Articolul precedentŞansele
  Articolul următorPlaneta descalificată

  Împăratul vine

  Vegheați dar căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului. (Matei 25:13)

  În urmă cu câțiva ani, un prieten foarte bun de-ai noștri a fost numit într-o poziție înaltă, la nivleul țării. Cu toții am fost foarte fericiți și entuziasmați pentru el și plănuiam să-l sărbătorim la ceremoniile care urmau să fie organizate în cinstea lui. Punctul culminant al tuturor activităților planificate pentru atunci urma să fie învestirea și plănuiserăm cu mare grijă cu ce aveam să ne îmbrăcăm. În timpul unei călătorii în Statele Unite, înainte de acel eveniment, am căutat cu înfrigurare în magazinele de stofe un material potrivit pentru a face haine adecvate acelei ocazii.

  Făceam cumpărături pentru mine și mama mea. O prietenă, care era familiarizată cu magazinele de haine din New York, ne-a dus la un magazin anume. Acolo am văzut materiale la prețuri pe care nu le mai plătisem până atunci – erau exagerat de scumpe, dar, totodată, foarte fine și, în mintea mea, potrivite pentru acea ocazie. Am cumpărat două bucăți dintr-un material fin, pentru a face o rochie pentru mine și una pentru mama mea.

  La întoarcerea acasă, am lucrat neîntrerupt pentru a termina hainele. Înainte de a le putea purta, am simțit că trebuia să le spăl. Mama a hotărât să mă ajute, în timp ce eu mă odihneam. Când m-am trezit, ea călca hainele, care intraseră la apă. Materialul era din mătase și nu trebuia spălat. Acum încerca să folosească aburii de la fierul de călcat pentru a-l întinde. Nu a mai fost timp să ne facem alte haine, așa că a trebuit să le purtăm pe cele intrate la apă, care, deși ne veneau, erau puțin mai scurte și mai strâmte decât ne-ar fi plăcut.

  În toată frustrarea mea cauzată de rochiile intrate la apă care mă costaseră atât de mulți bani, mi-am pus o întrebare: „Ne pregătim la fel și pentru venirea lui Isus? Ne pregătim haine scumpe pentru a-L întâlni, astfel încât să fim îmbrăcați adecvat când Mirele va veni?” Dar, iată-ne, privându-ne de somn și cheltuind atât de mulți bani ca pregătire pentru a onora un prieten pământesc, dar facem atât de puțin ca să ne pregătim pentru venirea Împăratului cerului. A fost un gând care m-a trezit.

  Mi-am promis că voi încerca, cu ajutorul lui Dumnezeu, să petrec mai mult timp pregătindu-mă pentru venirea Sa. Însă zilnic dau greș în a atinge această țintă. Doamne, ajută-ne să fim mai conștienți de timpul în care trăim! Ajută‑ne să ne pregătim în fiecare zi pentru a fi gata să Te întâlnim și să mergem cu Tine la ospățul nunții Tale!

  Raylene McKenzie Ross

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Publicate astăzi

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...