Articolul precedentRugăciunea
  Articolul următorLinia de nouă metri

  Cuvinte spuse la momentul potrivit

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet. (Proverbele 16:24)

  Micuța vizitatoare stătea într-o parte, lângă intrarea în biserică. Se uita timid la celelalte fetițe, care râdeau și se jucau. Era evident că era obișnuită să fie în afara cercului. Era îmbrăcată în ce părea a fi o veche rochie de petreceri care acum era ștearsă, cu dantela ruptă. Știam cum era să porți haine în culori șterse și uneori pătate, primite de la verișoarele mele mai bogate. Inima mea simțea împreună cu această copilă a nimănui. Niciodată nu am uitat cum m-am simțit în ziua în care le‑am auzit pe două mătuși discutând despre mine, fără să își dea seama că le auzeam: „Arlene este o fetiță atât de deșteaptă; păcat că este atât de neinteresantă.” Asta se întâmpla cu ani înainte de a-mi da seama că nu eram neinteresantă și că nu îi puteam lăsa pe ceilalți să definească cine eram. Micuța vizitatoare a bisericii noastre nu era nici ea neinteresantă. Era doar timidă și îi era teamă că nu va fi acceptată de ceilalți.

  În timp ce mă pregăteam să fac un pas pentru a o vizita pe fetița timidă care încă privea gânditoare la celelalte fete, o femeie mai vocală din biserică a intrat în hol și s-a îndreptat exact spre ea. (Pentru că, la rândul meu, am fost ținta unor cuvinte mai dureroase din partea acestei femei, am tresărit când ea s-a apropiat de fetiță, temătoare că ar putea să îi spună ceva nepotrivit.) „Tu cine ești?” a întrebat femeia.

  Răspunsul fetiței a fost aproape în șoaptă. Femeia mai în vârstă s-a aplecat și i-a spus cu glas tare: „Ei, dar ești o fetiță tare drăgălașă!” Copila a privit în sus, la fața femeii, și a zâmbit. Nu doar că era „tare drăgălașă”, dar, dintr-odată, se simțea și foarte frumoasă. Fetele care înainte vorbeau unele cu altele lângă ușă au venit acum la nou-venită, s-au prezentat și au luat-o de mână ca să se alăture grupului lor. Cuvintele pline de bunătate ale acestei femei, care uneori rostise și cuvinte mai tăioase, au adus bucurie! Niciodată nu putem ști ce schimbare putem aduce în viața cuiva, în special a unui copil, cu doar câteva cuvinte pline de iubire.

  În fiecare zi avem ocazii de a rosti cuvinte pline de bunătate față de un străin, poate față de cineva care stă la rând la poștă sau care caută dezorientat un produs la magazin. Sau poate față de cineva care nu este străin, dar pentru care un cuvânt plin de iubire ar face o diferență majoră în modul în care îi decurge ziua.

  Ascultă susurul blând și dulce, acea Voce dinăuntru care te inspiră ce cuvinte să spui sau poate să zâmbești și să îți pui brațul pe umărul cuiva. Poate schimba o viață!

  Teresa A. Sales

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...