Articolul precedentFurtunile
  Articolul următorSimfonia a noua. Ce auzi când nu auzi?

  Cântă cântări de laudă

  Veniți să cântăm cu veselie Domnului și să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre. (Psalmii 95:1)

  Pe Ginger am cunoscut-o la biserica locală, după o săptămână de prelegeri publice. Familia ei m-a invitat la masa de prânz, la ei, în Sabat. În acel Sabat, gândul mi se îndrepta spre casă. Eram nerăbdătoare să merg, a doua zi, în vizită la o prietenă dragă care recent fusese pe tratament paliativ. Acasă la Ginger m-am minunat de frumusețea darului spiritual pe care îl are, muzica, în timp ce ea ajuta în bucătărie și cânta. Ce binecuvântare să te afli într-o casă cu cântece de laudă neîntrerupte la adresa Tatălui ceresc!

  O adolescentă timidă, Ginger refuzase, cu un an înainte, oferta de a face parte din corul bisericii. Cum poate rămâne ascuns un astfel de talent? După-amiază, eu și Ginger am mers pe jos pentru programul „de teren” al corului. În timp ce mergeam împreună, am invitat-o pe Ginger să mediteze la darul minunat care i-a fost dat. Mulți dintre noi (de exemplu, eu) se luptă să atingă notele înalte la imnuri! Ea a râs: „Eu mi-am consacrat vocea lui Dumnezeu. La momentul potrivit, El va răspunde nevoii cu acest dar.” M-a întrebat dacă eram fericită să merg acasă în curând. Am început să îi povestesc puțin despre prietena mea.

  „Te lupți în sinea ta cu această pierdere?” Asta era. Ginger, la doar cincisprezece ani, îmi punea întrebarea la care eu refuzam să mă gândesc. Da, mă lupt. Prietena mea este de o vârstă cu mine! Nu înțeleg! Am dat din cap. Ginger mi-a luat mâna în mâna ei. După cântare, dirijorul corului a pus o întrebare audienței: „Aveți vreun imn preferat?” Ginger a ridicat mâna și apoi a vorbit cu dirijorul. Sunt mândră de ea! După ce a început muzica, mă întrebam: Oare ce a inspirat-o să cânte acest cântec?

  Am înregistrat cântecul pe telefon. Nu pot recunoaște imnul. Dintr-odată, Ginger și-a înălțat glasul și versurile mi-au cuprins sufletul, ca un balsam pentru inimă: „Oricare mi-ar fi partea, Tu m-ai învățat să spun: Sufletul meu este bine, este bine.” (Horatio G. Spafford, „It Is Well With My Soul”, 1876.) În timp ce cânta, m-am gândit la prietena mea. Va fi bine. Pentru Ginger, „momentul potrivit” pentru a cânta era acum. Momentul în care să îmi fie reamintit câtă pace plină de har mi-a fost oferită era acum. Câți dintre noi ne recunoaștem darurile spirituale și talentele care ar putea liniști povara celorlalți? Mă gândesc la nevoia de a-mi înălța glasul în cântece de laudă, chiar dacă nu înțeleg imaginea de ansamblu.

  Dixil L. Rodriguez

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...