Articolul precedentCumpătare, dreptate şi evlavie
  Articolul următorOptimarii

  Scrisoarea

  Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce disprețuiești tu pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos. (Romani 14:10)

  Inima mea s-a întristat foarte mult când am luat corespondența din cutia poștală și am văzut o scrisoare care îmi era adresată. Era o somație de a-mi face datoria ca jurat într-un proces. Am mers la tribunal pentru procesul de selectare a juriului și acesta a fost exact așa cum mă temeam că va fi. Era un caz foarte cunoscut și nu exista nicio modalitate de a scăpa, ca să nu mai fac parte din juriu. Cred în sistemul american de justiție; totuși sunt o persoană foarte sensibilă. Știam că niciodată nu voi putea uita ceva din ce auzisem despre acel caz.

  L-am implorat pe Dumnezeu să mă ajute.

  În timp ce stăteam înaintea unui juriu pământesc și răspundeam întrebărilor membrilor acestuia, mintea mea se gândea la momentul când va trebui să stau în fața lui Dumnezeu. Seriozitatea situației mi-a rămas întipărită clar în minte, când avocații apărării și cei ai acuzării mi-au pus întrebări. Le-am răspuns cu sinceritate și am fost bucuroasă că mi-au pus întrebări doar cu privire la calitatea de a face parte din juriu în acel caz. Când timpul pentru întrebări s-a scurs, am fost instruită să mă întorc la tribunal în ziua următoare. M-am întors atunci și mi s-a spus că nu fusesem aleasă ca jurat în acel proces. Îl laud pe Dumnezeu pentru că El mi-a dat cuvintele potrivite pe care să le spun în acea situație și am fost bucuroasă că nu am fost aleasă în acel caz.

  Nu am putut să nu mă gândesc la judecata finală a oamenilor din această lume, judecată care va avea loc în curând. În Biblie ni se spune că toți va trebui să stăm înaintea lui Dumnezeu și să dăm socoteală pentru faptele noastre de pe acest pământ. Eu aș vrea să fiu de partea bună a legii, în acest caz foarte important care ne va hotărî destinul nostru veșnic. Vom primi fie viața veșnică împreună cu Isus în ceruri, fie o moarte veșnică alături de Satana și de îngerii lui.

  Suntem binecuvântați că Isus ne iubește și că a murit pentru păcatele noastre. Astfel, atunci când vom fi în fața lui Dumnezeu Tatăl, Isus va pleda pentru cazul nostru. El ne acoperă păcatele cu sângele Său și noi nu mai suntem condamnați sau judecați pentru păcatele noastre. Isus a împlinit judecata legii în dreptul nostru.

  Mă rog ca toți să Îi cerem lui Isus să stea de partea noastră la judecată și să fim pregătiți când El va veni.

  Christa White Schiffbauer

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...