Darul dragostei

Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

La ceva vreme după finalizarea divorțului meu, la începutul anilor ’90, am început să ies din nou la întâlniri, fiindcă unii dintre prietenii mei insistau că ar trebui să fac acest lucru! Dar, dacă nu mai știi cine ești, vei atrage în preajma ta același gen de persoane pe care încercai să le eviți. Așa că am hotărât să rămân singură pentru totdeauna. În această perioadă, am acceptat o călătorie în Africa de Sud, toate cheltuielile fiind acoperite. În timpul petrecut acolo, l-am întâlnit pe Sibusiso Victor Masondo, un muzician renumit. Firma pe care o dețineam a acceptat oferta din partea Warner Brothers să fie producătorul executiv al unui proiect muzical sud-african/negro pentru a sărbători noua Africă de Sud „democratică”. Deoarece aveam nevoie un producător principal care să înțeleagă muzica țării sale în contextul apartheidului, al divizării de multe secole între rase și al durerii de nedescris care a rezultat, în cele din urmă l-am angajat pe Victor.

În urma multelor discuții telefonice necesare –, dar strict profesionale – am ajuns să apreciez foarte mult profesionalismul său și umanitatea de care dădea dovadă. Într-o conversație despre un subiect pe care nu mi-l mai amintesc, el a întrebat: „Cum te face să te simți acest lucru?” El dorea să știe ce simțeam cu privire la ceva, nu doar ce credeam despre acel lucru. Cum putea să îi pese atât de mult de ceilalți, mă întrebam eu, când el a suferit personal atâta durere în lupta țării sale pentru libertate? Dar Victor a alungat orice amărăciune din inima lui, alegând să folosească durerea trecutului pentru a înainta în viitor, atât el, cât și țara sa. Curajul, calmul și reziliența lui în ciuda acestui mediu m-au umplut de uimire. De asemenea, am observat că știa cum să le redea oamenilor demnitatea și respectul de sine.

Am mai observat că Victor căuta ocazii de a-și împărtăși credința printr-o prezentare simplă, dar foarte profundă: „Îmi dați voie să vi-L prezint pe Cel care m-a purtat pe brațe?” Așa a început povestea noastră de dragoste. Acum, după mulți ani de căsătorie, este minunat să recunosc faptul că această poveste de dragoste încă se scrie pentru noi. Victor este un prieten iubitor care mă provoacă să fiu cât pot eu de bună și apoi îmi oferă contextul pentru ca acest lucru să se întâmple. El niciodată nu caută partea negativă, ci mai degrabă caută modalități de a sărbători partea bună.

Tot cerul îmi făgăduiește că ceea ce știu eu acum despre dragoste nu se poate compara niciodată cu ceea ce mă așteaptă. Totuși, în această viață, nu doar că am fost iubită dincolo de orice mi-aș fi putut imagina, ci mi s-a dat ocazia de a împărtăși acest dar minunat cu ceilalți. La fel și tu.

Gail Masondo

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor