Articolul precedentKaroshi
  Articolul următorȘapte perechi de animale curate în corabie

  Misiune de salvare în larg – partea 2

  Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul. (1 Ioan 3:18)

  Doar în ziua următoare i-am văzut pe cei salvați de pe plută de către cei de pe nava noastră, când am ancorat la doc și i-am zărit când au fost predați oficialităților din Honduras. Oamenii au fost aliniați lângă balustradă, în timp ce un microbuz cu unsprezece oficiali a oprit lângă ei. Cu toții eram îngrijorați, deoarece unii spuneau că poate cei nouă aveau să fie trimiși înapoi, în Cuba.

  Mai târziu, ni s-a spus că statul Honduras promisese să le ofere azil timp de șapte zile, timp în care să poată ajunge în Belize. Statul Belize promisese să le acorde azil alte șapte zile, astfel încât să poată ajunge la graniță și să treacă în Mexic, țara în care aveau rude care îi puteau ajuta, locul unde doreau să ajungă. Ni s-a mai spus că echipajul le oferise haine curate și încălțăminte nouă și chiar le cumpărase bilete de autobuz din Honduras până în Mexic. De asemenea, le-au dat suficiente alimente neperisabile pentru drum. Refugiații rămăseseră fără hrană, dar le mai rămăsese puțină apă potabilă, care acum plutea pe mare.

  Vă puteți imagina disperarea care i-a împins pe acei nouă oameni să se urce pe o mică plută artizanală și să se avânte în larg? Despre asta vorbeau cei mai mulți oameni de pe navă, în ziua în care cei nouă au fost salvați. Am auzit că au fost câțiva pasageri care s-au plâns de ușoara întârziere în programul nostru, în ciuda faptului că am fost asigurați de căpitan că vom recupera timpul pierdut. Am privit cum refugiații au fost luați de pe navă și duși la mal. Oamenii îi strigau, aplaudau și ovaționau. Ne-au făcut și ei cu mâna bucuroși!

  În ziua misiunii de salvare, în timp ce ne întorceam pe punte, un bărbat afro‑american solid și foarte vesel s-a oprit să ne vorbească. El a spus: „Astăzi am fost martori la scrierea istoriei! Am fost parte din istorie!” Apoi a mai spus: „Dragostea nu este dragoste până nu este oferită.”

  Avea dreptate! La cruce, Isus ne-a arătat ce este dragostea. El Și-a dat viața pentru tine și pentru mine când am avut cea mai mare nevoie de El. Care este răspunsul nostru când oamenii suferinzi au nevoie de noi? Legea internațională ne cere să dăm o mână de ajutor. Și Dumnezeu ne cere să îi ajutăm pe cei în nevoie, așa citim în 1 Ioan 3:18: „Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.”

  Ginny Allen

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...