Nu te îngrijora, fii fericită!

Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc. Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întărește. (Filipeni 4:11-13)

În vara anului 2017 am avut privilegiul de a merge împreună cu o organizație misionară în Santa Clara, Cuba, unde am organizat întâlniri de evanghelizare seara și controale oftalmologice și de sănătate în timpul zilei. Am oferit gratuit ochelari de vedere pentru a-i ajuta pe oameni să citească mai clar și să vadă mai bine. Am fost atinsă de condiția fraților și surorilor noastre din această parte a lumii. Mulți nu își puteau permite să cumpere ochelari de vedere și nici să obțină o rețetă medicală. Nu am văzut și nu am auzit foarte multe despre Cuba înainte ca această țară să își deschidă porțile Americii, dar vizita noastră acolo ne-a deschis ochii să vedem realitatea că viața în această țară nu este deloc ușoară. Mulți nu se pot bucura de libertățile pe care noi adesea le considerăm normale în America. Alimentele sunt limitate și ținute sub control. Tinerii obțin diplome de facultate din partea sistemului de educație gratuit, dar, după absolvire, nu își pot găsi locuri de muncă bune, bine plătite. Oamenii au locuințe subvenționate și doar necesitățile de bază, totuși am observat cât de mulțumiți erau cu ceea ce aveau și se bucurau de viață așa cum puteau.

Am susținut întâlniri de evanghelizare și programe pentru copii opt seri și am fost încântați să vedem biserica plină de oameni care erau dornici să audă mai mult despre dragostea lui Dumnezeu. Copiilor le plăcea să asculte istorisiri biblice și să învețe cântecele noi care vorbeau despre bunătatea lui Dumnezeu. Cu toții au cântat cu entuziasm. Credința lor în Dumnezeu și dragostea lor unii față de alții era demnă de toată admirația. Se vedea că erau cu adevărat fericiți să Îi slujească Domnului într-o simțire, nefiind deloc deranjați de lipsa de lucruri materiale. Au învățat secretul de a fi mulțumiți și sunt recunoscători și fericiți cu ce au. Acest lucru mi-a amintit de afirmația lui Pavel, care spune: „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

Acesta este secretul pentru a fi fericit: a ști că Dumnezeu ne iubește și Se îngrijește de nevoile noastre. Nu avem niciun motiv de îngrijorare atunci când Îl avem cu adevărat pe Dumnezeu în viața noastră. La fel ca Pavel, învățăm să fim mulțumiți cu binecuvântările noastre și să le oferim și altora. Nu te îngrijora, fii fericită!

Rhona Grace Magpayo

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor