Articolul precedentPsihoterapie prin mulţumiri
  Articolul următorCele șapte taine

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Nimeni nu visează să intre în groapa leilor. Sunt sigură că Daniel L-a rugat pe Dumnezeu să îl scape din groapa leilor, la fel cum Isus L-a rugat pe Tatăl Său să îndepărteze paharul de la El. Fiecare și-a înfruntat soarta alături de Dumnezeu și L-au proslăvit prin eliberarea lor. Aceasta poate fi și experiența noastră. A înfrunta groapa cu lei cu credință și într-o dependență totală de Dumnezeu este o alegere pe care o poți face.

  Eu am avut această ocazie când am fost diagnosticată cu cancer. M-am rugat să dispară miraculos, dar nu s-a întâmplat. M-am rugat să nu fiu nevoită să fac chimioterapie, dar am făcut. La început mi s-a recomandat doar radioterapie și am fost bucuroasă! Apoi am fost contactată telefonic. Echipa de doctori mi-a recomandat chimioterapie.

  Eu nu am fost de acord și am început să mă pregătesc pentru șase săptămâni de iradiere. Admiseseră toți că tumora era mică, în fază incipientă. Nu îmi depistaseră cancer în nodulii limfatici; menținusem un stil de viață sănătos și nu fumasem niciodată. Am început să mă rog ca Domnul să mă ajute să am o minte deschisă. Nu puteam să accept chimioterapia; pentru mine, era egală cu moartea! În ziua în care m-am întâlnit cu echipa medicală – oncolog, dietetician, naturopat, responsabilul de program și radiologul – Domnul m-a ajutat să înțeleg că prezentam doi factori de risc majori care îi făcuseră să regândească planul de tratament. Echipa a fost surprinsă că am înțeles motivele lor. Dumnezeu îmi deschisese ochii.

  Meditând la motivul pentru care doctorița s-a răzgândit, mă tot gândeam că trebuie să fi fost vreun pacient căruia nu îi recomandaseră chimioterapie și care trecuse prin probleme majore. Mai târziu, în timp ce eram în holul spitalului, lângă mine a venit o doamnă. Din vorbă în vorbă, mi-a spus că și ea fusese diagnosticată cu cancer la sân stadiul I și atunci a simțit că nu avea nevoie de chimioterapie. Patru ani mai târziu lupta împotriva cancerului la plămâni și ficat, stadiul IV. Ea m-a încurajat să accept chimioterapia; mă putea scuti de mai multe tratamente radicale în viitor. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că a folosit-o pentru a-mi confirma acest lucru.

  Uneori, ceea ce pare a fi un leu ar putea fi, de fapt, spre binele nostru. Dumnezeu mi-a dat tăria de a accepta planul Său, deși a fost greu. Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Miriam Battles

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!