Articolul precedentStrângătorii obsesivi
  Articolul următor7UP

  Îi pasă lui Isus?

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii. (Matei 10:29-31)

  Într-o seară de joi, în timp ce urmăream la televizor studiul Școlii de Sabat transmis de pastorul Doug Batchelor, Dumnezeu a vorbit inimii mele prin glasul Său blând, dulce. După cum le este obiceiul, responsabilii cu muzica, din acel program, spuneau numele și locul de unde erau cei care propuneau cântările. Printre cei care ceruseră anumite imnuri speciale era și un tânăr din Afganistan. La auzul cuvântului Afganistan, gândurile mele s-au îndreptat de îndată spre fiul meu care, la acea vreme, era trimis ca pușcaș marin într-o zonă de război chiar în acea țară. Cântăreții au cântat imnul „Does Jesus Care?” („Îi pasă lui Isus?”). În timp ce cântau, am ascultat cu mare atenție la cuvintele imnului și am fost cuprinsă de emoții de nestăpânit.

  Joi seara este seara în care termin de scris buletinul informativ al bisericii noastre pentru serviciile din Sabat. Nerăbdătoare, mi-am verificat e-mailul pentru a citit informațiile din buletinul trimis de pastorul nostru: titlul predicii, versetul-cheie și imnurile alese. Nu ar fi o binecuvântare dacă ar fi ales chiar imnul pe care tocmai l-am auzit? mi-am zis. Vă puteți imagina că am fost puțin dezamăgită după ce am verificat e-mailul și am observat că nu a ales acel imn. Totuși, eu încă meditam la cuvintele cântecului și mă gândeam la fiul meu.

  În timpul programului din Sabat am fost puțin tristă fiindcă știam că nu vom cânta noul meu imn preferat. Momentele muzicale din acea zi aveau să fie conduse de soția pastorului. Înainte de a începe să cânte, ea ne-a povestit ce săptămână grea avusese. Nici nu era greu de imaginat acest lucru, din moment ce avea trei copii, toți sub șapte ani. Cred că deja ați ghicit ce imn a cântat: „Does Jesus Care?” Ochii mi s-au umplut de lacrimi și laudele la adresa lui Dumnezeu – pentru bunătatea Lui – se revărsau din inima mea. După serviciul divin, mulți oameni i-au spus că au simțit că acel imn a fost pentru ei, deoarece, la fel ca ea, și ei avuseseră o săptămână grea.

  Apoi i-am spus experiența mea și i-am mulțumit că a răspuns apelurilor Duhului Sfânt de a cânta acel imn. Dacă nu știi „Does Jesus Care?” te îndemn să îți faci timp să cauți versurile și să le citești, în special prin ochii unui tânăr din Afganistan. Tânărul menționat în programul de joi seara nu era fiul meu, dar ar fi putut fi al tău. Isus, Îți mulțumesc pentru că Îți pasă!

  Kathy Hull

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...