Articolul precedentRămânerea în Isus
  Articolul următorOpturi la poligon

  Biruința

  Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră. (1 Ioan 5:4)

  Biblia spune că sunt biruitoare, dar recent am trecut printr-o perioadă în viața mea în care m-am simțit ca un eșec total. Eram casnică, mamă cu doi băieți mici. În fiecare zi mă luptam cu mine pentru a-mi păstra calmul. Țipam foarte mult. Făceam crize de isterie. Mă simțeam cu totul incapabilă să gestionez viața cu cei mici; de fapt, aproape gândeam că nu ar fi trebuit să am copii niciodată.

  Am văzut alți părinți pentru care disciplina, stabilirea limitelor și educarea copiilor, în general, pare ceva natural; au o parte blândă care calmează rapid spiritele și redirecționează situațiile dificile. Eu învăț foarte încet această abordare, dar în momentele de foc trebuie să stau mult să mă gândesc astfel încât să am tonul potrivit și respir adânc pentru a nu exploda. A sta acasă toată ziua, în fiecare zi, cu copiii mei de grădiniță mă epuizează ca nimic altceva.

  Ca ființe unice create de Dumnezeu, fiecare avem luptele noastre și diferite puncte forte. Fiind creștini, avem făgăduința că vom „birui” lumea; știm că marea istorie se încheie la fel pentru toți. Dar, zi de zi, în diverse situații, biruința poate părea diferită în fiecare caz în parte. Pentru mine, în privința educării copiilor, biruința nu a însemnat că a sta acasă cu copiii mei a devenit o fericire. Cred că doar cu ajutorul lui Hristos am reușit să supraviețuiesc în primii patru ani fără să fug în lumea largă. Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt o biruitoare, și asta a însemnat să accept tot ajutorul pe care l-am primit la curățenie și la îngrijirea copiilor și multe rugăciuni scurte, disperate. Apropo, rugăciunea este cheia și prin rugăciune vreau să spun că cerem ajutorul lui Dumnezeu.

  Pentru mine, ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile. Acum, eu sunt cea care lucrează cu normă întreagă și soțul meu este cel care stă mai mult acasă cu copiii. Mi-am mai tras suflul și am acumulat mai multe răspunsuri mature la emoțiile copiilor mei. Cu ajutorul lui Dumnezeu – prin tăria interioară și cu ajutor din afară – rămân calmă; reușesc să biruiesc.

  Lindsey Gendke

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...