Articolul precedentAnxietatea anticipativă
  Articolul următorCele nouă muze

  Când timpul se scurge

  Așa vă vorbește Domnul: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați dinaintea acestei mari mulțumi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.” (2 Cronici 20:15)

  Cu toții ne confruntăm cu probleme, dar unele ne copleșesc atât de mult, încât știm chiar de la început că suntem incapabili să ne descurcăm singuri. Prin credință, apelăm la Dumnezeu. O tumoră, o masă numită leiomiosarcom, mi-a invadat trupul în urmă cu câțiva ani. O examinare la computerul tomograf a arătat că masa de mărimea unei mandarine aproape că îmi blocase vena cavă inferioară, o venă majoră care transportă sângele de la partea inferioară a organismului spre inimă. Medicul meu m-a trimis la un mare spital universitar din Ann Arbor, Michigan, SUA.

  Am citit rugăciunea lui Iosafat, din 2 Cronici 20:6-12. Și eu aveam un vrăjmaș care îmi invadase trupul. Oare vena mea avea să se rupă înainte de a putea face operația? M-am întors spre Dumnezeu în rugăciune.

  Timpul se scurgea. Operația deja planificată urma să dureze între șase și opt ore și era nevoie de analize preoperatorii pentru a verifica dacă organismul meu putea să suporte această traumă. Echipa chirurgicală urma să taie vena cavă inferioară, să scoată tumoarea și să reconstruiască vena cu ajutorul unei grefe (pentru care era nevoie de devierea temporară a sângelui în afara organismului). Dacă rezultatele analizelor preoperatorii nu erau bune, operația nu mai era o opțiune. Am încheiat totul cu succes. Totuși, chirurgul mi-a spus că el nu putea garanta supraviețuirea. Trebuia să las totul în ordine în viața mea, în caz că s-ar fi întâmplat ceva.

  A completa documente cu instrucțiuni destul de specifice este destul de simplu când totul merge bine. Dar acum, când mă confruntam cu pericolul real de a nu mă mai întoarce acasă, expresii precum „nu resuscitați”, „donare de organe”, „alegeți reprezentantul pacientului” și „împuternicire de durată” au căpătat un sens cu totul diferit. Am sortat și am aruncat din documentele personale și i-am spus fratelui meu unde se află testamentul, asigurarea pe viață și alte lucruri, deoarece exista riscul să nu mă mai trezesc după operație. Credința mea s-a mărit pe măsură ce operația era tot mai aproape. M-a cuprins pacea când familia și biserica s-au rugat împreună cu mine. Am cerut făgăduința din 1 Cronici 20:15 și din Isaia 26:3: „Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.”

  Cu ce te confrunți astăzi, sora mea? Nu există garanții în viață, dar putem înfrunta totul când Îl avem pe Dumnezeu. Nu știu cât mă va ține grefa din venă, dar, la fel cum Iahaziel i-a spus lui Iosafat, spun și eu: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați… căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu” (2 Cronici 20:15).

  Betty J. Yancey

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...