Articolul precedentInteligenţa
  Articolul următorTelefonul exploziv

  Ai vreun regret?

  El Se va îndura de tine… Învățătorii tăi nu se vor mai ascunde, ci ochii tăi vor vedea pe învățătorii tăi. Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeți pe el!” (Isaia 30:19-21)

  Ajunsesem acolo cu doar treizeci de minute în urmă și deja observam diferența dintre educația creștină și cea din sistemul public. Directoarea m-a rugat să înlocuiesc câteva zile o profesoară care era bolnavă. Mi-a cerut acest lucru cu o oarecare reținere, deoarece știa că eram pensionată. Am fost de acord.

  După mulți ani trăiți în biserică, mi-am amintit că primul meu pastor a încercat să mă convingă să îmi fac o programare la un interviu, pentru a lucra în cadrul școlii bisericii. Dar auzisem prea multe! Auzisem că profesorii nu erau plătiți dacă subvenția ajungea mai târziu și că profesorii cu grade erau plătiți prost. Auzisem că era posibil să ți se ceară să predai la mai multe clase și că vara trebuia să îți ocupi timpul cu obținerea de diplome suplimentare și cu frecventarea unor cursuri de instruire, nu să te odihnești după un an școlar obositor.

  Dimineața în care am înlocuit-o pe profesoară a decurs foarte bine și experiența aceea nu o voi uita niciodată.

  În timp ce mă uitam peste planul de lecții, am auzit un glas blând care cânta. Mi-a atras atenția.

  „Atâta har! Ce minunat!
  Azi pot să fiu salvat!
  Am fost pierdut, nenorocit,
  Dar Domnul m-a iubit!” (John Newton, 1779)

  Am deschis gura, dar cuvintele nu voiau să iasă. „Salvat prin harul….”, a continuat ea, spre marea mea bucurie. Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea. Ea pur și simplu citea dintr-o carte și cânta!

  Gândurile au început să-mi alerge prin minte: Cum ar fi fost dacă aș fi acceptat acel post de profesoară în urmă cu mulți ani? Cât de mult aș fi avansat în experiența mea de creștină?

  Margaret B. Lawrence

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...