Cum miros?

În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii și printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceștia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viață spre viață. Și cine este de ajuns pentru aceste lucruri? Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos. (2 Corinteni 2:15-17)

Majoritatea dintre noi trăim într-o eră a curățeniei. Au trecut de mult zilele în care aveai posibilitatea să te îmbăiezi doar o dată pe an! Un duș sau o baie aproape în fiecare zi este normalul, și pentru mine așa a fost aproape toată viața mea. Avem săpunuri parfumate, deodorante și parfumuri. Casele ne miros a parfum și avem odorizante pentru casă și mașină. Toate acestea în speranța că ne vor ajuta să mirosim frumos.

Există câteva locuri pe această mică planetă albastră unde apa este rară și trebuie adusă de la mari distanțe (de obicei de femei și de copii) pentru a fi folosit de familie la gătit, pentru consum și pentru curățenie. Așa că poate acești oameni nu reușesc să facă un duș sau să se spele cu buretele atât de des pe cât și-ar dori.

Isaia 3:24 ne spune: „Și atunci, în loc de miros plăcut, va fi putoare.”

Așa că poate ar fi potrivit să Îl întrebăm pe Dumnezeu: „Cum miros?” Cât de des ar trebui să punem această întrebare rămâne între noi și Dumnezeu.

Dumnezeu nu dezamăgește niciodată în făgăduințele pe care ni le-a făcut. Ar trebui să întrebăm în fiecare zi sau poate de mai multe ori pe zi?

Oricare ar fi nevoia noastră, Isus este Cel care ne poate oferi acel parfum minunat care rezultă din relația noastră cu El. Este un parfum care îi poate atrage pe oameni la El așa cum albinele sunt atrase de flori.

Zilnic pășim în această viață de experiențe diverse, bucurii și întristări deopotrivă. Cu Dumnezeu ca Sursă de parfum, orice ne-ar veni în cale, putem fi o mireasmă de prospețime, de lumină și de dulceață, pentru a îmbuna muchiile dure ale vieții. Isus nu ne va dezamăgi niciodată. Fie ca noi, fiecare, să fim chiar astăzi acea mireasmă dulce.

Tată din cer, revarsă-Ți Duhul Sfânt ca să mă ajute să fiu o mireasmă dulce în această zi, o mireasmă care să îi ajute pe cei cu care mă întâlnesc să Te „vadă” mai clar și să își dorească să fie aproape de Tine.

Peggy Curtice Harris

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor