Articolul precedentAre o anumită utilitate
  Articolul următorCărțile de șeptică

  Darul dragostei

  Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

  La ceva vreme după finalizarea divorțului meu, la începutul anilor ’90, am început să ies din nou la întâlniri, fiindcă unii dintre prietenii mei insistau că ar trebui să fac acest lucru! Dar, dacă nu mai știi cine ești, vei atrage în preajma ta același gen de persoane pe care încercai să le eviți. Așa că am hotărât să rămân singură pentru totdeauna. În această perioadă, am acceptat o călătorie în Africa de Sud, toate cheltuielile fiind acoperite. În timpul petrecut acolo, l-am întâlnit pe Sibusiso Victor Masondo, un muzician renumit. Firma pe care o dețineam a acceptat oferta din partea Warner Brothers să fie producătorul executiv al unui proiect muzical sud-african/negro pentru a sărbători noua Africă de Sud „democratică”. Deoarece aveam nevoie un producător principal care să înțeleagă muzica țării sale în contextul apartheidului, al divizării de multe secole între rase și al durerii de nedescris care a rezultat, în cele din urmă l-am angajat pe Victor.

  În urma multelor discuții telefonice necesare –, dar strict profesionale – am ajuns să apreciez foarte mult profesionalismul său și umanitatea de care dădea dovadă. Într-o conversație despre un subiect pe care nu mi-l mai amintesc, el a întrebat: „Cum te face să te simți acest lucru?” El dorea să știe ce simțeam cu privire la ceva, nu doar ce credeam despre acel lucru. Cum putea să îi pese atât de mult de ceilalți, mă întrebam eu, când el a suferit personal atâta durere în lupta țării sale pentru libertate? Dar Victor a alungat orice amărăciune din inima lui, alegând să folosească durerea trecutului pentru a înainta în viitor, atât el, cât și țara sa. Curajul, calmul și reziliența lui în ciuda acestui mediu m-au umplut de uimire. De asemenea, am observat că știa cum să le redea oamenilor demnitatea și respectul de sine.

  Am mai observat că Victor căuta ocazii de a-și împărtăși credința printr-o prezentare simplă, dar foarte profundă: „Îmi dați voie să vi-L prezint pe Cel care m-a purtat pe brațe?” Așa a început povestea noastră de dragoste. Acum, după mulți ani de căsătorie, este minunat să recunosc faptul că această poveste de dragoste încă se scrie pentru noi. Victor este un prieten iubitor care mă provoacă să fiu cât pot eu de bună și apoi îmi oferă contextul pentru ca acest lucru să se întâmple. El niciodată nu caută partea negativă, ci mai degrabă caută modalități de a sărbători partea bună.

  Tot cerul îmi făgăduiește că ceea ce știu eu acum despre dragoste nu se poate compara niciodată cu ceea ce mă așteaptă. Totuși, în această viață, nu doar că am fost iubită dincolo de orice mi-aș fi putut imagina, ci mi s-a dat ocazia de a împărtăși acest dar minunat cu ceilalți. La fel și tu.

  Gail Masondo

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...