Articolul precedentLegile minţii
  Articolul următorȘapte vaci și șapte spice

  Calendarul divin al lui Dumnezeu

  În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16)

  Eu și familia mea ne mutaserăm deja de câteva ori – și destul de confortabil –, dar ideea de a ne muta din Florida nu mă încânta deloc. Deși soțul meu nu avea un loc de muncă stabil, eu aveam. Reușeam să ne împlinim nevoile și să ne acoperim cheltuielile. Eram activi la biserică. Ne cumpăraserăm prima casă, copiii noștri învățau într-o școală creștină, eu și soțul meu continuam școala pentru a obține diploma de bacalaureat, ne era bine și eram stabili.

  Când am luat în calcul ideea de a ne muta din Florida în Texas, în gândurile mele s-a produs o mare confuzie. Nu puteam înțelege cum se încadra această mutare în planul lui Dumnezeu. Constant mă întrebam: De ce? Totuși, m-am rugat și mi-am pus încrederea că Dumnezeu călăuzea totul. Mi-am amintit că planurile Lui sunt de pace și de bunăstare pentru copiii Săi, dar îndoiala că această mutare era cel mai bun plan pentru viitor – în special pentru mine – îmi venea adesea în gând.

  I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea trei semne clare, în ciuda faptului că El deja planificase această mutare pentru noi, în calendarul Său divin.

  Într-o dimineață, în timp ce alimentam mașina cu carburant, am văzut o reclamă pe care era imaginea unei mașini. Ochii mei s-au deschis la maximum când am observat că plăcuțele mașinii erau din Texas, dar am considerat această întâmplare ca o simplă coincidență. Tot în acea zi, în timp ce îmi cumpăram ceva de mâncare, ochii mei s-au mărit din nou când am observat că tânăra care îmi aducea mâncarea avea un tricou pe care scria „Texas” cu litere argintii. Am zâmbit și am zis în sinea mea: Ce coincidență! De îndată gândul mi-a zburat în altă parte. Când am ajuns acasă, copiii mi-au povestit cum fusese acea zi pentru ei la școală și mi-au arătat tema pentru ziua următoare. Surprinzător, una dintre teme era despre statul Texas. În acea clipă mi-au revenit în minte cele trei „coincidențe” care, cred eu, au fost, de fapt, cele trei semne clare pe care le cerusem din partea lui Dumnezeu. În prezent, eu și familia locuim în Texas și suntem binecuvântați.

  Deși m-am îndoit, Dumnezeu marcase mutarea noastră în calendarul Său divin. Cât de liniștitor este să știu că El poate deschide o cale acolo unde pare să nu fie niciuna, că gândurile Lui sunt mai înalte decât gândurile noastre și căile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

  Bezaida (Betzy) Castro

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...