Articolul precedentSoarele neprihănirii
  Articolul următorCei șapte pitici

  Lui Dumnezeu Îi pasă

  Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul și s-ar clătina munții în inima mărilor. (Psalmii 46:1,2)

  Dumnezeu mi-a demonstrat în diverse moduri că este un apărător și un scut pentru copiii Săi. O situație care mi-a rămas vie în minte a avut loc în urmă cu mulți ani, în timp ce eu și familia mea locuiam în Lagos, Nigeria.

  Eu și soțul meu am hotărât să o trimitem pe fiica noastră cea mare, Ihuoma, la o școală gimnazială privată, neconfesională, în Lagos, Nigeria. La acea vreme nu existau autobuze școlare care să îi ducă pe copii de acasă la școală. Pentru că nu aveam o mașină, Ihuoma, la fel ca mulți alți copii, mergea cu autobuzul public la școală, călătorind adesea singură în autobuze mici, dar supraaglomerate.

  În zorii zilei, pe data de 7 iulie 1993, Ihuoma a pornit spre școală ca de obicei. La scurtă vreme după aceea, o răscoală politică organizată într-un timp foarte scurt a paralizat tot orașul Lagos. La începutul dimineții, toate școlile, piețele și instituțiile au fost închise. Transportul public a fost anulat și oamenii s-au văzut obligați să meargă pe jos. Pe atunci nu existau telefoane mobile. Pe măsură ce priveam la neliniștea care lua amploare, ne întrebam cum ar putea ajunge un copil de zece ani înapoi acasă, în siguranță, venind pe jos de la peste 16 kilometri depărtare. Dar, ca situația să fie și mai terifiantă, la acea vreme răpirile de copii erau ceva obișnuit în Lagos! M-am certat pe mine însămi în mod repetat pentru că nu am înscris-o la o școală creștină cu internat (deși banii fuseseră una dintre probleme). În neliniștea mea, singurul gând era că, dacă am fi trimis-o la o astfel de școală, niciodată nu s-ar fi aflat într-o astfel de situație! M-am rugat stăruitor, întrebându-mă dacă într-adevăr Dumnezeu asculta.

  Toată după-amiaza am stat lângă șosea, copleșiți de mâhnire și de îngrijorare, în timp ce urmăream atenți mulțimile de oameni care veneau. Priveam cum soarele apunea, odată cu speranța noastră, când, deodată, am zărit silueta mică a unei fete tinere care venea agale pe drum. Oare se poate să fie ea? De îndată ce am recunoscut-o, am izbucnit în plâns, de ușurare și de bucurie. Am alergat și am cuprins-o în brațele noastre. Fiica noastră parcursese tot drumul pe jos – singură!

  Acum știu că nu a fost singură, căci Dumnezeu într-adevăr auzise rugăciunile noastre și o protejase pe Ihuoma în mijlocul acelei răscoale periculoase. Lăudat fie Domnul pentru că este Scutul nostru întotdeauna prezent!

  Ekele P. Ukegbu-Nwankwo

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...