Articolul precedentLegile minţii
  Articolul următorȘapte vaci și șapte spice

  Calendarul divin al lui Dumnezeu

  În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16)

  Eu și familia mea ne mutaserăm deja de câteva ori – și destul de confortabil –, dar ideea de a ne muta din Florida nu mă încânta deloc. Deși soțul meu nu avea un loc de muncă stabil, eu aveam. Reușeam să ne împlinim nevoile și să ne acoperim cheltuielile. Eram activi la biserică. Ne cumpăraserăm prima casă, copiii noștri învățau într-o școală creștină, eu și soțul meu continuam școala pentru a obține diploma de bacalaureat, ne era bine și eram stabili.

  Când am luat în calcul ideea de a ne muta din Florida în Texas, în gândurile mele s-a produs o mare confuzie. Nu puteam înțelege cum se încadra această mutare în planul lui Dumnezeu. Constant mă întrebam: De ce? Totuși, m-am rugat și mi-am pus încrederea că Dumnezeu călăuzea totul. Mi-am amintit că planurile Lui sunt de pace și de bunăstare pentru copiii Săi, dar îndoiala că această mutare era cel mai bun plan pentru viitor – în special pentru mine – îmi venea adesea în gând.

  I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea trei semne clare, în ciuda faptului că El deja planificase această mutare pentru noi, în calendarul Său divin.

  Într-o dimineață, în timp ce alimentam mașina cu carburant, am văzut o reclamă pe care era imaginea unei mașini. Ochii mei s-au deschis la maximum când am observat că plăcuțele mașinii erau din Texas, dar am considerat această întâmplare ca o simplă coincidență. Tot în acea zi, în timp ce îmi cumpăram ceva de mâncare, ochii mei s-au mărit din nou când am observat că tânăra care îmi aducea mâncarea avea un tricou pe care scria „Texas” cu litere argintii. Am zâmbit și am zis în sinea mea: Ce coincidență! De îndată gândul mi-a zburat în altă parte. Când am ajuns acasă, copiii mi-au povestit cum fusese acea zi pentru ei la școală și mi-au arătat tema pentru ziua următoare. Surprinzător, una dintre teme era despre statul Texas. În acea clipă mi-au revenit în minte cele trei „coincidențe” care, cred eu, au fost, de fapt, cele trei semne clare pe care le cerusem din partea lui Dumnezeu. În prezent, eu și familia locuim în Texas și suntem binecuvântați.

  Deși m-am îndoit, Dumnezeu marcase mutarea noastră în calendarul Său divin. Cât de liniștitor este să știu că El poate deschide o cale acolo unde pare să nu fie niciuna, că gândurile Lui sunt mai înalte decât gândurile noastre și căile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

  Bezaida (Betzy) Castro

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...