Ajutorul meu

  Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul? (Evrei 13:6)

  Milioane de femei din întreaga lume au nevoie de ajutor, într-un fel sau în altul. Poate fi vorba de o situație la locul de muncă, de lipsa oportunităților educaționale, de probleme la școală, de greutăți financiare sau de probleme acasă. Pentru unii, situația poate fi mult mai gravă: de exemplu, lipsa hranei sau a apei curate de băut sau poate înfruntarea unei boli terminale. La momentul în care scriu acest devoțional, inima mea simte împreună cu multe prietene care se confruntă cu probleme de sănătate, unele chiar fără speranță. Pentru noi toate, cele care avem de înfruntat dificultăți, făgăduința din Biblie este: „Domnul este ajutorul meu.”

  Recent, am hotărât să cer împlinirea acestei făgăduințe din Evrei 13:6, repetând-o din nou și din nou. Mi-a cuprins mintea și inima. Tocmai trecusem printr-o încercare grea, care îmi testase credința și încrederea în Dumnezeu. A fost o vreme în care soarele părea să dispară cu zilele. Dar, în astfel de momente, făgăduințele lui Dumnezeu ne pot aduce înapoi lumina Sa, ajutând sufletul să găsească adăpost în Cel Atotputernic. Rugându-ne, repetând, cerând, crezând și așteptând putem supraviețui întunericului și putem umbla din nou în lumina dragostei Sale.

  În verset se mai pune întrebarea: „Ce mi-ar putea face omul?” Acest lucru m-a tulburat. Cunoști câteva răspunsuri posibile: „Mă poate minți.” „Mă poate înșela.” „Mă poate răni.” „Mă poate teroriza.” „Mă poate chinui verbal și fizic.” Totuși, Scriptura pune această întrebare în contextul în care Domnul este Ajutorul nostru. Pentru că El este cu noi, ce ne-ar putea face omul? Termenul grecesc tradus prin „ajutorul” în acest pasaj este boētheia, de la boē, care înseamnă „un strigăt”, și theō, care înseamnă „a alerga”. Când ai nevoie de ajutor, Dumnezeu aleargă strigând: „Vin!” Ce imagine – a minunatului Tată ceresc alergând în ajutorul nostru!

  Tatăl nostru iubitor niciodată nu Își va întoarce urechea de la copiii Săi care strigă către El (Isaia 59:1-3). El ascultă și este preocupat de noi mai mult decât putem ști. Psalmii 124:8 ne reamintește că Cel care ne vine în ajutor a făcut „cerurile și pământul”.

  Acum, când începi o nouă zi, adu-ți aminte că nu ești singură. Păstrează această făgăduință în inima ta: „Domnul este ajutorul meu.” Fie ca făgăduința Lui să te încurajeze chiar acum! Cu această asigurare, încurajează-i și tu pe alții în umblarea ta din această zi.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....