Articolul precedentAnxietatea
  Articolul următorPorunca a noua

  Lecția de la stejar

  Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Galateni 5:14)

  Drumul lung cu mașina până la plantația Boone Hall din Charleston, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii, este încadrat cu stejari imenși, robuști – bătrâni de aproape trei sute de ani. Acești copaci sunt gazdă pentru delicatul moss spaniol, care cade ca o perdea peste pomi și pentru feriga Resurrection, care se ține cu tărie de crengi. De-a lungul anilor, pe măsură ce stejarii au crescut în înălțime și în circumferință, rețelele imense de rădăcini din sol s-au întrepătruns unele cu celelalte, trecând de la copac la copac. Ghidul nostru ne-a spus un lucru interesant: dacă unul dintre copaci slăbește sau are o problemă din oricare motiv, rădăcinile din apropiere par să vină în ajutor cu susținere și cu nutrienți în plus, pentru a susține copacul vecin în această perioadă dificilă.

  Pentru mine, acesta a fost o noutate; nu mai văzusem așa ceva, nici nu putea fi dovedit. Dar, în timp ce meditam la această posibilitate, m-am dus cu gândul la prietenii din biserică. Îi vedem în fiecare Sabat aparent puternici și rezistenți, dar suntem noi sensibili la orice semn de durere, slăbiciune sau greutate prin care ar putea trece? Suntem noi suficient de conectați pentru a le oferi o mână de ajutor – în afara serviciilor de la biserică?

  În prima călătorie misionară a apostolului Pavel, el și Barnaba au întemeiat mai multe biserici în regiunea Galatia. Pavel s-a întors să viziteze aceste biserici în a doua și a treia lui călătorie. Ceva ce a observat acolo l-a făcut să scrie cartea Galateni pentru a-i inspira pe primii lui convertiți. Capitolul 6 ne oferă câteva idei pe care le putem pune în practică pentru a-i încuraja pe ceilalți. (1) Dacă cineva este prins în păcat, ajută-l să se refacă cu blândețe! (2) Poartă-ți povara și apoi ajută-i și pe ceilalți să o poarte pe a lor! (3) Trimite versete biblice încurajatoare; prin SMS, prin e-mail sau scriindu-le o felicitare potrivită pentru momentul respectiv! (4) Lasă-te condusă de Duhul Sfânt, și atunci, tu și prietenii tăi vă veți putea bucura de viața veșnică împreună! (5) Nu obosi în facerea binelui!

  Pavel nu și-a formulat sfaturile exact în aceste cuvinte, dar mi se pare că sfatul lui pentru noi ar fi să ne asemănăm cu acei stejari care în subteran își dau unii altora nutrienți. În același fel, noi ar trebui să Îi cerem ajutorul lui Dumnezeu ca să fim sensibili la nevoile oamenilor și să oferim o mână de ajutor și susținerea noastră, la nevoie.

  Roxy Hoehn

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...