Articolul precedentKaroshi
  Articolul următorȘapte perechi de animale curate în corabie

  Misiune de salvare în larg – partea 2

  Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul. (1 Ioan 3:18)

  Doar în ziua următoare i-am văzut pe cei salvați de pe plută de către cei de pe nava noastră, când am ancorat la doc și i-am zărit când au fost predați oficialităților din Honduras. Oamenii au fost aliniați lângă balustradă, în timp ce un microbuz cu unsprezece oficiali a oprit lângă ei. Cu toții eram îngrijorați, deoarece unii spuneau că poate cei nouă aveau să fie trimiși înapoi, în Cuba.

  Mai târziu, ni s-a spus că statul Honduras promisese să le ofere azil timp de șapte zile, timp în care să poată ajunge în Belize. Statul Belize promisese să le acorde azil alte șapte zile, astfel încât să poată ajunge la graniță și să treacă în Mexic, țara în care aveau rude care îi puteau ajuta, locul unde doreau să ajungă. Ni s-a mai spus că echipajul le oferise haine curate și încălțăminte nouă și chiar le cumpărase bilete de autobuz din Honduras până în Mexic. De asemenea, le-au dat suficiente alimente neperisabile pentru drum. Refugiații rămăseseră fără hrană, dar le mai rămăsese puțină apă potabilă, care acum plutea pe mare.

  Vă puteți imagina disperarea care i-a împins pe acei nouă oameni să se urce pe o mică plută artizanală și să se avânte în larg? Despre asta vorbeau cei mai mulți oameni de pe navă, în ziua în care cei nouă au fost salvați. Am auzit că au fost câțiva pasageri care s-au plâns de ușoara întârziere în programul nostru, în ciuda faptului că am fost asigurați de căpitan că vom recupera timpul pierdut. Am privit cum refugiații au fost luați de pe navă și duși la mal. Oamenii îi strigau, aplaudau și ovaționau. Ne-au făcut și ei cu mâna bucuroși!

  În ziua misiunii de salvare, în timp ce ne întorceam pe punte, un bărbat afro‑american solid și foarte vesel s-a oprit să ne vorbească. El a spus: „Astăzi am fost martori la scrierea istoriei! Am fost parte din istorie!” Apoi a mai spus: „Dragostea nu este dragoste până nu este oferită.”

  Avea dreptate! La cruce, Isus ne-a arătat ce este dragostea. El Și-a dat viața pentru tine și pentru mine când am avut cea mai mare nevoie de El. Care este răspunsul nostru când oamenii suferinzi au nevoie de noi? Legea internațională ne cere să dăm o mână de ajutor. Și Dumnezeu ne cere să îi ajutăm pe cei în nevoie, așa citim în 1 Ioan 3:18: „Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.”

  Ginny Allen

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...