Articolul precedentUn bun leac
  Articolul următorPeste șapte mări și șapte țări

  Este un proces

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Te-ai întrebat vreodată sau L-ai întrebat pe Dumnezeu: „De ce eu? De ce trebuie să trec prin această situație? De ce mi se întâmplă mie?” Eu știu că L-am întrebat. Totuși, am descoperit că în acele momente în care Îl întreb pe Dumnezeu: „De ce eu?” El îmi dorește binele. Da, încercarea este începutul drumului spre bine și spre „măreție”.

  Biblia ne spune că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele nostru și că, fiind copiii lui Dumnezeu, pașii noștri sunt rânduiți de El. De aceea, când trecem prin situații care ne fac să ne întrebăm „de ce eu?”, ar trebui întotdeauna să știm că acestea sunt pentru binele nostru și, mai important, pentru slava lui Dumnezeu.

  Să analizăm puțin viața lui Iosif. El a avut un vis și l-a împărtășit și fraților lui. Ei au devenit geloși și au vrut să îl omoare, dar, până la urmă, l-au vândut ca rob. A fost vândut de două ori și apoi a fost trimis la închisoare pentru că era un om integru, dar, în cele din urmă, a venit și „măreția”. În timp ce era în închisoare, el a tâlcuit visele altor doi întemnițați și, într-un final, a tâlcuit un vis pentru conducătorul Egiptului, faraonul. Acesta a crezut interpretarea lui Iosif și l-a numit conducător peste țară. În calitatea aceasta, când în țară a venit o foamete, Iosif a putut să îi ajute pe cei care îl vânduseră ca rob.

  Dacă ni s-ar fi întâmplat nouă ceea ce i s-a întâmplat lui Iosif fără să vedem finalul, am fi spus: „De ce mi se întâmplă mie?” Totuși, când vedem tot ce s-a petrecut în viața lui Iosif, ne dăm seama că Dumnezeu a avut o lucrare mai mare pentru el și că tot ce i s-a întâmplat a fost doar procesul prin care a ajuns la măreția. Momentul nostru „de ce eu?” este procesul folosit pentru a ne duce spre bine. Atunci când va veni binele, chiar vom putea să îi ajutăm pe alții care ne-au făcut să mergem pe calea „de ce eu?”.

  Data viitoare când ceva te face să îți pui întrebarea: De ce eu?, respiră profund și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru acest proces. Mulțumește-I știind că prin orice ai trece va lucra pentru binele tău, chiar dacă procesul ar putea fi dureros și greu.

  Căci „știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28).

  Marion Lisa E. Green

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...