Articolul precedentGândurile rele
  Articolul următorCele opt principii ale succesului

  Puterea limbii

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase. (Proverbele 16:24)

  Recent, am avut plăcerea de a merge împreună cu fiica mea într-o călătorie în Jamaica. În timp ce așteptam pentru îmbarcare, am văzut avionul nostru că se apropia. Eu și fiica mea am vorbit puțin despre avion, în timp ce ne uitam la bărbatul de la sol care îi dădea instrucțiuni pilotului, folosind lumini roșii, pe care le poziționa în diverse moduri. Când cel de la sol și-a încrucișat luminile, pilotul a oprit cu totul avionul.

  În timp ce continuam să ne uităm, am observat că cei de la sol, pentru a asigura roțile avionului, au pus lângă roți ceva mic, care semăna cu un cauciuc. Mi-am dat seama că era important, așa că am hotărât să caut pe Google. Am aflat că acele obiecte se numesc saboți de frânare. Acestea ajută la securizarea roților avionului, pe lângă frânele care sunt trase la avion.

  Am fost uimită să văd că niște obiecte atât de mici, precum acei saboți de roți, pot opri un avion atât de mare. Atunci mi-a venit în minte un gând: La fel este și cu limba – limba este atât de mică, dar, dacă nu este folosită corect, poate face mult rău. Dacă este folosită așa cum trebuie, ea poate face mult bine. Atunci când vorbim fără băgare de seamă, îi putem răni pe ceilalți. Pe de altă parte, îi putem încuraja pe alții și pe noi printr-un singur cuvânt adecvat.

  Un verset spune: „Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele” (Proverbele 18:21).

  Noi știm, conform cu Proverbele 16:24, că vorbele pline de bunătate aduc dulceață și vindecare sufletului și trupului.

  Ai observat cât de puternică este limba? În puterea limbii stau viața și moartea. În puterea limbii sunt dragostea și vindecarea.

  Cum îți vei folosi astăzi puterea aceasta a rostirii?

  Tată ceresc, Te rog, ajută-ne să folosim cu înțelepciune puterea pe care ne-ai dat-o! Ajută-ne să rostim cuvinte de bunătate, spuse cu dragoste! Ajută-ne să fim o lumină pentru cei care vor intra în contact cu noi! Fie ca întotdeauna să ne gândim la ce urmează să iasă din gura noastră, înainte de a rosti ceva!

  Kaysian Gordon

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...