Articolul precedentCel mai bun medicament
  Articolul următorNodul opt

  Parteneri

  Nu aveți, pentru că nu cereți. (Iacov 4:2)

  M-am așezat pe scaun pentru ultima parte a călătoriei care a durat toată ziua. Trecuseră doar două zile scurte de la începutul unui seminar de evanghelizare la biserica noastră. Mă rugasem pentru ocazii de a da mărturie. Câteva minute mai târziu, un tânăr prietenos s-a așezat lângă mine. Carlos, care era student, mergea să alerge la o cursă într-un oraș mare. După puțin timp mi-a spus pentru el era o mare provocare să scrie lucrările cerute la facultate. I-am oferit câteva sugestii, încheind cu îndemnul de a le cere sfaturi profesorilor. Am citat Iacov 4:2.

  „Ești creștină?” m-a întrebat el. „La fel este și mama mea!”

  „Tu ești creștin?” l-am întrebat la rândul meu.

  „Nu, am primit botezul în urmă cu câțiva ani în biserica unchiului meu, dar oamenii de acolo erau foarte critici. Am hotărât că nu aveam nevoie de acest lucru în viața mea, așa că am plecat.” Mi-a mai povestit câteva detalii în timp ce eu Îl imploram în taină pe Dumnezeu să pună cuvintele Lui în gura mea, cuvintele pe care Carlos avea nevoie să le audă.

  „Știi ceva?” am spus eu. „Reacționând astfel la comentariile lor, ai devenit ca o marionetă în mâinile lor; ei te-au controlat. Nu Dumnezeu a rostit acele cuvinte, așa că de ce să Îl părăsești?”

  „Da”, a răspuns el, „ai dreptate. Niciodată nu am analizat situația din această perspectivă”.

  Curând eram cufundați într-o conversație spirituală puternică, dar pe care nu mi-o mai amintesc acum. Carlos a continuat să vină cu întrebări și mereu exclama: „Oau! Rămân uimit!” Inima mea a continuat să pledeze pentru acest tânăr de douăzeci și doi de ani. El mi-a spus că în campus fusese abordat de mai multe ori de creștini care doreau ca el să se alăture grupului lor de studiu biblic. „Întotdeauna am refuzat”, a mărturisit el, „dar acum trebuie să mă gândesc mai bine.” Chiar înainte ca avionul să aterizeze, s-a uitat direct în ochii mei și a spus: „Ai vrea să îmi faci o favoare? Vrei să te rogi împreună cu mine?”

  Desigur! Acum inima mea exclama în tăcere: „Oau! Doamne!” Nu îmi mai amintesc rugăciunea, dar îmi amintesc bine că, în timp ce ne luam bagajele, i-am spus: „Dacă astăzi ai auzit ceva care merită atenția ta, spune și altcuiva!” „Așa voi face. Le voi spune și celorlalți băieți tot ce mi-ai spus!”

  În timp ce ieșeam din aeroport, mi-am amintit un lucru: când ne punem la dispoziția lui Dumnezeu, El întotdeauna Își face partea.

  Brenda Kiš

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...