Articolul precedentLegile minţii
  Articolul următorȘapte vaci și șapte spice

  Calendarul divin al lui Dumnezeu

  În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16)

  Eu și familia mea ne mutaserăm deja de câteva ori – și destul de confortabil –, dar ideea de a ne muta din Florida nu mă încânta deloc. Deși soțul meu nu avea un loc de muncă stabil, eu aveam. Reușeam să ne împlinim nevoile și să ne acoperim cheltuielile. Eram activi la biserică. Ne cumpăraserăm prima casă, copiii noștri învățau într-o școală creștină, eu și soțul meu continuam școala pentru a obține diploma de bacalaureat, ne era bine și eram stabili.

  Când am luat în calcul ideea de a ne muta din Florida în Texas, în gândurile mele s-a produs o mare confuzie. Nu puteam înțelege cum se încadra această mutare în planul lui Dumnezeu. Constant mă întrebam: De ce? Totuși, m-am rugat și mi-am pus încrederea că Dumnezeu călăuzea totul. Mi-am amintit că planurile Lui sunt de pace și de bunăstare pentru copiii Săi, dar îndoiala că această mutare era cel mai bun plan pentru viitor – în special pentru mine – îmi venea adesea în gând.

  I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea trei semne clare, în ciuda faptului că El deja planificase această mutare pentru noi, în calendarul Său divin.

  Într-o dimineață, în timp ce alimentam mașina cu carburant, am văzut o reclamă pe care era imaginea unei mașini. Ochii mei s-au deschis la maximum când am observat că plăcuțele mașinii erau din Texas, dar am considerat această întâmplare ca o simplă coincidență. Tot în acea zi, în timp ce îmi cumpăram ceva de mâncare, ochii mei s-au mărit din nou când am observat că tânăra care îmi aducea mâncarea avea un tricou pe care scria „Texas” cu litere argintii. Am zâmbit și am zis în sinea mea: Ce coincidență! De îndată gândul mi-a zburat în altă parte. Când am ajuns acasă, copiii mi-au povestit cum fusese acea zi pentru ei la școală și mi-au arătat tema pentru ziua următoare. Surprinzător, una dintre teme era despre statul Texas. În acea clipă mi-au revenit în minte cele trei „coincidențe” care, cred eu, au fost, de fapt, cele trei semne clare pe care le cerusem din partea lui Dumnezeu. În prezent, eu și familia locuim în Texas și suntem binecuvântați.

  Deși m-am îndoit, Dumnezeu marcase mutarea noastră în calendarul Său divin. Cât de liniștitor este să știu că El poate deschide o cale acolo unde pare să nu fie niciuna, că gândurile Lui sunt mai înalte decât gândurile noastre și căile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

  Bezaida (Betzy) Castro

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...