Chemată pentru a da mărturie

Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. (Isaia 62:3)

Billy Graham, îndrăgitul predicator și evanghelist, a trecut la odihnă în 2018. Trecerea sa în neființă mi-a trezit o amintire.

Într-o ocazie, stăteam într-un aeroport și așteptam îmbarcarea în avion. În jurul meu erau scene obișnuite: oameni care mâncau, dormeau, citeau, orice ca timpul să treacă. Vedeam părinți care alergau după copiii lor care se plictisiseră. Pasagerii se înghesuiau pe lângă bagajele lor. Faptul că m-am uitat la ceilalți a făcut ca timpul să treacă mai repede, așa că, fără să acord mare atenție, am observat că o doamnă înaltă, cu păr argintiu, s-a ridicat de pe scaun și a început să traverseze sala. Silueta ei grațioasă și oarecum familiară mi-a atras atenția. Era îmbrăcată simplu, dar frumos, cu o eșarfă colorată peste umeri. Trăsăturile ei uimitoare cereau o studiere mai atentă.

Am privit-o în timp ce ne-am aliniat pentru îmbarcare. Ea nu s-a împins pentru a ajunge mai în față și nu părea să fie foarte preocupată să intre în rând. Deja îmi făcusem o idee cine ar putea fi, dar, pentru că nu eram foarte sigură, nu am spus nimic. Întâmplarea a făcut ca în avion să fim așezate una în dreptul celeilalte, de o parte și de cealaltă a culoarului! Pregătindu-mă pentru decolare, mi-am scos o revistă cu jocuri Sudoku, dar, spre surprinderea mea, nu mi-am găsit creionul. Când a venit stewardesa pentru ultima verificare, am întrebat-o dacă nu cumva avea un creion. Auzind cererea mea, doamna „misterioasă” mi-a oferit degrabă un creion. De îndată ce i-am auzit glasul, suspiciunea mi s-a confirmat. Era Anne Graham Lotz, fiica lui Billy Graham!

Am conversat preț de câteva minute. Anne se întorcea în Carolina după o întâlnire la sfârșit de săptămână la care fusese vorbitoare. Blândețea din vocea ei o caracteriza foarte bine. Mi-a vorbit cu gingășie despre tatăl ei în vârstă. Era foarte clar că între ei exista o relație de dragoste și de respect. Mi-am amintit că tatăl ei spusese odată că Anne era cea mai bună predicatoare din familie, o afirmație surprinzătoare, din moment ce toți copiii lui sunt vorbitori foarte înzestrați. În același an, 2018, ascultând-o pe Anne elogiindu-și tatăl, am simțit foarte clar că Dumnezeu o folosea ca să fie un martor pentru El.

Femeile creștine pot și ar trebui să fie ambasadoare ale lui Hristos. Noi avem privilegiul de a fi exemple pentru bine într-o lume stricată. Putem fi blânde și pline de compasiune, emanând iubire și îmbrăcate cu o spiritualitate care să ne încununeze ființa.

Bernadine Delafield

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor