Articolul precedentApa vieții
  Articolul următorDe 70 de ori câte 7

  Caracterizarea ta

  Iată numele celor doisprezece apostoli: Cel dintâi, Simon, zis Petru (…) și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Isus. (Matei 10:2,4)

  Citeam în Matei 10 despre cei doisprezece ucenici și am ajuns la partea bla, bla bla cu enumerarea de nume – „Iată numele celor doisprezece apostoli”, adică bla, bla, bla. Indiciu: sari peste pasaj. Doar că de această dată am citit și partea cu „bla, bla, bla”. Știu. Ar trebui să primesc puncte în plus, nu? În lectura suplimentară mi-a atras atenția un nume, o frază: „și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Isus.” Da, cu toții am citit aceste cuvinte. E ca atunci când vorbea profesorul personajului de desene animate Charlie Brown: „Wa-wa, wa-wa-wa-wa.” Totuși, astăzi acesta „wa-wa” s-a transformat într-un tunet puternic în sufletul meu. Aceste cuvinte au fost scrise cu șaptesprezece capitole înainte de moartea lui Isus. Dar se pare că pentru aceasta a fost cunoscut Iuda în istorie – trădare, așa că aceasta a fost descrierea care i-a urmat numele în prezentarea ucenicilor.

  Dar dacă acolo ar fi fost numele meu? În cartea „zilei de astăzi” care este „scrisă” de cei care mă cunosc, ce ar fi scris după numele meu? Ce frază m-ar descrie? Și acum am un nod în gât. Există o listă lungă de posibilități, bune și rele, de care vă voi scuti. Totuși, nu trebuie să vă mai spun că acest verset biblic m-a făcut foarte conștientă de starea mea și m-a determinat să mă simt responsabilă pentru gândurile și acțiunile mele, sau pentru lipsa mea de acțiune. A fost o palmă care m-a trezit, o palmă destul de bună.

  De ce îmi pasă de caracterizarea mea? Probabil că toți avem prieteni care au renunțat la creștinism nu pentru că Isus nu ar fi adevăratul Fiu al lui Dumnezeu sau vrednic și minunat, ci, mai degrabă, din cauza creștinilor. Deoarece comportamentul creștinilor nu se potrivea cu cel al lui Hristos. Una dintre zicalele mele preferate din toate timpurile cu privire la acest subiect spune că acei creștini care nu Îl reflectă în stilul lor de viață pe Isus pe care pretind că Îl urmează sunt cea mai mare „cauză” a ateismului din lumea noastră. Trei noduri în gât.

  Știm că slujim unui Dumnezeu al harului, al milei, al dragostei și al oricărui lucru bun. Totuși, din când în când este nevoie să luăm seama la acele versete care parcă ne dau o palmă peste față, care ne conștientizează de gravitatea veșnică a acțiunilor și a lipsei noastre de acțiune – nu doar pentru noi, ci și pentru ceilalți care scriu în „cartea prezentului”.

  Astăzi, ia-ți timp și meditează! Ce caracterizare va fi scrisă după numele tău?

  Mary K. Haslam

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....