Articolul precedentDependenţa de cumpărături
  Articolul următorOpt oameni în corabie

  Cum miros?

  În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii și printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceștia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viață spre viață. Și cine este de ajuns pentru aceste lucruri? Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos. (2 Corinteni 2:15-17)

  Majoritatea dintre noi trăim într-o eră a curățeniei. Au trecut de mult zilele în care aveai posibilitatea să te îmbăiezi doar o dată pe an! Un duș sau o baie aproape în fiecare zi este normalul, și pentru mine așa a fost aproape toată viața mea. Avem săpunuri parfumate, deodorante și parfumuri. Casele ne miros a parfum și avem odorizante pentru casă și mașină. Toate acestea în speranța că ne vor ajuta să mirosim frumos.

  Există câteva locuri pe această mică planetă albastră unde apa este rară și trebuie adusă de la mari distanțe (de obicei de femei și de copii) pentru a fi folosit de familie la gătit, pentru consum și pentru curățenie. Așa că poate acești oameni nu reușesc să facă un duș sau să se spele cu buretele atât de des pe cât și-ar dori.

  Isaia 3:24 ne spune: „Și atunci, în loc de miros plăcut, va fi putoare.”

  Așa că poate ar fi potrivit să Îl întrebăm pe Dumnezeu: „Cum miros?” Cât de des ar trebui să punem această întrebare rămâne între noi și Dumnezeu.

  Dumnezeu nu dezamăgește niciodată în făgăduințele pe care ni le-a făcut. Ar trebui să întrebăm în fiecare zi sau poate de mai multe ori pe zi?

  Oricare ar fi nevoia noastră, Isus este Cel care ne poate oferi acel parfum minunat care rezultă din relația noastră cu El. Este un parfum care îi poate atrage pe oameni la El așa cum albinele sunt atrase de flori.

  Zilnic pășim în această viață de experiențe diverse, bucurii și întristări deopotrivă. Cu Dumnezeu ca Sursă de parfum, orice ne-ar veni în cale, putem fi o mireasmă de prospețime, de lumină și de dulceață, pentru a îmbuna muchiile dure ale vieții. Isus nu ne va dezamăgi niciodată. Fie ca noi, fiecare, să fim chiar astăzi acea mireasmă dulce.

  Tată din cer, revarsă-Ți Duhul Sfânt ca să mă ajute să fiu o mireasmă dulce în această zi, o mireasmă care să îi ajute pe cei cu care mă întâlnesc să Te „vadă” mai clar și să își dorească să fie aproape de Tine.

  Peggy Curtice Harris

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.