Articolul precedentAnxietatea
  Articolul următorPorunca a noua

  Lecția de la stejar

  Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Galateni 5:14)

  Drumul lung cu mașina până la plantația Boone Hall din Charleston, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii, este încadrat cu stejari imenși, robuști – bătrâni de aproape trei sute de ani. Acești copaci sunt gazdă pentru delicatul moss spaniol, care cade ca o perdea peste pomi și pentru feriga Resurrection, care se ține cu tărie de crengi. De-a lungul anilor, pe măsură ce stejarii au crescut în înălțime și în circumferință, rețelele imense de rădăcini din sol s-au întrepătruns unele cu celelalte, trecând de la copac la copac. Ghidul nostru ne-a spus un lucru interesant: dacă unul dintre copaci slăbește sau are o problemă din oricare motiv, rădăcinile din apropiere par să vină în ajutor cu susținere și cu nutrienți în plus, pentru a susține copacul vecin în această perioadă dificilă.

  Pentru mine, acesta a fost o noutate; nu mai văzusem așa ceva, nici nu putea fi dovedit. Dar, în timp ce meditam la această posibilitate, m-am dus cu gândul la prietenii din biserică. Îi vedem în fiecare Sabat aparent puternici și rezistenți, dar suntem noi sensibili la orice semn de durere, slăbiciune sau greutate prin care ar putea trece? Suntem noi suficient de conectați pentru a le oferi o mână de ajutor – în afara serviciilor de la biserică?

  În prima călătorie misionară a apostolului Pavel, el și Barnaba au întemeiat mai multe biserici în regiunea Galatia. Pavel s-a întors să viziteze aceste biserici în a doua și a treia lui călătorie. Ceva ce a observat acolo l-a făcut să scrie cartea Galateni pentru a-i inspira pe primii lui convertiți. Capitolul 6 ne oferă câteva idei pe care le putem pune în practică pentru a-i încuraja pe ceilalți. (1) Dacă cineva este prins în păcat, ajută-l să se refacă cu blândețe! (2) Poartă-ți povara și apoi ajută-i și pe ceilalți să o poarte pe a lor! (3) Trimite versete biblice încurajatoare; prin SMS, prin e-mail sau scriindu-le o felicitare potrivită pentru momentul respectiv! (4) Lasă-te condusă de Duhul Sfânt, și atunci, tu și prietenii tăi vă veți putea bucura de viața veșnică împreună! (5) Nu obosi în facerea binelui!

  Pavel nu și-a formulat sfaturile exact în aceste cuvinte, dar mi se pare că sfatul lui pentru noi ar fi să ne asemănăm cu acei stejari care în subteran își dau unii altora nutrienți. În același fel, noi ar trebui să Îi cerem ajutorul lui Dumnezeu ca să fim sensibili la nevoile oamenilor și să oferim o mână de ajutor și susținerea noastră, la nevoie.

  Roxy Hoehn

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...