Îi pasă lui Isus?

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii. (Matei 10:29-31)

Într-o seară de joi, în timp ce urmăream la televizor studiul Școlii de Sabat transmis de pastorul Doug Batchelor, Dumnezeu a vorbit inimii mele prin glasul Său blând, dulce. După cum le este obiceiul, responsabilii cu muzica, din acel program, spuneau numele și locul de unde erau cei care propuneau cântările. Printre cei care ceruseră anumite imnuri speciale era și un tânăr din Afganistan. La auzul cuvântului Afganistan, gândurile mele s-au îndreptat de îndată spre fiul meu care, la acea vreme, era trimis ca pușcaș marin într-o zonă de război chiar în acea țară. Cântăreții au cântat imnul „Does Jesus Care?” („Îi pasă lui Isus?”). În timp ce cântau, am ascultat cu mare atenție la cuvintele imnului și am fost cuprinsă de emoții de nestăpânit.

Joi seara este seara în care termin de scris buletinul informativ al bisericii noastre pentru serviciile din Sabat. Nerăbdătoare, mi-am verificat e-mailul pentru a citit informațiile din buletinul trimis de pastorul nostru: titlul predicii, versetul-cheie și imnurile alese. Nu ar fi o binecuvântare dacă ar fi ales chiar imnul pe care tocmai l-am auzit? mi-am zis. Vă puteți imagina că am fost puțin dezamăgită după ce am verificat e-mailul și am observat că nu a ales acel imn. Totuși, eu încă meditam la cuvintele cântecului și mă gândeam la fiul meu.

În timpul programului din Sabat am fost puțin tristă fiindcă știam că nu vom cânta noul meu imn preferat. Momentele muzicale din acea zi aveau să fie conduse de soția pastorului. Înainte de a începe să cânte, ea ne-a povestit ce săptămână grea avusese. Nici nu era greu de imaginat acest lucru, din moment ce avea trei copii, toți sub șapte ani. Cred că deja ați ghicit ce imn a cântat: „Does Jesus Care?” Ochii mi s-au umplut de lacrimi și laudele la adresa lui Dumnezeu – pentru bunătatea Lui – se revărsau din inima mea. După serviciul divin, mulți oameni i-au spus că au simțit că acel imn a fost pentru ei, deoarece, la fel ca ea, și ei avuseseră o săptămână grea.

Apoi i-am spus experiența mea și i-am mulțumit că a răspuns apelurilor Duhului Sfânt de a cânta acel imn. Dacă nu știi „Does Jesus Care?” te îndemn să îți faci timp să cauți versurile și să le citești, în special prin ochii unui tânăr din Afganistan. Tânărul menționat în programul de joi seara nu era fiul meu, dar ar fi putut fi al tău. Isus, Îți mulțumesc pentru că Îți pasă!

Kathy Hull

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor