Articolul precedentEfectele iubirii
  Articolul următorȘapte minuni ale lumii

  Concediată, dar promovată

  Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă niște oameni? (Psalmii 118:6)

  Trecuseră nouă ani de când începusem să lucrez la universitate. Totul părea să meargă bine, sub îndrumarea șefului de departament care ne fusese repartizat de curând. Apoi, într-o zi, eu și colegul meu de lucru am fost chemați la o întâlnire individuală în biroul acestuia. Am fost înștiințați în scris că în următoarele două luni posturile noastre aveau să fie scoase din schemă! Deși perspectiva părea nefastă, gândurile mi s-au îndreptat spre versetul biblic care spune: „Căci știu în cine am crezut. Și sunt încredințat că El are putere să păzească ce I-am încredințat până în ziua aceea” (2 Timotei 1:12). Mai târziu i-am dat vestea și fiului meu. Nu am disperat, ci aveam încredere că exista un scop divin în această „concediere”. Am cerut împlinirea cuvintelor psalmistului din Psalmii 118:6, verset care a deveni inspirația mea zilnică.

  Au trecut cele două luni. Acum era ultima mea zi de lucru și încă nu aveam nicio altă ofertă de muncă. Prietenii de la birou au avut doar cuvinte de încurajare și credința în Dumnezeu mi-a fost întărită de următoarea afirmație: „În cele mai negre zile, când perspectivele par îngrozitoare, aveți credință în Dumnezeu.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 482.)

  În următoarele trei luni, am primit din partea universității o plată lunară echivalentă cu salariul meu obișnuit. Cam în perioada în care fondurile noastre începeau să se termine, într-o dimineață a sunat telefonul. Persoana care a sunat, de la un alt departament al universității, m-a informat că îmi revizuise CV-ul și rămăsese impresionată. M-a întrebat dacă eram disponibilă și dacă doream să particip la un interviu.

  Lăudându-L pe Dumnezeu în tăcere, am răspuns afirmativ la ambele întrebări. Am stabilit o întâlnire. A doua zi, aveam deja o ofertă de lucru, iar în următoarele trei zile am și început să lucrez! Într-adevăr, „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu știm nimic.” (Ibidem, p. 481.)

  Meditând la această experiență, pot spune că în perioada în care nu am avut un loc de muncă, aproximativ patru luni, Dumnezeu nu doar că mi-a împlinit nevoile de zi cu zi, ci, la momentul potrivit, a deschis o ușă pentru un alt loc de muncă mai bun și mai bine plătit. De asemenea, El m-a „promovat” la un alt loc de muncă, instructor online la o altă universitate! Când ne confruntăm cu situații nesigure, să ne amintim că Dumnezeu deja este la lucru și că El va purta de grijă. Încrede-te în El și așteaptă momentul ales de El. „În mijlocul strâmtorării am chemat pe Domnul: Domnul m-a ascultat și m-a scos la larg” (Psalmii 118:5).

  Claudine Houston

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...