Articolul precedentDependenţa de muncă
  Articolul următorOctava

  Femeia de la fântână

  Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea. (Ioan 7:37)

  Astăzi, eu am fost femeia de la fântână. Literalmente. După o iarnă lungă, rece, soțul meu, Scott, a verificat sistemul de apă de pe toată suprafața taberei de tineret unde lucrăm ca administratori. În toamnă pregătiserăm cu meticulozitate fiecare clădire, toaletă și robinet. Din nefericire, dezghețul din primăvară ne-a produs o mare dezamăgire când am descoperit că sistemul de apă avea mai multe scurgeri. Orice spărtură într-o conductă de apă era o problemă uriașă și necesita mult timp pentru a o repara, dar a găsi mai multe probleme pe o suprafață mai mare de treizeci și două de hectare pentru mine semăna cu căutarea acului în carul cu fân. Noi, împreună cu alți voluntari, am petrecut ore întregi pe parcursul a nouă zile, încercând să găsim locurile în care erau scurgeri. Pas cu pas am reușit să localizăm conductele crăpate în adâncul pământului și le-am reparat înainte de a verifica presiunea apei.

  La început, manometrul indica zero. Erau atât de multe scurgeri, încât sistemul nu reușea să acumuleze suficientă presiune ca să ajungă la normalul de 4,8 bari necesari pentru a susține tot sistemul din tabără. Încet-încet, presiunea a început să crească pe măsură ce descopeream și alte scurgeri și le reparam.

  După ce am reparat altă țeavă, Scott m-a trimis în camera pompei pentru a verifica presiunea apei. M-am așezat pe un scaun lângă manometru și am văzut că busola indica doar 1,3 bari. M-am întristat. Eram plină de noroi, îmi era frig și mă cuprinsese descurajarea. Chiar în acea clipă m-a sunat soțul meu prin stația radio: „Stai acolo și privește atentă la ceas să vezi dacă este vreo mișcare.” Am făcut exact ce mi-a spus. Spre entuziasmul meu, am văzut cum acul urca, foarte încet, dar tot mai mult, până când a ajuns la 3,7 bari! Deja nu îmi mai puteam reține entuziasmul și eram plină de recunoștință. Am izbucnit în lacrimi în camera pompelor, lăudându‑L pe Dumnezeu pentru că ne-a răspuns la rugăciunile înălțate pentru țevile sparte, deși încă mai aveam câteva de reparat.

  Atunci mi-a fost reamintit că, deși uneori mă simt stoarsă de orice putere din cauza stresului vieții – goală pentru că îmi lipsesc prietenii, îngrijorată pentru membrii familiei, apăsată de cancerul soacrei mele, bulversată de problemele de sănătate, curioasă să văd cum vom putea plăti anumite facturi –, Dumnezeu poate să îmi umple din nou viața cu apa Sa vie. El este suficient de mare pentru a Se îngriji de toate – plus de un sistem de apă stricat la tabăra de tineret.

  Tammi Baker

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...