Articolul precedentStrângătorii obsesivi
  Articolul următor7UP

  Îi pasă lui Isus?

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii. (Matei 10:29-31)

  Într-o seară de joi, în timp ce urmăream la televizor studiul Școlii de Sabat transmis de pastorul Doug Batchelor, Dumnezeu a vorbit inimii mele prin glasul Său blând, dulce. După cum le este obiceiul, responsabilii cu muzica, din acel program, spuneau numele și locul de unde erau cei care propuneau cântările. Printre cei care ceruseră anumite imnuri speciale era și un tânăr din Afganistan. La auzul cuvântului Afganistan, gândurile mele s-au îndreptat de îndată spre fiul meu care, la acea vreme, era trimis ca pușcaș marin într-o zonă de război chiar în acea țară. Cântăreții au cântat imnul „Does Jesus Care?” („Îi pasă lui Isus?”). În timp ce cântau, am ascultat cu mare atenție la cuvintele imnului și am fost cuprinsă de emoții de nestăpânit.

  Joi seara este seara în care termin de scris buletinul informativ al bisericii noastre pentru serviciile din Sabat. Nerăbdătoare, mi-am verificat e-mailul pentru a citit informațiile din buletinul trimis de pastorul nostru: titlul predicii, versetul-cheie și imnurile alese. Nu ar fi o binecuvântare dacă ar fi ales chiar imnul pe care tocmai l-am auzit? mi-am zis. Vă puteți imagina că am fost puțin dezamăgită după ce am verificat e-mailul și am observat că nu a ales acel imn. Totuși, eu încă meditam la cuvintele cântecului și mă gândeam la fiul meu.

  În timpul programului din Sabat am fost puțin tristă fiindcă știam că nu vom cânta noul meu imn preferat. Momentele muzicale din acea zi aveau să fie conduse de soția pastorului. Înainte de a începe să cânte, ea ne-a povestit ce săptămână grea avusese. Nici nu era greu de imaginat acest lucru, din moment ce avea trei copii, toți sub șapte ani. Cred că deja ați ghicit ce imn a cântat: „Does Jesus Care?” Ochii mi s-au umplut de lacrimi și laudele la adresa lui Dumnezeu – pentru bunătatea Lui – se revărsau din inima mea. După serviciul divin, mulți oameni i-au spus că au simțit că acel imn a fost pentru ei, deoarece, la fel ca ea, și ei avuseseră o săptămână grea.

  Apoi i-am spus experiența mea și i-am mulțumit că a răspuns apelurilor Duhului Sfânt de a cânta acel imn. Dacă nu știi „Does Jesus Care?” te îndemn să îți faci timp să cauți versurile și să le citești, în special prin ochii unui tânăr din Afganistan. Tânărul menționat în programul de joi seara nu era fiul meu, dar ar fi putut fi al tău. Isus, Îți mulțumesc pentru că Îți pasă!

  Kathy Hull

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...