Articolul precedentToleranţa
  Articolul următorCea mai tânără bătrână

  Incendiile

  Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

  În urmă cu câțiva ani, pe mica noastră insulă au fost câteva incendii suspecte, unul după altul. Au ars școli, clădiri comerciale și chiar case. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

  Inițial, oamenii s-au înfuriat foarte tare și s-au făcut multe speculații cu privire la identitatea acestui incendiator care distrugea atâtea proprietăți valoroase.

  La mine, mânia s-a transformat în frică pe măsură ce incendiile veneau tot mai aproape, într-un final chiar în satul în care locuiam.

  Într-o zi, soțul meu a găsit o torță improvizată. Fusese confecționată dintr-o parte a unui cocotier. A făcut această descoperire în garajul nostru, care era anexat casei!

  Acest lucru a făcut ca frica mea să fie și mai mare.

  În acea seară am făcut altarul cu familia. Am vorbit despre torță și ne-am rugat ca Dumnezeu să vegheze asupra noastră. Soțul și copiii s-au dus la culcare în acea seară. Eu mă comportam de parcă nu eram deloc îngrijorată, astfel încât să nu îi neliniștesc pe ceilalți din familie. Deja se vedea că și ei erau suficient de îngrijorați. În cele din urmă m-am așezat și eu pe pat, dar nu am putut dormi.

  Am început să vorbesc cu Dumnezeu: „Doamne, Te rog, protejează-mi familia și casa”, a fost ruga mea.

  Atunci am auzit o voce. A spus simplu: „Sunt cu tine.” La început m-a uimit, dar apoi am înțeles – Dumnezeu răspunsese la rugăciunea mea!

  Ar fi mult prea puțin să spun că eram entuziasmată. Pentru că toată lumea dormea, nu am avut cu cine să împărtășesc această experiență imediat. Totuși, ce binecuvântare și ce răspuns la rugăciune! După ce m-am mai liniștit din entuziasmul meu, m-am întors pe cealaltă parte și am adormit liniștită, având asigurarea protecției lui Dumnezeu asupra mea și a familiei mele!

  Mi-aș dori să pot spune că nu mă mai îngrijorez, dar din fire sunt fricoasă. Totuși, aș vrea să vă încurajez pe toate să vă încredeți în Dumnezeu și să fiți luptătoare pentru El, nu fricoase!

  Donna Engu

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...