Dozier Davey

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....