Articolul precedentDumnezeu este credincios
  Articolul următorProcesor octa-core

  Dumnezeul moleculelor și al materiei

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință. (2 Timotei 1:7)

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  În urmă cu câteva zile, în timp ce discutam cu Dumnezeu, dimineața devreme, El mi-a adus în fața ochilor cuvinte de încurajare și de speranță. Copleșită de pierderea recentă a unor persoane iubite și de incertitudinile care mă asaltau din mai multe direcții, eram foarte neliniștită cu privire la viitor.

  În acele momente, Dumnezeu mi-a reamintit că El era mai mare decât orice problemă cu care m-aș fi putut confrunta. Mi-a prezentat din nou experiența Sa, cum a adus viață în abisul plin de apă care a devenit planeta Pământ și cum Duhul Său era pe deasupra acestui întuneric vast, scoțând ordine din dezordine (Geneza 1:1).

  Natura mea umană doar își poate imagina energia care a ieșit din Cuvântul lui Dumnezeu când puterea Duhului a transformat un nimic nelocuibil într-o frumoasă casă pentru omenire. Această putere este tot timpul și la dispoziția noastră.

  Dumnezeul materiei și al moleculelor poate aduce ordine din confuzia și din întunericul care, uneori, ne cuprind viața. Duhul Său rămâne cu noi, dornic să creeze o viață nouă, care să fie frumoasă și totodată benefică.

  Pare că acest proces care produce schimbare nu poate fi întotdeauna realizat fără o furtună a încercărilor. Totuși, din această turbulență, rezultă două beneficii – dezvoltarea caracterului și o mărturie a credincioșiei. Ambele sunt produse secundare al re-creării.

  Dumnezeu dorește să trecem de la teamă la credință. El ne întreabă: „Pentru ce sunteți așa de fricoși? Tot n-aveți credință?” (Marcu 4:40). El dorește să ne învețe să nu ne irosim energia încercând să ne împotrivim furtunilor vieții ci, în schimb, să fim flexibili în fața vântului schimbării.

  Controlul pagubelor se realizează cel mai bine așezându-ne viitorul în mâna Creatorului nostru, Dumnezeu.

  Dottie Barnett

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...