Articolul precedentMinte şi sănătate
  Articolul următorBalaurul cu șapte capete

  Chemată pentru a da mărturie

  Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. (Isaia 62:3)

  Billy Graham, îndrăgitul predicator și evanghelist, a trecut la odihnă în 2018. Trecerea sa în neființă mi-a trezit o amintire.

  Într-o ocazie, stăteam într-un aeroport și așteptam îmbarcarea în avion. În jurul meu erau scene obișnuite: oameni care mâncau, dormeau, citeau, orice ca timpul să treacă. Vedeam părinți care alergau după copiii lor care se plictisiseră. Pasagerii se înghesuiau pe lângă bagajele lor. Faptul că m-am uitat la ceilalți a făcut ca timpul să treacă mai repede, așa că, fără să acord mare atenție, am observat că o doamnă înaltă, cu păr argintiu, s-a ridicat de pe scaun și a început să traverseze sala. Silueta ei grațioasă și oarecum familiară mi-a atras atenția. Era îmbrăcată simplu, dar frumos, cu o eșarfă colorată peste umeri. Trăsăturile ei uimitoare cereau o studiere mai atentă.

  Am privit-o în timp ce ne-am aliniat pentru îmbarcare. Ea nu s-a împins pentru a ajunge mai în față și nu părea să fie foarte preocupată să intre în rând. Deja îmi făcusem o idee cine ar putea fi, dar, pentru că nu eram foarte sigură, nu am spus nimic. Întâmplarea a făcut ca în avion să fim așezate una în dreptul celeilalte, de o parte și de cealaltă a culoarului! Pregătindu-mă pentru decolare, mi-am scos o revistă cu jocuri Sudoku, dar, spre surprinderea mea, nu mi-am găsit creionul. Când a venit stewardesa pentru ultima verificare, am întrebat-o dacă nu cumva avea un creion. Auzind cererea mea, doamna „misterioasă” mi-a oferit degrabă un creion. De îndată ce i-am auzit glasul, suspiciunea mi s-a confirmat. Era Anne Graham Lotz, fiica lui Billy Graham!

  Am conversat preț de câteva minute. Anne se întorcea în Carolina după o întâlnire la sfârșit de săptămână la care fusese vorbitoare. Blândețea din vocea ei o caracteriza foarte bine. Mi-a vorbit cu gingășie despre tatăl ei în vârstă. Era foarte clar că între ei exista o relație de dragoste și de respect. Mi-am amintit că tatăl ei spusese odată că Anne era cea mai bună predicatoare din familie, o afirmație surprinzătoare, din moment ce toți copiii lui sunt vorbitori foarte înzestrați. În același an, 2018, ascultând-o pe Anne elogiindu-și tatăl, am simțit foarte clar că Dumnezeu o folosea ca să fie un martor pentru El.

  Femeile creștine pot și ar trebui să fie ambasadoare ale lui Hristos. Noi avem privilegiul de a fi exemple pentru bine într-o lume stricată. Putem fi blânde și pline de compasiune, emanând iubire și îmbrăcate cu o spiritualitate care să ne încununeze ființa.

  Bernadine Delafield

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...