Articolul precedentIeşi din haos!
  Articolul următorNouă reprize la box

  Planurile lui Dumnezeu

  Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul. (Ieremia 29:11)

  Eu fac planuri și Dumnezeu Își ia notițe și mă ajută să le aduc la îndeplinire?

  Experiențele vieții m-au condus să văd lucrurile diferit. Dumnezeu are un plan, El îmi pune acel plan în minte și tot El deschide căi pentru ca acesta să fie împlinit după voia Lui, la timpul stabilit de El. Dumnezeu prezintă acel obiectiv, nu eu.

  Într-un curs universitar pe care l-am parcurs, profesoara mea, dr. Irene Wakeham, i-a dat clasei sarcina de a preda o lecție în altă limbă decât engleza, fără a folosi traducere. Ea ne-a cerut să alegem o limbă pe care niciunul dintre ceilalți studenți nu o cunoștea. Pentru a demonstra, ea a ținut o lecție și a scris pe tablă un scurt discurs de patru propoziții în limba franceză. Pentru că eu crescusem și învățasem trei decenii în Filipine, nu mai auzisem niciodată vreun cuvânt în franceză. În acea primă expunere de zece minute la această limbă nouă (pentru mine), în inima mea a luat naștere o dorință – să învăț să comunic în limba franceză. Cum? Nu aveam nici cea mai mică idee. Ani de zile, acel gând mi-a venit din nou și din nou în minte.

  Apoi, într-o zi, cincisprezece ani mai târziu, soțul meu a primit chemarea de a lucra în Camerun, o țară vorbitoare de limba franceză din Africa Centrală. Când am mers la un institut misionar din Anglia pentru a ne pregăti pentru această misiune nouă, unul dintre vicepreședinții bisericii ne-a întâmpinat.

  „Deci, mergeți în Camerun. Vorbești limba franceză?” Soțul meu a dat din cap în semn de negație. Eu am spus că pot rosti patru propoziții în franceză.

  „Nu ajunge atât”, a râs el. „Voi suna la Școala lingvistică din Collonges (Haute‑Savoie, Franța) să îi anunț că mergeți acolo.” Așa a început procesul de creștere a seminței – „gândurile pe care le are Dumnezeu cu privire la noi” – pe care El a semănat-o în inima mea. Niciun profesor de limbi străine nu cred că a avut un elev mai motivat ca mine. Fiecare curs mi se părea palpitant, chiar și răspunsurile jenante pe care le dădeam la întrebările pe care nu le înțelegeam. Învățam să comunic în limba visurilor mele.

  Familia mea nu a învățat limba în cele două luni și jumătate de școală. Dar am reușit să dobândim un vocabular de bază, mai întâi pentru a supraviețui, iar apoi pentru a face lucrarea la care am fost chemați. După cinci ani de stat în Camerun, am fost transferați în Zair (acum Republica Democrată Congo), unde am lucrat zece ani și am vorbit franceză. Planurile mele/ale noastre? Gândurile mele/ale noastre? Nu. Ele au fost inițiate de Dumnezeu.

  Bienvisa Ladion Nebres

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....