Articolul precedentSă vedem părţile bune!
  Articolul următorȘapte vertebre cervicale

  Ai grijă cum vorbești

  Pune, Doamne, o strajă înaintea gurii mele și păzește ușa buzelor mele! (Psalmii 141:3)

  Fiecare dintre noi trebuie să răspundem unui standard mai înalt. Acest gând mi-a venit în minte foarte clar la o întâlnire recentă cu grupul meu de scriitori. Am intrat pe ușă. „Hei! Salutare, Pat!” mi-a spus un membru al grupului.

  O altă persoană i-a sfătuit pe ceilalți, în șoaptă: „Aveți grijă cum vorbiți. Pat este aici.”

  Sper că limbajul nonverbal nu mi-a trădat reacția interioară. Niciodată nu am condamnat în mod direct limbajul celorlalți. Sper că expresia mea facială nu a fost una de condamnare.

  Este adevărat că, atunci când mi s-a cerut să critic munca celorlalți, uneori am spus că nu este nevoie să ne folosim de vulgaritate pentru a ne exprima. Probabil că acea experiență din trecut era cea care vorbea negativ acum. Pe de altă parte, sper că purtarea mea îi încurajează pe alții să țintească mai sus. Eu cred că fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a da tonul în exprimarea publică.

  De multe ori după aceea am meditat la cele două comentarii.

  Fiind creștină, consider că orice cuvânt pe care îl rostesc vorbește foarte tare despre idealurile și despre intențiile mele. Nu doar o dată a trebuit să încetez a mă mai asocia cu cei care insistă să zăbovească asupra părții negative a vieții. Întotdeauna trebuie să măsor nu doar efectul pe care îl am eu asupra celorlalți, cu și efectul pe care ei îl au asupra mea.

  Am responsabilitatea de a trăi în așa fel încât Domnul, dacă ar sta în fața mea, să poată spune: „Bine, rob bun și credincios”, în loc de: „Depărtează-te de la Mine.” M-am rugat pentru acea situație de multe ori. De fiecare dată încerc să fiu mai înțeleaptă. Vreau ca purtarea mea în fața celorlalți să încurajeze și să nu fie o atitudine condamnatoare, plină de mândrie, care să transmită mesajul: „Sunt mai bună decât tine.”

  Când plecăm din prezența celorlalți, ei ar trebui să fie triști pentru că plecăm, nu să simtă o ușurare că tocmai a plecat criticul grupei. Înțeleptul împărat Solomon spunea că „cine își păzește gura și limba, își scutește sufletul de multe necazuri” (Proverbele 21:23).

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  Patricia Cove

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...