Articolul precedentŞansele
  Articolul următorPlaneta descalificată

  Împăratul vine

  Vegheați dar căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului. (Matei 25:13)

  În urmă cu câțiva ani, un prieten foarte bun de-ai noștri a fost numit într-o poziție înaltă, la nivleul țării. Cu toții am fost foarte fericiți și entuziasmați pentru el și plănuiam să-l sărbătorim la ceremoniile care urmau să fie organizate în cinstea lui. Punctul culminant al tuturor activităților planificate pentru atunci urma să fie învestirea și plănuiserăm cu mare grijă cu ce aveam să ne îmbrăcăm. În timpul unei călătorii în Statele Unite, înainte de acel eveniment, am căutat cu înfrigurare în magazinele de stofe un material potrivit pentru a face haine adecvate acelei ocazii.

  Făceam cumpărături pentru mine și mama mea. O prietenă, care era familiarizată cu magazinele de haine din New York, ne-a dus la un magazin anume. Acolo am văzut materiale la prețuri pe care nu le mai plătisem până atunci – erau exagerat de scumpe, dar, totodată, foarte fine și, în mintea mea, potrivite pentru acea ocazie. Am cumpărat două bucăți dintr-un material fin, pentru a face o rochie pentru mine și una pentru mama mea.

  La întoarcerea acasă, am lucrat neîntrerupt pentru a termina hainele. Înainte de a le putea purta, am simțit că trebuia să le spăl. Mama a hotărât să mă ajute, în timp ce eu mă odihneam. Când m-am trezit, ea călca hainele, care intraseră la apă. Materialul era din mătase și nu trebuia spălat. Acum încerca să folosească aburii de la fierul de călcat pentru a-l întinde. Nu a mai fost timp să ne facem alte haine, așa că a trebuit să le purtăm pe cele intrate la apă, care, deși ne veneau, erau puțin mai scurte și mai strâmte decât ne-ar fi plăcut.

  În toată frustrarea mea cauzată de rochiile intrate la apă care mă costaseră atât de mulți bani, mi-am pus o întrebare: „Ne pregătim la fel și pentru venirea lui Isus? Ne pregătim haine scumpe pentru a-L întâlni, astfel încât să fim îmbrăcați adecvat când Mirele va veni?” Dar, iată-ne, privându-ne de somn și cheltuind atât de mulți bani ca pregătire pentru a onora un prieten pământesc, dar facem atât de puțin ca să ne pregătim pentru venirea Împăratului cerului. A fost un gând care m-a trezit.

  Mi-am promis că voi încerca, cu ajutorul lui Dumnezeu, să petrec mai mult timp pregătindu-mă pentru venirea Sa. Însă zilnic dau greș în a atinge această țintă. Doamne, ajută-ne să fim mai conștienți de timpul în care trăim! Ajută‑ne să ne pregătim în fiecare zi pentru a fi gata să Te întâlnim și să mergem cu Tine la ospățul nunții Tale!

  Raylene McKenzie Ross

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Vine mireasa!

  Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...