Articolul precedentJocurile de noroc
  Articolul următorOpt tipuri de inteligență

  Nu se poate să fie rândul meu – din nou! – partea 2

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Anul 2018 trebuia să fie anul meu în care să sărbătoresc! Eu și familia mea așteptam cu nerăbdare multe momente importante: absolvirea universității de către fiul meu cel mic, nașterea primului nepot, aniversarea a treizeci de ani de căsătorie, un loc de muncă nou și chiar finalizarea unui împrumut.

  Voiam să fim pregătiți și prima noastră prioritate era să ne asigurăm că un membru al familiei, Gina, se simțea bine din nou. Ea avea mari dureri de spate și toate eforturile noastre de a o ajuta nu dăduseră rod. Noi nu doream să sărbătorim așa. Ca designer și planificator de evenimente, ea inspiră frumusețe în viața noastră. Un chirurg ortoped era următoarea opțiune pe lista noastră. Eu și Gina suntem verișoare. Mamele noastre sunt surori, dar noi am hotărât că ar fi trebuit să fim surori. Și așa suntem. Eu am plecat din țara mea, Haiti, pe când eram mică, și când ea a venit în Statele Unite ca tânără, s-a alăturat familiei mele. În următorii douăzeci de ani, viețile noastre s-au unit ca o plasă strâns împletită de dragoste. La sfârșitul anului 2017, Gina a vizitat niște membrii ai familiei și durerea de spate a devenit insuportabilă. O vizită de urgență la spital și testele care au urmat au arătat leziuni – rezultatul cancerului la sân în stadiul IV, cancer care se răspândise până la ficat și îi măcinase oasele – toate nedepistate!

  Revelionul a fost un coșmar. Nepotul meu aproape a fost ucis de un răufăcător care a împușcat la întâmplare și acum sora mea lupta pentru viața ei. Gândurile mi-au fost cuprinse de confuzie și de supărare și nu îmi plăcea deloc că venise din nou rândul meu la necaz. Oscilam între recunoștința pentru faptul că nepotul meu supraviețuise și supărarea cauzată de boala Ginei. Tristețea se împletea cu bucuria și mă simțeam copleșită de tot! Durerea a sufocat întreaga familie.

  O prietenă care își pierduse fiica m-a încurajat, spunându-mi că Dumnezeu lucrează spre binele nostru chiar și atunci când noi nu vedem. Am împrumutat credința acelei prietene și am început să văd mâna lui Dumnezeu în bunătatea medicilor, a asistentelor și chiar a străinilor; în rugăciunile oamenilor lui Dumnezeu; în compasiunea familiei și a prietenilor, în micile biruințe și în marile minuni.

  În prezent, șovăim între lupte și sărbători și respirăm ușurați după fiecare test. Nesiguranța este casa noastră, dar aici am predat totul voii lui Dumnezeu, căci El lucrează spre binele nostru. Mă rog ca și tu să te încrezi în El că lucrează pentru binele tău.

  Rose Joseph Thomas

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...