Articolul precedentExperienţe plăcute
  Articolul următorDoar opt

  Moașele evreice

  Dar moașele s-au temut de Dumnezeu și n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moașelor și poporul s-a înmulțit și a ajuns foarte mare la număr. Pentru că moașele se temuseră de Dumnezeu, Dumnezeu le-a făcut case. (Exodul 1:17,20,21)

  Moașele (despre care citim în Exodul 1) cu siguranță că au fost femei evreice, deoarece se temeau de Dumnezeu. De asemenea, numele lor erau evreiești: Șifra, care înseamnă frumusețe, și Pua, care înseamnă splendoare.

  Faraonul Egiptului dorea să țină sub control înmulțirea evreilor și a recurs la un plan de a ucide toți bebelușii de parte bărbătească. Totuși, când faraonul le-a poruncit moașelor să omoare băieți nou-născuți ai evreilor, el nu s-a adresat femeilor potrivite.

  Sarcina moașelor era să își respecte angajamentul de a ajuta la nașterea copiilor, nu să îi omoare. Ele se temeau de Dumnezeu mai mult decât se temeau de tiranul împărat.

  Aceste femei au dat dovadă de mult curaj și de dragoste pentru Dumnezeu prin faptul că și-au riscat viața, nesocotind porunca faraonului. Ele știau că teama de oameni te face victimă a circumstanțelor, dar teama de Dumnezeu aduce odihnă și pace chiar în fața pericolului de moarte.

  Datorită credinței lor în Dumnezeu, femeile au avut curajul să ia poziție și să facă ceea ce știau că era bine. În această situație, ele știau că era potrivit să nu asculte de autoritatea civilă.

  Dumnezeu nu ne cere să ne supunem celor cu autoritate atunci când ordinele lor implică neascultare față de El sau față de Cuvântul Său. Trebuie să facem un pas îndrăzneț spre ceea ce este bine. Ori de câte ori ni se cere să nu ascultăm de porunca lui Dumnezeu, noi trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu decât de om (Faptele 5:29). Asta au spus Petru și apostolii când li s-a poruncit să nu Îl mai predice pe Isus.

  Datorită curajului și credincioșiei lor, Dumnezeu le-a răsplătit pe moașele evreice dându-le familii și prosperitate. Ignorând porunca nemiloasă a faraonului, aceste două femei au ajutat la formarea de familii în Israel și la dezvoltarea națiunii iudaice, care era poporul ales al lui Dumnezeu.

  Agness Kamanga

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...