Articolul precedentMinte şi sănătate
  Articolul următorBalaurul cu șapte capete

  Chemată pentru a da mărturie

  Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. (Isaia 62:3)

  Billy Graham, îndrăgitul predicator și evanghelist, a trecut la odihnă în 2018. Trecerea sa în neființă mi-a trezit o amintire.

  Într-o ocazie, stăteam într-un aeroport și așteptam îmbarcarea în avion. În jurul meu erau scene obișnuite: oameni care mâncau, dormeau, citeau, orice ca timpul să treacă. Vedeam părinți care alergau după copiii lor care se plictisiseră. Pasagerii se înghesuiau pe lângă bagajele lor. Faptul că m-am uitat la ceilalți a făcut ca timpul să treacă mai repede, așa că, fără să acord mare atenție, am observat că o doamnă înaltă, cu păr argintiu, s-a ridicat de pe scaun și a început să traverseze sala. Silueta ei grațioasă și oarecum familiară mi-a atras atenția. Era îmbrăcată simplu, dar frumos, cu o eșarfă colorată peste umeri. Trăsăturile ei uimitoare cereau o studiere mai atentă.

  Am privit-o în timp ce ne-am aliniat pentru îmbarcare. Ea nu s-a împins pentru a ajunge mai în față și nu părea să fie foarte preocupată să intre în rând. Deja îmi făcusem o idee cine ar putea fi, dar, pentru că nu eram foarte sigură, nu am spus nimic. Întâmplarea a făcut ca în avion să fim așezate una în dreptul celeilalte, de o parte și de cealaltă a culoarului! Pregătindu-mă pentru decolare, mi-am scos o revistă cu jocuri Sudoku, dar, spre surprinderea mea, nu mi-am găsit creionul. Când a venit stewardesa pentru ultima verificare, am întrebat-o dacă nu cumva avea un creion. Auzind cererea mea, doamna „misterioasă” mi-a oferit degrabă un creion. De îndată ce i-am auzit glasul, suspiciunea mi s-a confirmat. Era Anne Graham Lotz, fiica lui Billy Graham!

  Am conversat preț de câteva minute. Anne se întorcea în Carolina după o întâlnire la sfârșit de săptămână la care fusese vorbitoare. Blândețea din vocea ei o caracteriza foarte bine. Mi-a vorbit cu gingășie despre tatăl ei în vârstă. Era foarte clar că între ei exista o relație de dragoste și de respect. Mi-am amintit că tatăl ei spusese odată că Anne era cea mai bună predicatoare din familie, o afirmație surprinzătoare, din moment ce toți copiii lui sunt vorbitori foarte înzestrați. În același an, 2018, ascultând-o pe Anne elogiindu-și tatăl, am simțit foarte clar că Dumnezeu o folosea ca să fie un martor pentru El.

  Femeile creștine pot și ar trebui să fie ambasadoare ale lui Hristos. Noi avem privilegiul de a fi exemple pentru bine într-o lume stricată. Putem fi blânde și pline de compasiune, emanând iubire și îmbrăcate cu o spiritualitate care să ne încununeze ființa.

  Bernadine Delafield

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...