Articolul precedentVorbeşte cu tine!
  Articolul următorCei nouă de la hochei

  Iertarea este un privilegiu

  Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. (Coloseni 3:13)

  Eu și soțul meu eram oaspeți într-o biserică din Arizona. Am ales să mă așez lângă Chris, o doamnă care stătea singură, a cărei poveste uimitoare despre iertare mi-a spus că o pot împărtăși cu alții.

  Chris, terapeută și maseuză, mi-a spus că în urmă cu câțiva ani fusese diagnosticată cu cancer tiroidian. Îl întrebase pe medic dacă operația recomandată avea să îi afecteze vocea în ce privește cântatul. El îi spusese că nu îi putea promite nici măcar că va mai avea glas după operație. Ea s-a rugat pentru călăuzire.

  În scurt timp, a fost sunată la telefon. Doamna de la celălalt capăt al firului i-a spus că nu era sigură de ce suna, dar găsise cartea de vizită a lui Chris. Totuși, nu era interesată să facă vreo programare. Amintindu-și rugăciunea ei recentă, Chris a întrebat-o pe doamna aceea dacă știa ceva despre cancerul tiroidian. Doamna a spus: „Da.” Atunci, Chris i-a spus că probabil de aceea sunase. După ce Chris i-a explicat situația, doamna i-a spus să contacteze un medic particular, lucru pe care l-a și făcut. Doctorul i-a spus să nu consume alimente pregătite la cuptorul cu microunde, să nu mai consume deloc produse lactate și să ierte. A întrebat-o dacă avea nevoie să ierte pe cineva. Chris a recunoscut că nu își iertase fostul soț, pentru că încercase să o sugrume. Doctorul i-a spus că avea nevoie să îl ierte și i-a sugerat să participe la un seminar despre iertare, dacă era nevoie.

  Chris mi-a spus că îi era ușor să nu mai consume alimente preparate la microunde și produse lactate. Totuși, cel mai greu i-a fost și cel mai mult i-a luat să își ierte fostul soț. Dar, în cele din urmă, a reușit. După trei luni, doctorul i-a recomandat lui Chris să se întoarcă la medicul ei curant. Tumora se micșorase. Chris nu mai fusese operată și cancerul dispăruse deja de câțiva ani. Ea a simțit că puterea iertării fusese cheia spre recuperare. Cred că sunt de acord cu ea.

  Dacă și tu ai încercat să ierți pe cineva, sunt sigură că știi cât de greu poate fi acest lucru. Aproape că te simți bine să păstrezi acea durere. Dar Dumnezeu ne invită să iertăm în semn de recunoștință pentru ce a făcut El pentru noi. Când cerem dintr‑o inimă sinceră, El ne iartă. Păcatul nostru L-a rănit pe Tatăl ceresc. De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, a ierta este un privilegiu. Cine știe ce binecuvântare așteaptă să fie primită!

  Rita Kay Stevens

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...