Articolul precedentVorbeşte cu tine!
  Articolul următorCei nouă de la hochei

  Iertarea este un privilegiu

  Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. (Coloseni 3:13)

  Eu și soțul meu eram oaspeți într-o biserică din Arizona. Am ales să mă așez lângă Chris, o doamnă care stătea singură, a cărei poveste uimitoare despre iertare mi-a spus că o pot împărtăși cu alții.

  Chris, terapeută și maseuză, mi-a spus că în urmă cu câțiva ani fusese diagnosticată cu cancer tiroidian. Îl întrebase pe medic dacă operația recomandată avea să îi afecteze vocea în ce privește cântatul. El îi spusese că nu îi putea promite nici măcar că va mai avea glas după operație. Ea s-a rugat pentru călăuzire.

  În scurt timp, a fost sunată la telefon. Doamna de la celălalt capăt al firului i-a spus că nu era sigură de ce suna, dar găsise cartea de vizită a lui Chris. Totuși, nu era interesată să facă vreo programare. Amintindu-și rugăciunea ei recentă, Chris a întrebat-o pe doamna aceea dacă știa ceva despre cancerul tiroidian. Doamna a spus: „Da.” Atunci, Chris i-a spus că probabil de aceea sunase. După ce Chris i-a explicat situația, doamna i-a spus să contacteze un medic particular, lucru pe care l-a și făcut. Doctorul i-a spus să nu consume alimente pregătite la cuptorul cu microunde, să nu mai consume deloc produse lactate și să ierte. A întrebat-o dacă avea nevoie să ierte pe cineva. Chris a recunoscut că nu își iertase fostul soț, pentru că încercase să o sugrume. Doctorul i-a spus că avea nevoie să îl ierte și i-a sugerat să participe la un seminar despre iertare, dacă era nevoie.

  Chris mi-a spus că îi era ușor să nu mai consume alimente preparate la microunde și produse lactate. Totuși, cel mai greu i-a fost și cel mai mult i-a luat să își ierte fostul soț. Dar, în cele din urmă, a reușit. După trei luni, doctorul i-a recomandat lui Chris să se întoarcă la medicul ei curant. Tumora se micșorase. Chris nu mai fusese operată și cancerul dispăruse deja de câțiva ani. Ea a simțit că puterea iertării fusese cheia spre recuperare. Cred că sunt de acord cu ea.

  Dacă și tu ai încercat să ierți pe cineva, sunt sigură că știi cât de greu poate fi acest lucru. Aproape că te simți bine să păstrezi acea durere. Dar Dumnezeu ne invită să iertăm în semn de recunoștință pentru ce a făcut El pentru noi. Când cerem dintr‑o inimă sinceră, El ne iartă. Păcatul nostru L-a rănit pe Tatăl ceresc. De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, a ierta este un privilegiu. Cine știe ce binecuvântare așteaptă să fie primită!

  Rita Kay Stevens

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...