Articolul precedentExperienţe plăcute
  Articolul următorDoar opt

  Moașele evreice

  Dar moașele s-au temut de Dumnezeu și n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moașelor și poporul s-a înmulțit și a ajuns foarte mare la număr. Pentru că moașele se temuseră de Dumnezeu, Dumnezeu le-a făcut case. (Exodul 1:17,20,21)

  Moașele (despre care citim în Exodul 1) cu siguranță că au fost femei evreice, deoarece se temeau de Dumnezeu. De asemenea, numele lor erau evreiești: Șifra, care înseamnă frumusețe, și Pua, care înseamnă splendoare.

  Faraonul Egiptului dorea să țină sub control înmulțirea evreilor și a recurs la un plan de a ucide toți bebelușii de parte bărbătească. Totuși, când faraonul le-a poruncit moașelor să omoare băieți nou-născuți ai evreilor, el nu s-a adresat femeilor potrivite.

  Sarcina moașelor era să își respecte angajamentul de a ajuta la nașterea copiilor, nu să îi omoare. Ele se temeau de Dumnezeu mai mult decât se temeau de tiranul împărat.

  Aceste femei au dat dovadă de mult curaj și de dragoste pentru Dumnezeu prin faptul că și-au riscat viața, nesocotind porunca faraonului. Ele știau că teama de oameni te face victimă a circumstanțelor, dar teama de Dumnezeu aduce odihnă și pace chiar în fața pericolului de moarte.

  Datorită credinței lor în Dumnezeu, femeile au avut curajul să ia poziție și să facă ceea ce știau că era bine. În această situație, ele știau că era potrivit să nu asculte de autoritatea civilă.

  Dumnezeu nu ne cere să ne supunem celor cu autoritate atunci când ordinele lor implică neascultare față de El sau față de Cuvântul Său. Trebuie să facem un pas îndrăzneț spre ceea ce este bine. Ori de câte ori ni se cere să nu ascultăm de porunca lui Dumnezeu, noi trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu decât de om (Faptele 5:29). Asta au spus Petru și apostolii când li s-a poruncit să nu Îl mai predice pe Isus.

  Datorită curajului și credincioșiei lor, Dumnezeu le-a răsplătit pe moașele evreice dându-le familii și prosperitate. Ignorând porunca nemiloasă a faraonului, aceste două femei au ajutat la formarea de familii în Israel și la dezvoltarea națiunii iudaice, care era poporul ales al lui Dumnezeu.

  Agness Kamanga

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...