Articolul precedentToleranţa
  Articolul următorCea mai tânără bătrână

  Incendiile

  Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

  În urmă cu câțiva ani, pe mica noastră insulă au fost câteva incendii suspecte, unul după altul. Au ars școli, clădiri comerciale și chiar case. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

  Inițial, oamenii s-au înfuriat foarte tare și s-au făcut multe speculații cu privire la identitatea acestui incendiator care distrugea atâtea proprietăți valoroase.

  La mine, mânia s-a transformat în frică pe măsură ce incendiile veneau tot mai aproape, într-un final chiar în satul în care locuiam.

  Într-o zi, soțul meu a găsit o torță improvizată. Fusese confecționată dintr-o parte a unui cocotier. A făcut această descoperire în garajul nostru, care era anexat casei!

  Acest lucru a făcut ca frica mea să fie și mai mare.

  În acea seară am făcut altarul cu familia. Am vorbit despre torță și ne-am rugat ca Dumnezeu să vegheze asupra noastră. Soțul și copiii s-au dus la culcare în acea seară. Eu mă comportam de parcă nu eram deloc îngrijorată, astfel încât să nu îi neliniștesc pe ceilalți din familie. Deja se vedea că și ei erau suficient de îngrijorați. În cele din urmă m-am așezat și eu pe pat, dar nu am putut dormi.

  Am început să vorbesc cu Dumnezeu: „Doamne, Te rog, protejează-mi familia și casa”, a fost ruga mea.

  Atunci am auzit o voce. A spus simplu: „Sunt cu tine.” La început m-a uimit, dar apoi am înțeles – Dumnezeu răspunsese la rugăciunea mea!

  Ar fi mult prea puțin să spun că eram entuziasmată. Pentru că toată lumea dormea, nu am avut cu cine să împărtășesc această experiență imediat. Totuși, ce binecuvântare și ce răspuns la rugăciune! După ce m-am mai liniștit din entuziasmul meu, m-am întors pe cealaltă parte și am adormit liniștită, având asigurarea protecției lui Dumnezeu asupra mea și a familiei mele!

  Mi-aș dori să pot spune că nu mă mai îngrijorez, dar din fire sunt fricoasă. Totuși, aș vrea să vă încurajez pe toate să vă încredeți în Dumnezeu și să fiți luptătoare pentru El, nu fricoase!

  Donna Engu

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...