Articolul precedentDumnezeul lor este pântecele
  Articolul următorGrupul G8, adică G7

  Dragostea este Dumnezeu

  Cine nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste… Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el. (1 Ioan 4:8,16)

  În această dimineață, când am citit versetul „Dumnezeu este dragoste”, m-am gândit la această propoziție invers: „Dragostea este Dumnezeu.” Când Îl descoperim pe Dumnezeu în spatele ideii de dragoste, ce imagine a Lui vedem? Recitește împreună cu mine bine cunoscutul capitol al dragostei, 1 Corinteni 13, și înlocuiește cuvântul dragoste cu Dumnezeu:

  Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești, și n-aș avea [pe Dumnezeu], sunt o aramă sunătoare… chiar dacă aș avea toată credința, așa încât să mut și munții, și n-aș avea [pe Dumnezeu], nu sunt nimic. Și chiar dacă mi-aș împărți toată averea pentru hrana săracilor… și n-aș avea [pe Dumnezeu], nu-mi folosește la nimic.

  [Dumnezeu] este îndelung răbdător, este plin de bunătate; [Dumnezeu] nu pizmuiește; [Dumnezeu] nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul Său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.

  [Dumnezeu] nu va pieri niciodată…

  Acum dar rămân acestea trei: credința, nădejdea și [Dumnezeu], dar cea mai mare dintre ele este [Dumnezeu]. (versetele 1-8,13).

  Dacă formulăm acest pasaj astfel, cu siguranță ne reamintim că nu suntem nimic fără Dumnezeu. Fără El, nu avem dragoste, nu avem lumină și nu avem viață. Suntem chemați să umblăm la fel ca Isus, dar în natura noastră umană acest lucru nu este posibil. Pasajul nostru, 1 Ioan 4:16-18, face apel la noi să „credem în dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi”, în timp ce El trăiește în noi – pentru a ne desăvârși, astfel încât să fim ca El – „pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății”, deoarece „cum este El așa suntem și noi în lumea aceasta. În dragoste nu este frică” (trad. NIV).

  Isus nu era înfricoșat înainte de judecată și de răstignire, deși urma să fie judecat și pedepsit în locul nostru. În schimb, inima Lui era plină de dragoste pentru ucenicii Săi și mintea Lui era îndreptată spre generațiile care aveau să creadă în El prin solia apostolilor (Ioan 17:20). În rugăciunea Sa de „rămas-bun”, Isus ne-a promis că dragostea Tatălui va fi în noi și că El Însuși va trăi în noi (versetul 26). Isus dorește să ne iubească și să trăiască în noi pentru a ne pregăti să ne încredem în El în ziua judecății. Fii fără teamă! Dragostea lui Dumnezeu ne dă putere să devenim iubitori ca Isus.

  Myrna L. Hanna

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...