Articolul precedentPsihoterapie prin făgăduinţe
  Articolul următorAlte șapte coline

  Lecția de geografie

  Apoi le-a zis: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

  Când eram copil, familia mea a fost vizitată de o misionară. De fapt, când a încercat să ne explice ce era un misionar, eu am fost îngrozită. Nu auzisem foarte multe despre Isus, astfel că nu am fost deloc dornică să Îi „slujesc” în țara mea, cu atât mai puțin „peste hotare”, în „întunecata Africă”. De asemenea, cunoștințele mele de geografie se limitau la teritoriul nostru, așa că unde și ce era Africa?

  Surorile mele au ascultat foarte atente prezentarea și povestirile; eu eram mulțumită să mă joc în nisip și doar mă prefăceam că ascultam, deoarece știam din experiențele anterioare că ele aveau să îmi elucideze toate întrebările mai târziu. Acum știu că teama mea venea din faptul că mă așteptam ca doamna aceea să mă invite să merg în Africa imediat, chiar de a doua zi, și eu nu doream să îmi las în urmă familia și casa. Ai fost și tu într-o situație asemănătoare și, dintr-odată, cineva a venit și a spus: „Este lucrare misionară de făcut chiar aici, în localitatea ta!” Acum poți respira – nu trebuie să te muți și să îți lași casa în urmă pentru a fi misionară! Poți „înflori chiar acolo unde ești”!

  Îmi place foarte mult să am grijă de butașii mei de muri domestici. Cei fără spini. Dar ei oferă mult mai mult decât faptul că pot fi îngrijiți ușor. Ei „înfloresc” acolo unde au fost plantați. Își întind un braț, se înghesuie să își facă loc printre straturile de resturi vegetale și pământ și încep să dea naștere unei noi plante. De fiecare dată sunt
  încântată de această priveliște! Pui de plante!

  Eu îmi doresc să înfloresc acolo unde sunt plantată. După ce am fost activă în interiorul bisericii atât de mulți ani, am început să cred că „epuizasem orice resursă” și am început să caut noi modalități de a-I sluji Domnului în societate. Pentru prima dată în viață m-am alăturat unor organizații și cluburi care nu aveau nimic de-a face cu biserica: nu erau rele, doar că erau mai „seculare” decât eram eu obișnuită. Sunt fericită să spun că mi-am creat prietenii frumoase și am reușit să îmi împărtășesc credința în moduri diferite de cele în care o făceam cu frații mei. Dacă se planifica un eveniment în Sabat, pur și simplu le explicam că le doream tot binele, dar nu puteam să fiu prezentă – eu eram la biserică!

  Sper că și tu poți găsi o oportunitate de misiune acolo unde ai fost plantată. Eu am găsit o oportunitate în programul bisericii de a le oferi hrană celor care duc lipsă de ea. Nu o fac doar în interiorul unei clădiri, ci și în inima mea, atunci când reușesc să îi ajut pe cei în nevoie. Multe inimi tânjesc să audă despre Isus. Nu vrei să îți întinzi brațele, să sapi adânc și să aduci o viață nouă în El pentru a o planta în împărăția Sa?

  Carol Wiggins Gigante

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...