Articolul precedentUn bun leac
  Articolul următorPeste șapte mări și șapte țări

  Este un proces

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Te-ai întrebat vreodată sau L-ai întrebat pe Dumnezeu: „De ce eu? De ce trebuie să trec prin această situație? De ce mi se întâmplă mie?” Eu știu că L-am întrebat. Totuși, am descoperit că în acele momente în care Îl întreb pe Dumnezeu: „De ce eu?” El îmi dorește binele. Da, încercarea este începutul drumului spre bine și spre „măreție”.

  Biblia ne spune că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele nostru și că, fiind copiii lui Dumnezeu, pașii noștri sunt rânduiți de El. De aceea, când trecem prin situații care ne fac să ne întrebăm „de ce eu?”, ar trebui întotdeauna să știm că acestea sunt pentru binele nostru și, mai important, pentru slava lui Dumnezeu.

  Să analizăm puțin viața lui Iosif. El a avut un vis și l-a împărtășit și fraților lui. Ei au devenit geloși și au vrut să îl omoare, dar, până la urmă, l-au vândut ca rob. A fost vândut de două ori și apoi a fost trimis la închisoare pentru că era un om integru, dar, în cele din urmă, a venit și „măreția”. În timp ce era în închisoare, el a tâlcuit visele altor doi întemnițați și, într-un final, a tâlcuit un vis pentru conducătorul Egiptului, faraonul. Acesta a crezut interpretarea lui Iosif și l-a numit conducător peste țară. În calitatea aceasta, când în țară a venit o foamete, Iosif a putut să îi ajute pe cei care îl vânduseră ca rob.

  Dacă ni s-ar fi întâmplat nouă ceea ce i s-a întâmplat lui Iosif fără să vedem finalul, am fi spus: „De ce mi se întâmplă mie?” Totuși, când vedem tot ce s-a petrecut în viața lui Iosif, ne dăm seama că Dumnezeu a avut o lucrare mai mare pentru el și că tot ce i s-a întâmplat a fost doar procesul prin care a ajuns la măreția. Momentul nostru „de ce eu?” este procesul folosit pentru a ne duce spre bine. Atunci când va veni binele, chiar vom putea să îi ajutăm pe alții care ne-au făcut să mergem pe calea „de ce eu?”.

  Data viitoare când ceva te face să îți pui întrebarea: De ce eu?, respiră profund și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru acest proces. Mulțumește-I știind că prin orice ai trece va lucra pentru binele tău, chiar dacă procesul ar putea fi dureros și greu.

  Căci „știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28).

  Marion Lisa E. Green

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...