Articolul precedentPsihoterapie prin mulţumiri
  Articolul următorCele șapte taine

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Nimeni nu visează să intre în groapa leilor. Sunt sigură că Daniel L-a rugat pe Dumnezeu să îl scape din groapa leilor, la fel cum Isus L-a rugat pe Tatăl Său să îndepărteze paharul de la El. Fiecare și-a înfruntat soarta alături de Dumnezeu și L-au proslăvit prin eliberarea lor. Aceasta poate fi și experiența noastră. A înfrunta groapa cu lei cu credință și într-o dependență totală de Dumnezeu este o alegere pe care o poți face.

  Eu am avut această ocazie când am fost diagnosticată cu cancer. M-am rugat să dispară miraculos, dar nu s-a întâmplat. M-am rugat să nu fiu nevoită să fac chimioterapie, dar am făcut. La început mi s-a recomandat doar radioterapie și am fost bucuroasă! Apoi am fost contactată telefonic. Echipa de doctori mi-a recomandat chimioterapie.

  Eu nu am fost de acord și am început să mă pregătesc pentru șase săptămâni de iradiere. Admiseseră toți că tumora era mică, în fază incipientă. Nu îmi depistaseră cancer în nodulii limfatici; menținusem un stil de viață sănătos și nu fumasem niciodată. Am început să mă rog ca Domnul să mă ajute să am o minte deschisă. Nu puteam să accept chimioterapia; pentru mine, era egală cu moartea! În ziua în care m-am întâlnit cu echipa medicală – oncolog, dietetician, naturopat, responsabilul de program și radiologul – Domnul m-a ajutat să înțeleg că prezentam doi factori de risc majori care îi făcuseră să regândească planul de tratament. Echipa a fost surprinsă că am înțeles motivele lor. Dumnezeu îmi deschisese ochii.

  Meditând la motivul pentru care doctorița s-a răzgândit, mă tot gândeam că trebuie să fi fost vreun pacient căruia nu îi recomandaseră chimioterapie și care trecuse prin probleme majore. Mai târziu, în timp ce eram în holul spitalului, lângă mine a venit o doamnă. Din vorbă în vorbă, mi-a spus că și ea fusese diagnosticată cu cancer la sân stadiul I și atunci a simțit că nu avea nevoie de chimioterapie. Patru ani mai târziu lupta împotriva cancerului la plămâni și ficat, stadiul IV. Ea m-a încurajat să accept chimioterapia; mă putea scuti de mai multe tratamente radicale în viitor. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că a folosit-o pentru a-mi confirma acest lucru.

  Uneori, ceea ce pare a fi un leu ar putea fi, de fapt, spre binele nostru. Dumnezeu mi-a dat tăria de a accepta planul Său, deși a fost greu. Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Miriam Battles

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...