Articolul precedentAl cui rob eşti tu?
  Articolul următorOpt, simbolul infinitului

  Nu te îngrijora, fii fericită!

  Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc. Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întărește. (Filipeni 4:11-13)

  În vara anului 2017 am avut privilegiul de a merge împreună cu o organizație misionară în Santa Clara, Cuba, unde am organizat întâlniri de evanghelizare seara și controale oftalmologice și de sănătate în timpul zilei. Am oferit gratuit ochelari de vedere pentru a-i ajuta pe oameni să citească mai clar și să vadă mai bine. Am fost atinsă de condiția fraților și surorilor noastre din această parte a lumii. Mulți nu își puteau permite să cumpere ochelari de vedere și nici să obțină o rețetă medicală. Nu am văzut și nu am auzit foarte multe despre Cuba înainte ca această țară să își deschidă porțile Americii, dar vizita noastră acolo ne-a deschis ochii să vedem realitatea că viața în această țară nu este deloc ușoară. Mulți nu se pot bucura de libertățile pe care noi adesea le considerăm normale în America. Alimentele sunt limitate și ținute sub control. Tinerii obțin diplome de facultate din partea sistemului de educație gratuit, dar, după absolvire, nu își pot găsi locuri de muncă bune, bine plătite. Oamenii au locuințe subvenționate și doar necesitățile de bază, totuși am observat cât de mulțumiți erau cu ceea ce aveau și se bucurau de viață așa cum puteau.

  Am susținut întâlniri de evanghelizare și programe pentru copii opt seri și am fost încântați să vedem biserica plină de oameni care erau dornici să audă mai mult despre dragostea lui Dumnezeu. Copiilor le plăcea să asculte istorisiri biblice și să învețe cântecele noi care vorbeau despre bunătatea lui Dumnezeu. Cu toții au cântat cu entuziasm. Credința lor în Dumnezeu și dragostea lor unii față de alții era demnă de toată admirația. Se vedea că erau cu adevărat fericiți să Îi slujească Domnului într-o simțire, nefiind deloc deranjați de lipsa de lucruri materiale. Au învățat secretul de a fi mulțumiți și sunt recunoscători și fericiți cu ce au. Acest lucru mi-a amintit de afirmația lui Pavel, care spune: „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

  Acesta este secretul pentru a fi fericit: a ști că Dumnezeu ne iubește și Se îngrijește de nevoile noastre. Nu avem niciun motiv de îngrijorare atunci când Îl avem cu adevărat pe Dumnezeu în viața noastră. La fel ca Pavel, învățăm să fim mulțumiți cu binecuvântările noastre și să le oferim și altora. Nu te îngrijora, fii fericită!

  Rhona Grace Magpayo

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....