Articolul precedentRecidiva
  Articolul următorCei opt magnifici

  O apreciere prețioasă

  Preaiubitule, tu lucrezi cu credincioșie în tot ce faci pentru frați și pentru străini totodată. (3 Ioan 5)

  Fără îndoială că cea mai prețioasă avuție a mea pe acest pământ este miniharpa. Ori de câte ori cânt la ea, mă simt înălțată. În copilărie nu am luat lecții de muzică, dar de fiecare dată când fratele meu ne vizita, mă lăsa să cânt la miniharpa lui. Fratele meu și-a cumpărat una nouă și pe cea veche mi-a vându-o mie. Am fost de-a dreptul încântată! Nu a trecut mult până când am început să cânt la miniharpă la grupa școlii de Sabat a fiicei mele, Julie, și am prins curaj să o acompaniez când cânta la biserică.

  Odată cu trecerea anilor, am cântat la miniharpă în biserici, în cămine de bătrâni și la altarul familial, precum și la diferite întruniri de familie. În ultimele câteva luni din viața scumpei mele mame, îmi aduceam adesea miniharpa când o vizitam în locul în care își petrecea ultimele zile. În timp ce eu cântam la instrument, ea fredona cu drag vechile imnuri, alături de mine. Acest lucru îi aducea multă bucurie în inimă și, de asemenea, era o mărturie pentru personalul centrului de îngrijire și pentru ceilalți pacienți de acolo, despre dragostea noastră pentru Isus.

  Biserica noastră este mică și talentul muzical este limitat. Am fost foarte bucuroși când o familie nouă, Fred și Kathy, ni s-au alăturat. Ei sunt o adevărată comoară pentru comunitatea noastră, Kathy fiind o muziciană profesionistă. Într-o zi, după ce am cântat, Kathy m-a întrebat dacă aș vrea să îmi acordeze miniharpa. După ce mi-a înapoiat-o, suna mult mai bine. Câteva luni mai târziu, m-a întrebat din nou dacă aș vrea să o acordeze. Într-un Sabat, după masa de părtășie, pastorul ne-a rugat pe toți să fim atenți; el mi-a oferit un cadou. M-a încurajat să îl deschid și înăuntru am găsit o felicitare de mulțumire și un bilet scris de mână cu următoarele cuvinte: „Îți mulțumim că ai dăruit atât de mult bisericii, mulțumim pentru dorința ta de a sluji în atâtea moduri! Te rugăm să folosești acest dar fie pentru a cumpăra o miniharpă nouă, fie pentru a o repara pe cea pe care o ai. Așteptăm cu nerăbdare să fim binecuvântați de muzica ta în anii care vor veni!” Din plic au căzut trei hârtii de o sută de dolari. Am început să plâng, în timp ce le mulțumeam pentru generozitatea lor. Am ales să îmi repar miniharpa. Când am primit-o înapoi, suna divin. Îmi doresc să Îl laud pe Isus prin muzica mea, atât cât El va permite acest lucru.

  Prieteni, dacă faceți cu credincioșie tot ce puteți mai bine pentru a vă folosi talentele în slujba Domnului, sunteți apreciați în cărțile cerului. Poate că nu veți fi recunoscuți vizibil, dar mulți sunt binecuvântați de talentele voastre folosite cu credincioșie!

  Rose Neff Sikora

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...