Articolul precedentDependența de bani
  Articolul următorMotor V8 HEMI

  Ești prețuită

  Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea. (Matei 3:17)

  Îmi petreceam toată ziua cu nepotul meu, Leo, și cu acea ocazie meditam la cât de important este le spunem celorlalți cât de mult prețuim relația cu ei. Dumnezeu I-a spus lui Isus că este iubit cu ocazia botezului Său: „Ești Fiul Meu! Te iubesc! Îmi aduci atât de multă bucurie!”

  Isus i-a spus lui Zacheu că îl prețuiește. „Hei, Zacheu! Am venit tocmai din Ierihon ca să te văd! Haide să cinăm împreună!” Rut i-a spus lui Naomi că o prețuia când a ales să o urmeze pentru tot restul vieții.

  Eu și Leo ne jucam cu trenulețul lui din lemn. „Sunt atât de bucuroasă când mă pot juca astfel cu tine, Leo! Este foarte distractiv să ne jucăm împreună!” A zâmbit și mi-a dat încă un vagon.

  Ne-am cuibărit amândoi într-un fotoliu. „Este atât de frumos doar să stăm împreună și să citim această povestire amuzantă!” A zâmbit și s-a furișat din brațele mele pentru a alege altă carte.

  Am mers împreună până în parc, el cu bicicleta. L-am dat în leagăn și am hrănit rațele. „Cât de minunat este să petrec toată ziua cu tine, Leo. Sunt bucuroasă că ești nepotul meu!” Apoi am mers să căutăm înghețată. Era prima zi de școală a surorii lui, așa că ne-am întors acasă pentru a pregăti niște brioșe de sărbătoare. Leo m-a ajutat să amestec compoziția și să o torn cu lingura în formele de hârtie. După ce brioșele s-au răcit, m-a ajutat să le decorez cu glazură roz și cu ornamente comestibile, de toate culorile. Și-a băgat degetul în glazură și apoi l-a dus la gură. Apoi s-a întors spre mine și a zâmbit.

  „Bunica”, a spus el, „mi-aș dori să locuiești cu noi tot timpul.”

  Pe parcursul zilei am găsit modalități de a-i spune cât de mult îl prețuiam, nu pentru ce făcea sau pentru realizările lui, ci pur și simplu pentru că era prețios în ochii mei. Și, în doar câteva ore, s-a întors spre mine și mi-a spus că și el prețuia relația noastră.

  Dumnezeu te prețuiește nu pentru ceea ce faci sau pentru cât de bună ești. El te prețuiește pur și simplu pentru că ești copilul Lui, pentru că Îi place să petreacă timp cu tine și pentru că ești infinit de valoroasă în ochii Săi. Cine are nevoie să știe cât de mult îl prețuiești ca prieten, coleg sau membru al familiei? Contactează-l și spune-i cât de bucuroasă ești să îl ai în viața ta și dă mai departe darul prețuirii.

  Karen Holford

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...