Articolul precedentIubirea care vindecă
  Articolul următorSfeșnicul cu șapte brațe

  „Este așa de mică!”

  Iată, cetatea aceasta este destul de aproape ca să fug în ea și este mică. O! de aș putea să fug acolo… este așa de mică… Și să scap cu viață! (Geneza 19:20)

  Textul din Geneza 19:20 mi-a atras atenția în timpul devoționalului de dimineață. Mintea mea a început să zăbovească asupra ramificațiilor expresiei „este așa de mică!”

  Ceea ce pare mic în ochii noștri poate avea un impact uriaș. Rezultatele pot fi în ambele direcții.

  Dintr-o perspectivă negativă, acele mici neglijări – în ce privește timpul pe care îl petrecem cu Dumnezeu, slujirea celorlalți, vorbele lipsite de amabilitate, reținerea zecimii („doar pentru această urgență, Doamne; promit!”) și lista ar putea continua – pot fi începutul căderii.

  În primul rând, noi nu ne cunoaștem inima sau modul în care deciziile mici pot conduce la o durere mai mare decât ne-am fi imaginat. Schimbările se pot petrece puțin câte puțin, aproape imperceptibil, până când, în cele din urmă, privim înapoi cu uimire și surprindere: „Cum s-a putut întâmpla așa ceva?” Apoi putem cere iertare și, prin harul și puterea lui Dumnezeu, putem începe călătoria înapoi spre „ce ar fi trebuit să fie”.

  Pe de altă parte, uneori putem face o faptă bună, de exemplu să sunăm pe cineva, să trimitem o felicitare cu un gând frumos sau să ne așezăm lângă persoana care stă singuratică la biserică. Deși nouă ni se pare un gest infim, nu ne dăm seama ce binecuvântare uriașă se va dovedi a fi fapta noastră aparent neînsemnată pentru cel care a primit-o!

  Tatăl meu, Lyle Hamel, care la momentul în care scriu aceste cuvinte are nouăzeci și cinci de ani, este foarte activ pentru vârsta lui. Dar prietenii lui apropiați se împuținează în fiecare an. Și puterile lui au scăzut, așa că se întreabă dacă mai valorează ceva, la vârsta lui înaintată. Dar lui îi place să îi sune pe oameni la telefon. În ochii lui, consideră că acest lucru nu înseamnă nimic, dar cei cu care vorbește apreciază foarte mult faptul că se gândește la ei și timpul pe care îl petrece cu ei. Decizia îți aparține.

  Vom lua hotărâri înțelepte, oricât de mici ar fi, astfel încât lucrurile pe care le considerăm neimportante să aducă o binecuvântare celorlalți și nouă? Dacă alegem astfel, atunci vom avea mai puține regrete și finalul va fi unul fericit.

  Valerie Hamel Morikone

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...