Articolul precedentDependenţa sexuală
  Articolul următorOpt ore de muncă

  Alergând goală pe stradă

  Mă bucur în Domnul, și sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii. (Isaia 61:10)

  Cu toții am simțit la un moment dat în viața noastră că mai degrabă am alerga dezbrăcați pe stradă decât să facem un lucru anume. Acel lucru ar putea fi să te ridici în fața unei mulțimi pentru a vorbi sau a-ți spune experiența la biserică. Sau ar putea fi asocierea cu anumiți oameni sau cu un grup. Orice ar fi, doar când te gândești la acel lucru parcă ai prefera să faci un lucru mult mai greu de crezut, cum ar fi să alergi „în pielea goală”, dar pe care simți că îți este mai ușor să îl faci.

  Asta mă duce cu gândul la un tânăr anume din Evanghelia lui Marcu. El a fost intrigat de un om care era urmărit de „lege”, de autorități. Un bărbat despre care mulți spuneau că era Mesia. Dar alții spuneau că era un hulitor. Oricine ar fi fost, acest tânăr dorea să afle mai multe, dar fără a se expune public. Nu dorea să îl vadă cineva că stă în preajma unei persoane urmărite. Textele din Marcu 14:51 și 52 ne spun că „după El mergea un tânăr care n-avea pe trup decât o învelitoare de pânză de in. Au pus mâna pe el, dar el și-a lăsat învelitoarea și a fugit în pielea goală.”

  Acest tânăr dorea să afle ce se întâmpla, dar să nu fie văzut că Îl „urma” pe Isus. Când a fost observat că pândea din împrejurimi, a fost prins de soldați. În loc să proclame că Îl urma pe Isus, el a preferat să „fugă în pielea goală pe străzi” decât să se afle că se asocia cu Isus, un bărbat pe care soldații Îl prinseseră pentru a-L da la moarte.

  Nu suntem și noi la fel astăzi? În compania anumitor persoane nu aducem în discuție Numele lui Isus, pentru că nu știm cum vom fi priviți. La restaurant nu ne rugăm pentru mâncare, pentru că ar putea părea ciudat. Nu se compară chiar cu a alerga gol, dar ideea este aceeași. Ne place să menționăm anumite nume când dă bine la un interviu pentru locul de muncă sau când acest lucru ne include într‑un anume grup de prieteni. Dar pare că a spune că suntem prieteni apropiați cu Creatorul universului nu este la fel de impresionant. De fapt, chiar s-ar putea să Îl renegăm pe față, dacă situația devine prea tensionată. În loc să „alergi în pielea goală pe străzi”, lasă-L pe Isus să te acopere cu haina Sa. A-L cunoaște pe Isus ca Prieten și Mântuitor personal ne oferă cea mai minunată libertate. Cunoaște-L astăzi și nu mai alerga dezbrăcată!

  Cyndi Woods

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...