Articolul precedentAre o anumită utilitate
  Articolul următorCărțile de șeptică

  Darul dragostei

  Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

  La ceva vreme după finalizarea divorțului meu, la începutul anilor ’90, am început să ies din nou la întâlniri, fiindcă unii dintre prietenii mei insistau că ar trebui să fac acest lucru! Dar, dacă nu mai știi cine ești, vei atrage în preajma ta același gen de persoane pe care încercai să le eviți. Așa că am hotărât să rămân singură pentru totdeauna. În această perioadă, am acceptat o călătorie în Africa de Sud, toate cheltuielile fiind acoperite. În timpul petrecut acolo, l-am întâlnit pe Sibusiso Victor Masondo, un muzician renumit. Firma pe care o dețineam a acceptat oferta din partea Warner Brothers să fie producătorul executiv al unui proiect muzical sud-african/negro pentru a sărbători noua Africă de Sud „democratică”. Deoarece aveam nevoie un producător principal care să înțeleagă muzica țării sale în contextul apartheidului, al divizării de multe secole între rase și al durerii de nedescris care a rezultat, în cele din urmă l-am angajat pe Victor.

  În urma multelor discuții telefonice necesare –, dar strict profesionale – am ajuns să apreciez foarte mult profesionalismul său și umanitatea de care dădea dovadă. Într-o conversație despre un subiect pe care nu mi-l mai amintesc, el a întrebat: „Cum te face să te simți acest lucru?” El dorea să știe ce simțeam cu privire la ceva, nu doar ce credeam despre acel lucru. Cum putea să îi pese atât de mult de ceilalți, mă întrebam eu, când el a suferit personal atâta durere în lupta țării sale pentru libertate? Dar Victor a alungat orice amărăciune din inima lui, alegând să folosească durerea trecutului pentru a înainta în viitor, atât el, cât și țara sa. Curajul, calmul și reziliența lui în ciuda acestui mediu m-au umplut de uimire. De asemenea, am observat că știa cum să le redea oamenilor demnitatea și respectul de sine.

  Am mai observat că Victor căuta ocazii de a-și împărtăși credința printr-o prezentare simplă, dar foarte profundă: „Îmi dați voie să vi-L prezint pe Cel care m-a purtat pe brațe?” Așa a început povestea noastră de dragoste. Acum, după mulți ani de căsătorie, este minunat să recunosc faptul că această poveste de dragoste încă se scrie pentru noi. Victor este un prieten iubitor care mă provoacă să fiu cât pot eu de bună și apoi îmi oferă contextul pentru ca acest lucru să se întâmple. El niciodată nu caută partea negativă, ci mai degrabă caută modalități de a sărbători partea bună.

  Tot cerul îmi făgăduiește că ceea ce știu eu acum despre dragoste nu se poate compara niciodată cu ceea ce mă așteaptă. Totuși, în această viață, nu doar că am fost iubită dincolo de orice mi-aș fi putut imagina, ci mi s-a dat ocazia de a împărtăși acest dar minunat cu ceilalți. La fel și tu.

  Gail Masondo

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...