Articolul precedentGândurile rele
  Articolul următorCele opt principii ale succesului

  Puterea limbii

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase. (Proverbele 16:24)

  Recent, am avut plăcerea de a merge împreună cu fiica mea într-o călătorie în Jamaica. În timp ce așteptam pentru îmbarcare, am văzut avionul nostru că se apropia. Eu și fiica mea am vorbit puțin despre avion, în timp ce ne uitam la bărbatul de la sol care îi dădea instrucțiuni pilotului, folosind lumini roșii, pe care le poziționa în diverse moduri. Când cel de la sol și-a încrucișat luminile, pilotul a oprit cu totul avionul.

  În timp ce continuam să ne uităm, am observat că cei de la sol, pentru a asigura roțile avionului, au pus lângă roți ceva mic, care semăna cu un cauciuc. Mi-am dat seama că era important, așa că am hotărât să caut pe Google. Am aflat că acele obiecte se numesc saboți de frânare. Acestea ajută la securizarea roților avionului, pe lângă frânele care sunt trase la avion.

  Am fost uimită să văd că niște obiecte atât de mici, precum acei saboți de roți, pot opri un avion atât de mare. Atunci mi-a venit în minte un gând: La fel este și cu limba – limba este atât de mică, dar, dacă nu este folosită corect, poate face mult rău. Dacă este folosită așa cum trebuie, ea poate face mult bine. Atunci când vorbim fără băgare de seamă, îi putem răni pe ceilalți. Pe de altă parte, îi putem încuraja pe alții și pe noi printr-un singur cuvânt adecvat.

  Un verset spune: „Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele” (Proverbele 18:21).

  Noi știm, conform cu Proverbele 16:24, că vorbele pline de bunătate aduc dulceață și vindecare sufletului și trupului.

  Ai observat cât de puternică este limba? În puterea limbii stau viața și moartea. În puterea limbii sunt dragostea și vindecarea.

  Cum îți vei folosi astăzi puterea aceasta a rostirii?

  Tată ceresc, Te rog, ajută-ne să folosim cu înțelepciune puterea pe care ne-ai dat-o! Ajută-ne să rostim cuvinte de bunătate, spuse cu dragoste! Ajută-ne să fim o lumină pentru cei care vor intra în contact cu noi! Fie ca întotdeauna să ne gândim la ce urmează să iasă din gura noastră, înainte de a rosti ceva!

  Kaysian Gordon

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...