Articolul precedentTensiunea nervoasă
  Articolul următorNouă leproși nerecunoscători

  Cu siguranță, păcatele tale te vor ajunge din urmă

  Voi pune Duhul Meu în voi și vă voi face să urmați poruncile Mele, și să păziți, și să împliniți legile Mele. (Ezechiel 36:27)

  Totul a început foarte inocent. Mai întâi, a trebuit să călătorim peste hotare, începând încă din timpul orelor Sabatului. Apoi, în timp de stăteam la poarta de îmbarcare și așteptam zborul, mi-am accesat amazon.com de pe telefonul mobil pentru a citi recenzia unei cărți pe care doream să o folosesc pentru ilustrații în predici. Nici nu se putea să fie mai potrivit pentru Sabat. Dar apoi, s-a întâmplat ceva.

  Când am încercat să deschid fereastra cu recenzia cărții, cumva degetul mi-a alunecat și am apăsat butonul de comandă expres, făcând o tranzacție. Deși am fost neliniștită, totul fiind în Sabat, nu m-am alarmat foarte tare, deoarece oricum plănuiam să cumpăr acea carte cândva, în viitorul apropiat. Totuși, neliniștea persista. Conștiința nu îmi dădea pace. Singura mea consolare era că aceasta fusese o greșeală personală, doar între Dumnezeu și mine. Nu avea să le dăuneze altora sau să îi facă să se poticnească, deși mie îmi părea nespus de rău pentru neatenția mea. Nici nu știam atunci cât de rău urma să îmi pară.

  Mi-a sunat telefonul. Am răspuns. O voce de femeie mi-a spus că mă suna din partea departamentului anti-fraudă care se ocupa de cardul meu bancar. Acum trebuia să mărturisesc faptul că făcusem cumpărături în Sabat. Vestea bună este că departamentul se alertase deoarece cumpărăturile făcute nu erau ceva obișnuit pentru mine. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru această mărturie pe care am putut-o da și am continuat să îi explic doamnei de la telefon, care probabil era uimită, că fusese o greșeală.

  Dar situația s-a înrăutățit și mai mult. Vestea proastă pe care mi-a dat-o a fost că mai fuseseră alte trei tranzacții imediat după cea făcută de mine din greșeală. Nu eu le făcusem, dar, spre ușurarea mea, doamna m-a asigurat că acestea fuseseră deja respinse.

  Dar de-abia acum vine vestea proastă: cineva îmi accesase cardul de credit, așa că a trebuit să îl anulez. Câteva săptămâni mai târziu, eu încă contactam diverse companii aeriene, lanțuri hoteliere și agenții de închirieri auto, pentru a-mi schimba datele contului. Secerăm ceea ce am semănat, chiar și în mod neglijent. Ellen White ne-a avertizat că noi „ar trebui să păzim cu gelozie granițele Sabatului”. (Ellen G. White, Mărturii pentru biserică, vol. 6, p. 356.) Ah, dacă aș fi făcut și eu așa! Să ne rugăm neîncetat ca, prin harul plin de iubire al Tatălui nostru ceresc, noi să fim umpluți de Duhul Sfânt și să umblăm în ascultare de El, în mod natural.

  Ella Louise Smith Simmons

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...