Articolul precedentPuterea cântatului
  Articolul următorNouă etaje pentru viață

  Bucătăria închisă

  Căci am fost flămând, și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut; am fost străin, și M-ați primit. (Matei 25:35)

  Ți s-a cerut vreodată să faci un lucru pe care nu voiai să îl faci? Ceva ce trebuia să faci cu mâinile tale? Ei bine, asta este problema mea. De fiecare dată când la biserică se anunță că o familie are nevoie de mâncare pentru că bucătăreasa este bolnavă, a avut un accident sau poate chiar a murit, eu dau înapoi. De obicei, presupun că vor răspunde apelului cei cărora le place să gătească sau cei care au darul ospitalității.

  Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru, nevoia era pentru o perioadă mai lungă. Amintindu-mi că, „unde sunt mai mulți, munca e mai puțină”, am simțit și eu îndemnul de a pregăti mâncare. Nu cred că sunt egoistă, dar gătitul nu este punctul meu forte. De fapt, chiar am în bucătărie două semne pe care mi le-a dat fiica mea, care mă cunoaște foarte bine. Unul este pe aragaz. Pe el scrie: „Bucătărie închisă – m-am îmbolnăvit de la atâta gătit.” Celălalt este pe frigider și anunță următoarele: „Cazare și mic dejun – te ocupi singur de amândouă.”

  Încercând singură să găsesc motive, mi-am spus în gând: Nu am nici timp și nici energie să prepar mâncare și pentru ei, și pentru noi. În plus, ei nu locuiesc în orașul nostru și eu am nevoie de oalele mele. Pe lângă acestea, mai sunt și costuri extra. La fel ca Saul din Tars, eu „aruncam înapoi cu piciorul într-un țepuș (Faptele apostolilor 9:5), dar apoi m-am gândit că, dacă s-ar oferi doar câteva surori, atunci ar ajunge la epuizare. În ciuda tuturor scuzelor mele, mi-am amintit un lucru: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Prorocii” (Matei 7:12). Dacă aș fi fost eu în locul lor?

  În ciuda faptului că nu îmi doream să gătesc și în ciuda a ce spuneau semnele mele drăguțe din bucătărie, am pășit afară din valea deciziilor și m-am înscris cu două mese. Știți ce s-a întâmplat? Acest lucru m-a făcut să mă simt bine! Familia a fost foarte recunoscătoare.

  Cea mai frumoasă parte în a face ceva pentru ceilalți este răspunsul făgăduit de Dumnezeu: „Drept răspuns, Împăratul le va zice: «Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut»” (Matei 25:40).

  L-am hrănit pe Isus!

  Donna Meyer Voth

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...