Articolul precedentOdihna
  Articolul următorCel mai mic cutremur

  Frunze de toamnă

  Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea! (Geneza 8:22)

  Mama mea a murit cu aproape trei ani în urmă, pe când încă locuia în casa în care am crescut eu și sora mea. Frunzele căzute toamna în curte deveniseră o mare problemă pentru ea. Cât încă era în viață, nu i-a plăcut deloc să fie singura din cartier cu gazonul plin de frunze.

  Zilele în care veneau copii la ușă și cereau să-i curețe gazonul de frunze contra cost au trecut. Nimeni nu mai vrea să strângă frunzele. Nu am reușit să găsesc o persoană de încredere care să se ocupe de această problemă an de an. După moartea ei, am vrut să îmi onorez mama, asigurându-mă că tot gazonul era greblat.

  Am anunțat toți vecinii să ne contacteze dacă observau activitate în jurul casei. În acea toamnă, am încercat să găsesc o persoană care să strângă frunzele. Într-o zi, la doar câteva luni după moartea mamei, am fost sunată (dar a intrat robotul) de un vecin care locuia chiar lângă casa ei. El, pastor de profesie, a spus: „Știu că, probabil, încă o plângi pe mama ta, dar ai putea, te rog, să strângi frunzele? Zboară în curțile tuturor.” M-a durut! Mesajul lui mi s-a părut nepoliticos, lipsit de considerație și lipsit de orice dram de compasiune.

  În cele din urmă, am curățat curtea, dar din acel an încoace am început să mă stresez în luna septembrie ori de câte ori încercam să găsesc pe cineva să strângă frunzele (v-am spus că erau o tonă?). De fapt, chiar a devenit „gluma” mea anuală. Am spus că, atunci când voi ajunge în cer, Îl voi întreba pe Dumnezeu: „Ce lecție ai vrut să mă înveți prin acele frunze?” Nu am vrut să mai fiu sunată de vecinul supărat pentru că îmi doream să am, în continuare, un comportament creștin față de el (deși s-au mai ivit și alte situații cu acel vecin, de când a murit mama mea).

  Anul trecut, după ce am dat câteva telefoane și m-am rugat ca Domnul să mă ajute să găsesc pe cineva, am reușit. Dar persoana nu a mai venit. „Doamne, știi cât mă stresează acest lucru în fiecare an. De ce nu reușesc să găsesc pe cineva care să facă această treabă? Care este lecția? Te rog, ajută-mă să văd!”

  Îmi amintesc foarte clar vocea Tatălui spunând: Ce te face să crezi că te învăț o lecție? Lecția este pentru el [vecinul]. Wow! Întotdeauna I-am spus Domnului să mă folosească, dar niciodată nu mi-am imaginat că o va face astfel. Mă rog ca vecinul să fi fie deschis și dornic să își învețe lecția (poate răbdarea?). În acest an, aștept cu nerăbdare o toamnă fără stres.

  Angele Peterson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...