Articolul precedentAnxietatea anticipativă
  Articolul următorCele nouă muze

  Când timpul se scurge

  Așa vă vorbește Domnul: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați dinaintea acestei mari mulțumi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.” (2 Cronici 20:15)

  Cu toții ne confruntăm cu probleme, dar unele ne copleșesc atât de mult, încât știm chiar de la început că suntem incapabili să ne descurcăm singuri. Prin credință, apelăm la Dumnezeu. O tumoră, o masă numită leiomiosarcom, mi-a invadat trupul în urmă cu câțiva ani. O examinare la computerul tomograf a arătat că masa de mărimea unei mandarine aproape că îmi blocase vena cavă inferioară, o venă majoră care transportă sângele de la partea inferioară a organismului spre inimă. Medicul meu m-a trimis la un mare spital universitar din Ann Arbor, Michigan, SUA.

  Am citit rugăciunea lui Iosafat, din 2 Cronici 20:6-12. Și eu aveam un vrăjmaș care îmi invadase trupul. Oare vena mea avea să se rupă înainte de a putea face operația? M-am întors spre Dumnezeu în rugăciune.

  Timpul se scurgea. Operația deja planificată urma să dureze între șase și opt ore și era nevoie de analize preoperatorii pentru a verifica dacă organismul meu putea să suporte această traumă. Echipa chirurgicală urma să taie vena cavă inferioară, să scoată tumoarea și să reconstruiască vena cu ajutorul unei grefe (pentru care era nevoie de devierea temporară a sângelui în afara organismului). Dacă rezultatele analizelor preoperatorii nu erau bune, operația nu mai era o opțiune. Am încheiat totul cu succes. Totuși, chirurgul mi-a spus că el nu putea garanta supraviețuirea. Trebuia să las totul în ordine în viața mea, în caz că s-ar fi întâmplat ceva.

  A completa documente cu instrucțiuni destul de specifice este destul de simplu când totul merge bine. Dar acum, când mă confruntam cu pericolul real de a nu mă mai întoarce acasă, expresii precum „nu resuscitați”, „donare de organe”, „alegeți reprezentantul pacientului” și „împuternicire de durată” au căpătat un sens cu totul diferit. Am sortat și am aruncat din documentele personale și i-am spus fratelui meu unde se află testamentul, asigurarea pe viață și alte lucruri, deoarece exista riscul să nu mă mai trezesc după operație. Credința mea s-a mărit pe măsură ce operația era tot mai aproape. M-a cuprins pacea când familia și biserica s-au rugat împreună cu mine. Am cerut făgăduința din 1 Cronici 20:15 și din Isaia 26:3: „Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.”

  Cu ce te confrunți astăzi, sora mea? Nu există garanții în viață, dar putem înfrunta totul când Îl avem pe Dumnezeu. Nu știu cât mă va ține grefa din venă, dar, la fel cum Iahaziel i-a spus lui Iosafat, spun și eu: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați… căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu” (2 Cronici 20:15).

  Betty J. Yancey

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...