Articolul precedentSperanţa
  Articolul următorCarul Mare

  Fiul și soarele

  Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina. (Psalmii 36:9)

  Pe data de 19 august 2017, eu și buna mea prietenă Eleanor ne îndreptam spre Casper, Wyoming, Statele Unite ale Americii, pentru a vedea eclipsa de soare. Amândouă ne comandaserăm ochelari. Ai mei nu au mai ajuns, și ea a primit un e-mail în care i se spunea că ai ei nu fuseseră aprobați, deci nu îi putea folosi. Totuși, după multe eforturi, a reușit să ne procure niște ochelari solari din carton. Aveam rezervare la ferma Mill Springs, pe vârful muntelui Casper. Acolo ne-am întâlnit cu alți câțiva prieteni. În prima noapte am ieșit afară pentru a admira cerul și am organizat un concurs: cine vedea cele mai multe stele căzătoare. Am pierdut. În a doua seară, un astronom de acolo ne-a dat voie să vedem planeta Saturn prin telescopul lui. A trebui să ne rugăm pentru o minune, deoarece în acea zi fusese înnorat. Plin de har, Dumnezeu a răspuns cererii noastre și, astfel, am putut vedea cerul. A fost atât de frumos!

  A venit și ziua de luni și eram cu toții pregătiți să asistăm la acest eveniment celest rar. Săream de bucurie ca niște copilași, plini de entuziasm și fericiți. Pe pajiștea unde ne-am instalat mai erau și alți oameni, inclusiv un autobuz plin cu copii. Exclamările lor, ooo!, ahh!, rezonau cu ale noastre, în timp ce urmăream eclipsa solară. Când a fost eclipsă totală, temperatura a scăzut foarte mult.

  Gândul meu s-a întors spre Dumnezeu, care a făcut cerurile, și spre căile Sale minunate. Noi suntem atât de fragili. Soarele a stat ascuns aproape două minute și eu deja tremuram, gândindu-mă cât de bine ar fi fost dacă aveam un hanorac. De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată. Lucrul uimitor este că Dumnezeu își trimite lumina în toată lumea. Ioan a scris: „În El era viața, și viața era lumina oamenilor” (Ioan 1:4).

  De îndată ce soarele a reapărut după eclipsă și razele sale au ajuns din nou pe pământ, mintea mea a fugit la slava celei de-a doua veniri a Fiului, a Împăratului împăraților. Când va veni, lumina Sa va umple tot pământul. Textul din Evrei 1:3 ne vorbește despre Isus, „care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui și care ține toate lucrurile cu cuvântul puterii Lui, a făcut curățarea păcatelor și a șezut la dreapta Măririi în locurile preaînalte”. Aștept cu nerăbdare acel moment!

  Mona Fellers

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...