Articolul precedentDorinţă intensă după bogăţie
  Articolul următorOptimile de finală

  Călătoria credinței

  David a zis filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o.” (1 Samuel 17:45)

  David, pe care Biblia îl descrie mai întâi ca un băiețandru, cel mai mic dintre copiii lui Isai, a fost trimis în tabăra armatei israelite ca să ducă hrană pentru frații lui. Ei luptau împotriva filistenilor. Ajuns în tabără, David a aflat despre filisteanul foarte înalt și puternic, bine cunoscut sub numele de Goliat, împotriva căruia israeliților le era teamă să lupte. Atunci, David s-a oferit să lupte el împotriva uriașului, în ciuda faptului că ceilalți îl considerau prea tânăr.

  Când israeliții i-au refuzat oferta, David a spus: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului și din laba ursului, mă va izbăvi și din mâna acestui filistean” (1 Samuel 17:37). Atunci, împăratul israeliților i-a spus lui David că putea să îl provoace pe uriaș la luptă și i-a urat: „Domnul să fie cu tine!”

  Iacov 5:17,18 spune: „Ilie era un om supus acelorași slăbiciuni ca și noi; și s-a rugat cu stăruință să nu plouă, și n-a plouat deloc în țară trei ani și șase luni. Apoi s-a rugat din nou, și cerul a dat ploaie, și pământul și-a dat rodul.”

  Imaginați-vă!

  Prin puterea infinită a lui Dumnezeu, nouă nu ar trebui să ne fie teamă niciodată de nicio provocare cu care ne confruntăm în viață.

  Domnul ne va scăpa din toate problemele. El ne va scăpa de Diavolul, al cărui scop este să distrugă și să ucidă. Putem face acest lucru doar atunci când credința noastră în Dumnezeu este puternică, la fel cum a fost credința lui David și a lui Ilie. David a avut multă credință în Dumnezeu. Lui nu i-a fost teamă niciodată de nimic, căci el știa că Domnul avea să îl scape întotdeauna de vrăjmași. Tânărul acesta L-a pus pe Dumnezeu pe primul loc în viața lui.

  Să fim și noi soldați credincioși în armata lui Dumnezeu. Deși trăim pe o planetă plină de păcat, de ispite și de provocări, Domnul oștirilor este întotdeauna de partea noastră. „Filisteanul” de care ne temem astăzi (adică Diavolul) nu are dreptul să ne câștige inima. Putem alege să credem Biblia sfântă și să facem voia lui Dumnezeu, păzind poruncile Sale.

  Celia Gomani

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....