Articolul precedentInteligenţa
  Articolul următorTelefonul exploziv

  Ai vreun regret?

  El Se va îndura de tine… Învățătorii tăi nu se vor mai ascunde, ci ochii tăi vor vedea pe învățătorii tăi. Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeți pe el!” (Isaia 30:19-21)

  Ajunsesem acolo cu doar treizeci de minute în urmă și deja observam diferența dintre educația creștină și cea din sistemul public. Directoarea m-a rugat să înlocuiesc câteva zile o profesoară care era bolnavă. Mi-a cerut acest lucru cu o oarecare reținere, deoarece știa că eram pensionată. Am fost de acord.

  După mulți ani trăiți în biserică, mi-am amintit că primul meu pastor a încercat să mă convingă să îmi fac o programare la un interviu, pentru a lucra în cadrul școlii bisericii. Dar auzisem prea multe! Auzisem că profesorii nu erau plătiți dacă subvenția ajungea mai târziu și că profesorii cu grade erau plătiți prost. Auzisem că era posibil să ți se ceară să predai la mai multe clase și că vara trebuia să îți ocupi timpul cu obținerea de diplome suplimentare și cu frecventarea unor cursuri de instruire, nu să te odihnești după un an școlar obositor.

  Dimineața în care am înlocuit-o pe profesoară a decurs foarte bine și experiența aceea nu o voi uita niciodată.

  În timp ce mă uitam peste planul de lecții, am auzit un glas blând care cânta. Mi-a atras atenția.

  „Atâta har! Ce minunat!
  Azi pot să fiu salvat!
  Am fost pierdut, nenorocit,
  Dar Domnul m-a iubit!” (John Newton, 1779)

  Am deschis gura, dar cuvintele nu voiau să iasă. „Salvat prin harul….”, a continuat ea, spre marea mea bucurie. Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea. Ea pur și simplu citea dintr-o carte și cânta!

  Gândurile au început să-mi alerge prin minte: Cum ar fi fost dacă aș fi acceptat acel post de profesoară în urmă cu mulți ani? Cât de mult aș fi avansat în experiența mea de creștină?

  Margaret B. Lawrence

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...