Articolul precedentEu n-o să mă las dominat
  Articolul următorCovrigul în formă de opt

  După ce nu voi mai fi

  Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuința morților în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune! (Eclesiastul 9:10)

  Cuvintele: „Fii atât de bun, încât, atunci când vei pleca, ceilalți să îți simtă lipsa” îmi răsună în urechi asemenea unui ecou, de pe vremea când mama mi le spunea în tinerețe. De atunci, acesta a devenit unul dintre mottourile mele. Orice fac, fac cât pot de bine, nu pentru că aceasta îmi reflectă caracterul, ci pentru că acțiunile mele merg în urma și în fața mea și Dumnezeu îmi poruncește să fac acest lucru. Mă străduiesc să-i ajut pe ceilalți să vadă binele și pe Dumnezeu în mine. Acțiunile mele reflectă căile Sale, deși eu sunt doar o slujitoare. Dumnezeu ne învață să le slujim celorlalți ca și cum I-am sluji Lui. El ne îndeamnă să îi tratăm pe ceilalți cu altruism. Uneori facem lucrurile cu jumătate de inimă pentru că nu sunt pentru binele nostru și facem lucrurile doar să fie făcute sau pentru laudă. Ar trebui să ne străduim să facem lucrurile cât putem de bine. Noi trebuie să excelăm în ceea ce facem, astfel încât ceilalți să ne considere un exemplu. Uneori ne concentrăm pe ce fac ceilalți și încercăm să ne armonizăm cu acțiunile lor. Totuși, Dumnezeu ne-a creat să ieșim în evidență, nu să ne pierdem în peisaj. Știm ce așteaptă El de la noi. Deși uneori este o mare provocare, noi trebuie să fim o predică vie. Cine știe? Poate vei fi singurul exemplu bun pe care îl vor vedea unii oameni în viața lor.

  Orice facem – la locul de muncă, la școală sau la joacă – trebuie să facem cât putem de bine. Trebuie să fim reținuți pentru faptele noastre bune și pentru caracterul asemănător cu al lui Hristos. Dumnezeu Se descoperă în excelență. Privește cât de uimitoare este creația! Isus este exemplul perfect după care să ne modelăm viața. Umblarea noastră zilnică ar trebui să fie caracterizată de excelență. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al mediocrității. El a făcut totul ca să creeze un paradis pentru noi și Se așteaptă să nu fim mediocri în ceea ce facem.

  Da, vicisitudinile vieții pot fi copleșitoare uneori. Munca ne poate stresa la maximum, îngrijirea casei poate fi epuizantă, obținerea unei diplome poate pune multă presiune asupra noastră, dar, oriunde am fi, orice am face, trebuie să o facem cât putem de bine!

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Renauta Hinds

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...