Articolul precedentA-L onora pe Dumnezeu prin mâncare
  Articolul următorOpt planete

  Pusă la încercare

  Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. (1 Petru 4:12,13)

  Unul din cele mai frumoase lucruri la a fi profesoară este că poți da viață lecțiilor pe care li le predai elevilor. Un mod de a face aceasta este planificarea unor excursii. Recent i-am dus pe elevii din clasa a treia la compania Bermuda Glass Blowing pentru o lecție de știință. Chiar acum studiem materia. Am învățat că materia este peste tot. Poate fi în stare solidă, lichidă sau gazoasă. Materia se poate schimba. Aceste schimbări pot fi chimice sau fizice.

  Când am mers să vedem tehnica de fabricare a sticlei prin suflare, am văzut ce se întâmplă când are loc o schimbare chimică. Muncitorul începe cu o bucată de sticlă. Acesta rotește sticla, care este atașată la capătul unui băț lung, în diverse materiale pentru a o colora. Apoi introduce sticla într-un cuptor mic, încălzit până la 650 °C. După aceea se scoate sticla din cuptor și se dă forma obiectului dorit. Acest lucru se face imediat după scoaterea din cuptor; altfel, sticla se întărește. Următorul pas este să pună obiectul într-un răcitor timp de douăzeci și patru de ore. Ziua următoare, procesul este finalizat.

  Această experiență, formarea sticlei în căldura cuptorului, m-a făcut să mă gândesc la faptul că și creștinul suferă adesea. De ce ar trebui să ne bucurăm atunci când suferim pentru Hristos? Pentru că aceasta ne face părtași cu El în lucrarea Sa. Dacă suferim aici pentru El, vom fi bucuroși când El va reveni pentru a domni pe vecie.

  Deși am avut multe exemple de oameni care au murit ca martiri pentru Hristos, acest concept încă este greu de digerat. În ultimii trei ani mi-am pierdut locul de muncă pentru normă întreagă, deși eu lucrez opt ore pe zi. Uneori spun: „Până când, Doamne?” Și apoi îmi amintesc finalul.

  Pentru ca obiectul de sticlă să prindă formă, acesta trebuie – neapărat – să treacă prin foc, înainte de a deveni ceva special. Așa că, Doamne, Te rog, trece-mă prin încercările de foc ale vieții, astfel încât să pot deveni ceea ce Tu vrei ca eu să fiu.

  Dana M. Bassett Bean

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...