Articolul precedentDependenţa de cumpărături
  Articolul următorOpt oameni în corabie

  Cum miros?

  În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii și printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceștia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viață spre viață. Și cine este de ajuns pentru aceste lucruri? Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos. (2 Corinteni 2:15-17)

  Majoritatea dintre noi trăim într-o eră a curățeniei. Au trecut de mult zilele în care aveai posibilitatea să te îmbăiezi doar o dată pe an! Un duș sau o baie aproape în fiecare zi este normalul, și pentru mine așa a fost aproape toată viața mea. Avem săpunuri parfumate, deodorante și parfumuri. Casele ne miros a parfum și avem odorizante pentru casă și mașină. Toate acestea în speranța că ne vor ajuta să mirosim frumos.

  Există câteva locuri pe această mică planetă albastră unde apa este rară și trebuie adusă de la mari distanțe (de obicei de femei și de copii) pentru a fi folosit de familie la gătit, pentru consum și pentru curățenie. Așa că poate acești oameni nu reușesc să facă un duș sau să se spele cu buretele atât de des pe cât și-ar dori.

  Isaia 3:24 ne spune: „Și atunci, în loc de miros plăcut, va fi putoare.”

  Așa că poate ar fi potrivit să Îl întrebăm pe Dumnezeu: „Cum miros?” Cât de des ar trebui să punem această întrebare rămâne între noi și Dumnezeu.

  Dumnezeu nu dezamăgește niciodată în făgăduințele pe care ni le-a făcut. Ar trebui să întrebăm în fiecare zi sau poate de mai multe ori pe zi?

  Oricare ar fi nevoia noastră, Isus este Cel care ne poate oferi acel parfum minunat care rezultă din relația noastră cu El. Este un parfum care îi poate atrage pe oameni la El așa cum albinele sunt atrase de flori.

  Zilnic pășim în această viață de experiențe diverse, bucurii și întristări deopotrivă. Cu Dumnezeu ca Sursă de parfum, orice ne-ar veni în cale, putem fi o mireasmă de prospețime, de lumină și de dulceață, pentru a îmbuna muchiile dure ale vieții. Isus nu ne va dezamăgi niciodată. Fie ca noi, fiecare, să fim chiar astăzi acea mireasmă dulce.

  Tată din cer, revarsă-Ți Duhul Sfânt ca să mă ajute să fiu o mireasmă dulce în această zi, o mireasmă care să îi ajute pe cei cu care mă întâlnesc să Te „vadă” mai clar și să își dorească să fie aproape de Tine.

  Peggy Curtice Harris

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...