Articolul precedentJocurile de noroc
  Articolul următorOpt tipuri de inteligență

  Nu se poate să fie rândul meu – din nou! – partea 2

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Anul 2018 trebuia să fie anul meu în care să sărbătoresc! Eu și familia mea așteptam cu nerăbdare multe momente importante: absolvirea universității de către fiul meu cel mic, nașterea primului nepot, aniversarea a treizeci de ani de căsătorie, un loc de muncă nou și chiar finalizarea unui împrumut.

  Voiam să fim pregătiți și prima noastră prioritate era să ne asigurăm că un membru al familiei, Gina, se simțea bine din nou. Ea avea mari dureri de spate și toate eforturile noastre de a o ajuta nu dăduseră rod. Noi nu doream să sărbătorim așa. Ca designer și planificator de evenimente, ea inspiră frumusețe în viața noastră. Un chirurg ortoped era următoarea opțiune pe lista noastră. Eu și Gina suntem verișoare. Mamele noastre sunt surori, dar noi am hotărât că ar fi trebuit să fim surori. Și așa suntem. Eu am plecat din țara mea, Haiti, pe când eram mică, și când ea a venit în Statele Unite ca tânără, s-a alăturat familiei mele. În următorii douăzeci de ani, viețile noastre s-au unit ca o plasă strâns împletită de dragoste. La sfârșitul anului 2017, Gina a vizitat niște membrii ai familiei și durerea de spate a devenit insuportabilă. O vizită de urgență la spital și testele care au urmat au arătat leziuni – rezultatul cancerului la sân în stadiul IV, cancer care se răspândise până la ficat și îi măcinase oasele – toate nedepistate!

  Revelionul a fost un coșmar. Nepotul meu aproape a fost ucis de un răufăcător care a împușcat la întâmplare și acum sora mea lupta pentru viața ei. Gândurile mi-au fost cuprinse de confuzie și de supărare și nu îmi plăcea deloc că venise din nou rândul meu la necaz. Oscilam între recunoștința pentru faptul că nepotul meu supraviețuise și supărarea cauzată de boala Ginei. Tristețea se împletea cu bucuria și mă simțeam copleșită de tot! Durerea a sufocat întreaga familie.

  O prietenă care își pierduse fiica m-a încurajat, spunându-mi că Dumnezeu lucrează spre binele nostru chiar și atunci când noi nu vedem. Am împrumutat credința acelei prietene și am început să văd mâna lui Dumnezeu în bunătatea medicilor, a asistentelor și chiar a străinilor; în rugăciunile oamenilor lui Dumnezeu; în compasiunea familiei și a prietenilor, în micile biruințe și în marile minuni.

  În prezent, șovăim între lupte și sărbători și respirăm ușurați după fiecare test. Nesiguranța este casa noastră, dar aici am predat totul voii lui Dumnezeu, căci El lucrează spre binele nostru. Mă rog ca și tu să te încrezi în El că lucrează pentru binele tău.

  Rose Joseph Thomas

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...