Articolul precedentPsihoterapie prin făgăduinţe
  Articolul următorAlte șapte coline

  Lecția de geografie

  Apoi le-a zis: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

  Când eram copil, familia mea a fost vizitată de o misionară. De fapt, când a încercat să ne explice ce era un misionar, eu am fost îngrozită. Nu auzisem foarte multe despre Isus, astfel că nu am fost deloc dornică să Îi „slujesc” în țara mea, cu atât mai puțin „peste hotare”, în „întunecata Africă”. De asemenea, cunoștințele mele de geografie se limitau la teritoriul nostru, așa că unde și ce era Africa?

  Surorile mele au ascultat foarte atente prezentarea și povestirile; eu eram mulțumită să mă joc în nisip și doar mă prefăceam că ascultam, deoarece știam din experiențele anterioare că ele aveau să îmi elucideze toate întrebările mai târziu. Acum știu că teama mea venea din faptul că mă așteptam ca doamna aceea să mă invite să merg în Africa imediat, chiar de a doua zi, și eu nu doream să îmi las în urmă familia și casa. Ai fost și tu într-o situație asemănătoare și, dintr-odată, cineva a venit și a spus: „Este lucrare misionară de făcut chiar aici, în localitatea ta!” Acum poți respira – nu trebuie să te muți și să îți lași casa în urmă pentru a fi misionară! Poți „înflori chiar acolo unde ești”!

  Îmi place foarte mult să am grijă de butașii mei de muri domestici. Cei fără spini. Dar ei oferă mult mai mult decât faptul că pot fi îngrijiți ușor. Ei „înfloresc” acolo unde au fost plantați. Își întind un braț, se înghesuie să își facă loc printre straturile de resturi vegetale și pământ și încep să dea naștere unei noi plante. De fiecare dată sunt
  încântată de această priveliște! Pui de plante!

  Eu îmi doresc să înfloresc acolo unde sunt plantată. După ce am fost activă în interiorul bisericii atât de mulți ani, am început să cred că „epuizasem orice resursă” și am început să caut noi modalități de a-I sluji Domnului în societate. Pentru prima dată în viață m-am alăturat unor organizații și cluburi care nu aveau nimic de-a face cu biserica: nu erau rele, doar că erau mai „seculare” decât eram eu obișnuită. Sunt fericită să spun că mi-am creat prietenii frumoase și am reușit să îmi împărtășesc credința în moduri diferite de cele în care o făceam cu frații mei. Dacă se planifica un eveniment în Sabat, pur și simplu le explicam că le doream tot binele, dar nu puteam să fiu prezentă – eu eram la biserică!

  Sper că și tu poți găsi o oportunitate de misiune acolo unde ai fost plantată. Eu am găsit o oportunitate în programul bisericii de a le oferi hrană celor care duc lipsă de ea. Nu o fac doar în interiorul unei clădiri, ci și în inima mea, atunci când reușesc să îi ajut pe cei în nevoie. Multe inimi tânjesc să audă despre Isus. Nu vrei să îți întinzi brațele, să sapi adânc și să aduci o viață nouă în El pentru a o planta în împărăția Sa?

  Carol Wiggins Gigante

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...