Articolul precedentStiluri de reacţie
  Articolul următorNouă luni de sarcină

  Morile de vânt – o sursă de viață

  Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina. (Psalmii 36:9)

  Dintotdeauna mi-au plăcut morile de vânt vechi, de la ferme; este ceva la ele care îmi atrage atenția. Fiind interesată de fotografie, vechile mori de vânt au devenit preferatele mele. Dacă mergi cu mașina prin zonele rurale ale Australiei, poți vedea pretutindeni mori de vânt – din nefericire, unele dintre ele sunt într-o stare foarte proastă, dar sunt și unele care încă funcționează. În multe regiuni, morile de vânt încă sunt o soluție economică pentru alimentarea cu apă. Acestea aduc apă turmelor de vite și celor care lucrează la ferme sau locuiesc în zone izolate. Adesea, apa este pompată din pământ în bazine de depozitare care asigură alimentarea cu apă prin cădere, într-o cadă. Într-o oră pot fi pompați mulți litri de apă din moara de vânt, cu paletele ei masive care valorifică forța vântului.

  În Biblie, fântânile sunt menționate în mai multe locuri. Scoaterea apei din pământ era necesară pentru susținerea oamenilor și a animalelor și tot la o fântână o femeie a descoperit o lecție care i-a schimbat total viața. Relatarea despre femeia de la fântână o găsim în Ioan 4:4-42. În această relatare, Isus a făcut o comparație între izvoarele naturale de apă și apa spirituală. Această întâlnire a avut efecte dincolo de așteptări, căci mulți au ajuns să creadă în Isus. În acest pasaj, Isus spune: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete” (versetele 13, 14).

  Fântânile și morile de vânt au și minusuri. Fântânile pot seca, iar, în perioadele toride ale anului, vântul nu mai bate cu putere și morile de vânt nu mai funcționează. Adesea, sistemele de depozitare nu pot furniza apa potabilă atât de necesară omului și animalelor. Poate va fi nevoie de transportarea apei.

  Ce priveliște, să vezi în zare o troacă înconjurată de vite sau de oi, adesea însoțite de canguri și de o multitudine de păsări. În Psalmii 104:10-12, citim astfel: „Tu faci să țâșnească izvoarele în văi, și ele curg printre munți. Tu adăpi la ele toate fiarele câmpului; în ele își potolesc setea măgarii sălbatici. Păsările cerului locuiesc pe marginile lor și fac să le răsune glasul printre ramuri.” Acest pasaj îi oferă o priveliște de reînviorare și de viață celui însetat. Minunata cunoaștere a lui Isus și apa Sa vie ne oferă o priveliște de reînviorare și de mântuire.

  Să bem din această apă!

  Lyn Welk-Sandy

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.