Articolul precedentEu n-o să mă las dominat
  Articolul următorCovrigul în formă de opt

  După ce nu voi mai fi

  Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuința morților în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune! (Eclesiastul 9:10)

  Cuvintele: „Fii atât de bun, încât, atunci când vei pleca, ceilalți să îți simtă lipsa” îmi răsună în urechi asemenea unui ecou, de pe vremea când mama mi le spunea în tinerețe. De atunci, acesta a devenit unul dintre mottourile mele. Orice fac, fac cât pot de bine, nu pentru că aceasta îmi reflectă caracterul, ci pentru că acțiunile mele merg în urma și în fața mea și Dumnezeu îmi poruncește să fac acest lucru. Mă străduiesc să-i ajut pe ceilalți să vadă binele și pe Dumnezeu în mine. Acțiunile mele reflectă căile Sale, deși eu sunt doar o slujitoare. Dumnezeu ne învață să le slujim celorlalți ca și cum I-am sluji Lui. El ne îndeamnă să îi tratăm pe ceilalți cu altruism. Uneori facem lucrurile cu jumătate de inimă pentru că nu sunt pentru binele nostru și facem lucrurile doar să fie făcute sau pentru laudă. Ar trebui să ne străduim să facem lucrurile cât putem de bine. Noi trebuie să excelăm în ceea ce facem, astfel încât ceilalți să ne considere un exemplu. Uneori ne concentrăm pe ce fac ceilalți și încercăm să ne armonizăm cu acțiunile lor. Totuși, Dumnezeu ne-a creat să ieșim în evidență, nu să ne pierdem în peisaj. Știm ce așteaptă El de la noi. Deși uneori este o mare provocare, noi trebuie să fim o predică vie. Cine știe? Poate vei fi singurul exemplu bun pe care îl vor vedea unii oameni în viața lor.

  Orice facem – la locul de muncă, la școală sau la joacă – trebuie să facem cât putem de bine. Trebuie să fim reținuți pentru faptele noastre bune și pentru caracterul asemănător cu al lui Hristos. Dumnezeu Se descoperă în excelență. Privește cât de uimitoare este creația! Isus este exemplul perfect după care să ne modelăm viața. Umblarea noastră zilnică ar trebui să fie caracterizată de excelență. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al mediocrității. El a făcut totul ca să creeze un paradis pentru noi și Se așteaptă să nu fim mediocri în ceea ce facem.

  Da, vicisitudinile vieții pot fi copleșitoare uneori. Munca ne poate stresa la maximum, îngrijirea casei poate fi epuizantă, obținerea unei diplome poate pune multă presiune asupra noastră, dar, oriunde am fi, orice am face, trebuie să o facem cât putem de bine!

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Renauta Hinds

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...