Articolul precedentPresiunea socială
  Articolul următorOpt piloni ai bucuriei

  Păpuși stricate

  Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă și mântuiește pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:18)

  Cele două păpuși ale mele, singurele pe care le aveam, stăteau căzute într-un colț, cu capetele rupte. Nu îmi venea să cred. Cum se întâmplase? Aveam șapte ani. Nu mă înduram să le arunc. În cele din urmă le-am așezat într-o cutie și le-am pus pe un raft din dulap, ca loc de odihnă pentru ele. Prea șocată să mai pot plânge, nici măcar nu puteam vorbi despre acest lucru. Nu am povestit nimănui despre păpușile mele mutilate.

  Am început să mă joc cu păpuși de hârtie, dar și ele s-au stricat. Când aveam unsprezece ani, mătușa mea mi-a dat o păpușă frumoasă, de cincizeci de centimetru. O colegă de școală a mamei mi-a cusut pijamale, haine de joacă și rochițe pentru păpușă. Am păstrat-o pe Susie mult timp după ce i s-a rupt un picior – chiar am luat-o la facultate cu mine. Totuși, după câțiva ani am simțit că era ridicol să păstrez o păpușă stricată. Din nefericire, am aruncat-o la coșul de gunoi. Încă regret acest lucru, dar tristețea mea nu mai poate repara fapta făcută. Viața a mers mai departe, dar tristețea nu a dispărut; pierderile s-au intensificat și s-au înmulțit. În cele din urmă, acestea mi-au afectat capacitatea de a lua decizii bune. După mai multe decizii neînțelepte, perspectiva mea asupra vieții s-a întunecat ca noaptea. Mă vedeam împiedicându-mă, neajutorată și lipsită de speranță, asemenea unei păpuși stricate.

  Încercând să scap de angoasă, am pornit pe drumul spre Oriunde altundeva. La final, mulțumită intervențiilor divine și influenței creștinilor plini de compasiune, am încetat să mai alerg. Lumina a început să răsară de după judecata mea înnegurată. Obosită, cu inima frântă, mi-am îndreptat pașii înapoi spre Dumnezeu. El s-a apropiat de mine și Și-a întins brațele. Prăbușindu-mă în harul Său, m-am pocăit în umilință. El m-a iertat și a readus bucuria în sufletul meu. Dumnezeu este bun. El știe cum să repare „păpușile stricate”. Cât de minunat!

  Într-un Sabat, la o sinagogă din Nazaret, Isus a citit pasajul din Biblie care profetiza misiunea Sa de har (vezi Isaia 61). Acel pasaj descrie exact modul în care El S-a purtat cu mine. Înregistrate și în Luca, aceste cuvinte aduc mângâiere și speranță pentru toți cei care au nevoie de harul Mântuitorului: „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor, căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsați și să vestesc anul de îndurare al Domnului” (Luca 4:18,19).

  Jeanne B. Woolsey

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....