Articolul precedentRugăciunea
  Articolul următorLinia de nouă metri

  Cuvinte spuse la momentul potrivit

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet. (Proverbele 16:24)

  Micuța vizitatoare stătea într-o parte, lângă intrarea în biserică. Se uita timid la celelalte fetițe, care râdeau și se jucau. Era evident că era obișnuită să fie în afara cercului. Era îmbrăcată în ce părea a fi o veche rochie de petreceri care acum era ștearsă, cu dantela ruptă. Știam cum era să porți haine în culori șterse și uneori pătate, primite de la verișoarele mele mai bogate. Inima mea simțea împreună cu această copilă a nimănui. Niciodată nu am uitat cum m-am simțit în ziua în care le‑am auzit pe două mătuși discutând despre mine, fără să își dea seama că le auzeam: „Arlene este o fetiță atât de deșteaptă; păcat că este atât de neinteresantă.” Asta se întâmpla cu ani înainte de a-mi da seama că nu eram neinteresantă și că nu îi puteam lăsa pe ceilalți să definească cine eram. Micuța vizitatoare a bisericii noastre nu era nici ea neinteresantă. Era doar timidă și îi era teamă că nu va fi acceptată de ceilalți.

  În timp ce mă pregăteam să fac un pas pentru a o vizita pe fetița timidă care încă privea gânditoare la celelalte fete, o femeie mai vocală din biserică a intrat în hol și s-a îndreptat exact spre ea. (Pentru că, la rândul meu, am fost ținta unor cuvinte mai dureroase din partea acestei femei, am tresărit când ea s-a apropiat de fetiță, temătoare că ar putea să îi spună ceva nepotrivit.) „Tu cine ești?” a întrebat femeia.

  Răspunsul fetiței a fost aproape în șoaptă. Femeia mai în vârstă s-a aplecat și i-a spus cu glas tare: „Ei, dar ești o fetiță tare drăgălașă!” Copila a privit în sus, la fața femeii, și a zâmbit. Nu doar că era „tare drăgălașă”, dar, dintr-odată, se simțea și foarte frumoasă. Fetele care înainte vorbeau unele cu altele lângă ușă au venit acum la nou-venită, s-au prezentat și au luat-o de mână ca să se alăture grupului lor. Cuvintele pline de bunătate ale acestei femei, care uneori rostise și cuvinte mai tăioase, au adus bucurie! Niciodată nu putem ști ce schimbare putem aduce în viața cuiva, în special a unui copil, cu doar câteva cuvinte pline de iubire.

  În fiecare zi avem ocazii de a rosti cuvinte pline de bunătate față de un străin, poate față de cineva care stă la rând la poștă sau care caută dezorientat un produs la magazin. Sau poate față de cineva care nu este străin, dar pentru care un cuvânt plin de iubire ar face o diferență majoră în modul în care îi decurge ziua.

  Ascultă susurul blând și dulce, acea Voce dinăuntru care te inspiră ce cuvinte să spui sau poate să zâmbești și să îți pui brațul pe umărul cuiva. Poate schimba o viață!

  Teresa A. Sales

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...